Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 1.2 Benzinli Sahipleri Lütfen Buraya :)

'İ20 Forum - Club' forumunda kursat52 tarafından 18 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. Muradona

Muradona Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Murat Başer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    son üç aracıma atiker taktırtım hiçbirinde de sıkıntı yaşamadım Allaha şükür. Son aracım rio sedana ise atiker gold obdıı sistemlisini taktırdım 1400/9 taksite. önemli olan markadan ziyade ustalık.

2. bao.savrin

bao.savrin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    bahattin savrin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Arkadaşlar 9 bin kilometre kullandım ve daire karşılığı aracı verdim. 1.2 manuel style cam tavan İstanbul şehir içi ilk zamanlar 7,5 un altına inmeyen araç en son 6,4 litre yakıyordu. Siz çok abartıyorsunuz yahu.

Asel Kaan Efe ve Onur- bunu beğendi.
  3. alphan59

alphan59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    118
    Ad Soyad:
    Alphan SIYLI
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayırlı olsun inşallah daha güzellerini almak kısmet olur, 6,4 litre gibi değerleri ben ancak uzun yolda görebildim kullanım tarzım sert sanırım. bir de 1.6 opel astradan 1.2 motora geçince düşük performans karşısında yüksek yakıt değerlerine pek ısınamadım :)

Asel Kaan Efe ve bao.savrin bunu beğendi.
  4. Trgyzdn

Trgyzdn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Turgay Özden
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hayirli gunler herkese, bende 2015 i20 aracima lpg taktirmayi düşünüyorum. Ama bir türlü karar veremedim. Servisle ve lpg ustasiyla görüştüm. Brc marka kite montaj dahil 1900 Tl fiyat cektiler. Bide bunun muayenesi var. Aksi halde arac kaskodan cikiyor 200 tl muayene. Motor garantiden çıkıyor. Ama lpg yanilmiyorsam 190 tl karsiliginda 2 senelik 100 bin km ye kadar 5 bin tllik harici motor sigortasi yaptirabiliyoruz. Yani yakladik 2400 Tl ye takilmis oluyor kit. Benim asil sorunum Arabanin orjinalligine dokunulacak olmasi. Aracimi asla ustaya emanet etmem hatta el değdirmem ki servisine bile guvenemiyorken ustaya cok zor :) simdi arkada istetmeyi cikaricaz, simit tup koyucaz bagaja delik acicaz boru gecicek falan tam mide bulandiran bi durum, sonra arabada en ufak bi sorun ciktimi benim midem bulaniyor hemen soguyorum aractan :) hatta 15 bin bakimindan sonra arac eskisi gibi gelmemeye basladi sanki direksiyonda bi titreme var cok ince. Yakiti artti 6.5L olan kullanimim 7.4 e çıktı. Arttik gaz pedalina nasil basilacagini unutmak uzereyim. Vites yukseltimini 1600/1900 devir arasinda yapmama rağmen su sıralar 7 litre altini goremiyorum. Gaza parmak uclarimla basmama rağmen! :) Hertürlü tavsiyeye açığım. Iyi forumlar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. omergurcu

omergurcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    omer gurcu
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Araç Modeli:
    Kardesim bendede var 2015 i20 elite blue cam tavanli bende senin gibi cok pinpirikli bi adamim en ufak ses gelse arabamdan soğurum 3 tane dizel sport sıfır astradan sonra aldim i20 yi aldigimdan sonra yakittan pişman olmaya başladim dedim yanlis mi yaptim acaba dedim yakit kisin 40 kuruşları çok rahat geçiyodu 11bin km dayandım gittim çorum özençlerde Brc-Gfi lpg kiti taktırdım çok memnunum arıza lambası yanmıyor çekişi farketmedi çok güzel işçilik yapıldı ben memnun kaldım uzun yolda sakin kullanırsan 12-13 kuruşları görebilirsin şehir içide 20 kuruşu geçtiğini görmedim taktıralı 3bin kmyi geçti tavsiye ederim.

Fiyat söyleyim 1500 tl

Son düzenleme: 28 Mayıs 2016
  6. Trgyzdn

Trgyzdn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Turgay Özden
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Oncelikle cevabiniz icin tesekkurler hocam. Aynen dediğim gibi yani arabaya dışarıdan bi el değdigi zaman, o saatten sonra araçta en ufak bi sesde ve ya herhangi bi problemde sorunu son yapilan isleme bagliyorum. Ben bagliyorum ama yapan usta asla baglamiyor, tesedufler hep bizi buluyor.:) Bu nedenle risk almayip. Benzinin fiyati 4.55 olduğu memleketim de benzinle ulasim saglayacagim. En azindan kafamin rahat olmasi acisindan.

Bir sorum daha olucak. Burdan mi sorsam yoksa konu mu acsam karar veremedim. Aracım 19 bin kmde. 4 mevsim lastik kullaniyorum. Sürüş esnasinda aractan bilye sesi geliyor. Ozellikle 30-50 km hiz ile giderken. Yogun bi vuuuuv sesi geliyor. Servise gosterdim ancak eleman 200-300 metre ileri gitti geldi bisey yok deyip geçiştirdi. Var mi boyle bi sikintisi olan acaba ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,186
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    O dediğiniz yolu bilirim , düpdüz ovada ilerliyor , tam deneme yapılacak yol.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

SaMeTT bunu beğendi.
  8. MetalWave

MetalWave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    serdar günaydın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    1.25 2014 aracımla güngören düzce arası peygamber sabrı hızıyla (80 - 100 ) hız sabitleyici ağırlıklı sadece dönüşte köprü trafiği ile geldim. akyazıya falan uğradım. döüşte 3 kişi ama arka koltukta 1 kişi kalcak kadar valiz dolu. 505 km. yaptım. benzin almadan önce çeyreğin altında idi ibre. 145 tl ye depoyu fulledim. döndüğümde depo çeyrekteydi. tahminim 135 140 tl yakıt harcadım. 100/4,7 lt yazıyordu yol bilgisayarında

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    arkadaşlar benim arabada debriyaja basınca gıcır gıcır bi ses geliyodu servise götürdüm yapıp verdiler. yine oldu yine götürdüm yaptılar şimdi gelmiyo ama diyolarki bilmem debriyaj merkez bilmem neyi değişicekmiş. onuda sipariş vermişler nedir o değişicek olan acaba..

10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,186
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Debriyaj bilyesi olabilir hocam.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

kursat52 bunu beğendi.
  11. Ege

Ege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ege G
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhabalar, benim aracım 1.2 elite.
    Aracımı ocak ayında aldım çok memnunum ama bir sorum olacak. Alırken bayilerde hep style donanımlı versiyonun ses sistemlerini dinledim. Fakat sanırım elite donanımdaki daichi multimedya sisteminden ötürü ses biraz daha zayıf çıkıyor. Aynı eleştriyi ix35 sahibi bir tanıdık ta yaptı. Style'daki standart sistem ve elite'teki daichi sistemin arasında ses farkını başka hisseden var mı ?

12. Onur-

Onur- Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Ülgen
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Styledaki sistem de daichi marka, bir fark yoktur herhalde..

13. Ege

Ege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ege G
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracın orjinal kullanım kılavuzunda navigasyonlu ekranın kılavuzu yok ayrı bir kitapçık var. Bir ara bayiye uğrarsam tekrar bakacağım

14. MetalWave

MetalWave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    serdar günaydın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    evet daichii nin ses çıkışları kötü. eq ayarları bile rezil. standart donanımının üstün olma nedeni normal bir cihaz olması, araç firmaları basit ses sistemlerinde kötü cihaz koymuyorlar. navigasyon büyük ekranlı dokunmatik teyplere gelince iş çok değişiyor 600 700 verip bu tip çin malı cihazları almak çok saçma geliyor bana. verdikleri ses kalitesi hepsinin kötü. sony gibi markaların dışında kalan navigasyon tipli cihazların saf çin malı olması ve çin mallarınında donanıma verdiği önem belli. fiesta mın ses sistemini çok arıyorum. anfi taktırılmadığı sürece fiestaya daha iyisi yapılamazdı.

15. Sezens

Sezens Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Sezen sezginses
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar merhaba
    Bende style+ pan kullanıcısıyım.acaba i20 ye orjinal ön park sensörü taktiran oldumu acaba.
    Araci alirken nikelajli on panjur taktirdigim icin zaten sensor delikleri mevcut.deneyimi olan ursa paylasmasini rica ederim. Teşekkürler

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

16. _Saint_

_Saint_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Uğur kaba
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar. Sizin araçtada oluyormu bilmiyorum ama seyir halinde iken ozellikle 80 + hızlarda tüm camlar kapalı iken arka camların birini açtığınızda icerde inanılmaz basınç mı dersiniz bilmiyorum böyle kulakları mahvedecek bir şey oluyor? Bu nedir? Bu etki nasıl yok edilir.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

metin6868 bunu beğendi.
  17. msendogan33

msendogan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Melih Şendoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Aracım 11.000 km 'de . Elite blue 1.2 motor benzinli manuel.Çok sakin kullanırım,start stop sürekli de açıktır.Hiç kapatmadım.
    Şehir içi ort.tüketim 6,4 litre gösteriyor.Fakat benzin alıp km sayacaı sıfırlayarak yaptığım hesaplarda (ayda 1 kez depo fulluyorum) 30 kuruş çıkıyor.
    Çok net ve en gerçekçi hesaplama yöntemi.

Asel Kaan Efe ve kursat52 bunu beğendi.
  18. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    gösterge yanıltıyor...

19. metin6868

metin6868 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Metin İÇLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Evet bende de oluyor, arka iki camı açınca da oluyor normal olarak basınç oluyor ama kulakların canını okuyor :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. kenancbk

kenancbk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Kenan Çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2015 Style+ aracım var. 17100 km civarındayım. Aracı aldığımda en yüksek yakıt tüketimini 7.1 gördüm. 8-9 gören arkadaşlar araçlarını nasıl kullanıyorlar bilmiyorum. Bizim araçlarımızda yakıt tüketimini az tutmak için; fark etmişsinizdir 60 km hıza geldiğinizde 5. vitese geçmiş oluyorsunuz. Ben aracı hep yüksek viteste kullandım. 40 km'ye düştüğünde bile nadirde olsa 5. vitesten indirmeyip yola devam ettim. Ama hemen devirlenip kendini toparlıyor. Son 6 aydır günde 50-60 km arası yol yaparak işe gidip geldim. Çok trafiğin olduğu güzergahım yoktu ama yine dur kalkların, hızlanmaların ve yavaşlamaların olduğu bir güzergahtır(Fatih-Avcılar). Benim ortalama trafiğin hiç olmadığı ve hızımın 90'ı geçmediği devirin de 2000 civarında olduğu bir hızda giderek ortalama 4.4 lt'yi gözlerimle gördüm. Araçta 5 kişiydik bu arada... Ama dediğim güzergahta benim hep ortalamam 5.6lt olarak kaldı. Bazen trafiğe gireceğim zamanlarda "trip" ayarlarını "reset"lediğimde ortalamanın 6.3'ün üstüne çıktığını görmedim. Şu aralar klimayı açık olarak kullanıyorum. Ortalamam 5.9 lt'dir. Kullanımınız ve aracı iyi tanımanız önemlidir. Bence ufak denemelerle aracı kullanın size çok şey katar...

Teşekkürler...

_Saint_, Asel Kaan Efe ve Onur- bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş