Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I10 Vitesin Manuele Geçmemesi Sorunu

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda XenopHobia tarafından 6 Nisan 2026 11:11 tarihinde açılan konu

1. XenopHobia

XenopHobia Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    FATİH ÇETİN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Selamlar herkese,

Aracım 2021 model i10 Elite. Dün 10 km'lik sürüş sonrası aracı park edip 2 saat sonra tekrardan yola koyuldum. Otopark çıkışı dur-kalk olduğu için vitesi manuele alıp biraz ilerleyince vites kolu fiziken manuelde olmasına rağmen göstergede D1 yazısı değişmediği gibi gaz tepkisi otomatikteymiş gibi oldu. Aracı stop edip yeniden çalıştırdım, sorun devam etti. Bütün bu zaman zarfında her hangi bir uyarı-ikaz ışığı da yanmadı, araç normal seyrine devam etti. Şanzıman sıcaklığı da normaldi. Alışveriş için 10 dakika durdum ve sonrasında çalıştırdığımda aynı sorunu yapmadı. Her şey normaldi. Akşam yine kontrol ettim, bir sorun yok.

Araç daha 34000 km'de ve garantisi devam etmekte. Bunun 20000 km'si akıcı trafikte ve şehir dışında kullanılmıştır. İlk sahibiyim ve tek kullanıcıyım. Bütün bakımlar yetkili serviste oldu. Servis en erken 15 gün sonrasına randevu veriyor.

Vitesin ve göstergelerin fiziken D modunda olmasına rağmen şanzımanın N modunda kaldığından gaz verildiğinde devir yükselse bile araç hareket etmediği için garanti kapsamında şanzıman değişikliğine giden olduğunu okumuştum.

Benzer durum ile karşılaşıp servise giden var mıdır? Varsa nasıl bir çözüm getirildi?
    Şimdiden teşekkür ederim. :)

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,592
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş