Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i10 testi ve sürüş izlenimleri

'İ10 Forum - Club' forumunda bjknn tarafından 24 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. bjknn

bjknn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

2. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    i10'u dün bayide gördüm. Açıkcası benim pek hoşuma gitmedi.

3. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yani o fiyata era alınır zaten....koç gibi araba..

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bende gördüm geçen aybayide bence güzel araba rakiplerinden daha şık olmuş team versiyonunda tamponları boyasız galiba.

5. musti1633

musti1633 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabanın küçük olmasına rağmen 1000kg. Bence biraz ağır gibi. Gerçi malzeme kalitesi yüksek olmasının da etkisi var...

6. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu fiyat aralığında bu araba yerine era tercih etmek daha mantıklı bence

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bence ihtiyaca göre tercih edilebilir.mesela sende atoz prıme aldın,belki verdiğin paraya o zaman admire veya erada alabiliyordun.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tabi ki alabilirdik doğru diyorsun herkes ihtiyacına göre düşünebilir ama erayla bu kadar kafa kafaya değildi atos un fiyatı hatta getzle bile arasında yanlış hatırlamıyorsam 3 veya 3.5 milyar fark vardı . hem biraz bütçeden hem de yeterli gördüğümüzden atos oldu..

ama şu an i10 fiyatıyla , donanımı düşük bile olsa güzel bir era alınıyor yani . her halukarda bu fiyatlarla era yı tercih ederim ihtiyaca bakmam.. i10 la karşılanan ihtiyaç erayla daha güzel karşılanır :p

9. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. grkm

grkm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese selamlar.

12hazirannda Istanbulda yollara ilk çıkan i10 u ben maslaktan teslim aldığımı sanıyorum. Şu anda aracım 6500kmde. Şimdiye değin bayide bir adet dizel , serviste bir adet kazalı ve trafikte gördüğüm 3taneyle birlikte totalde 5 farklı i10 gördüm istanbul Avrupa yakasında. Sevimli bir karakteri ve duruşu var. Insanların ilgisini gerçekten çeken bir araba :) Trafikte çok kez soruyorlar motoru kaç? ne yakar? ne kadar gider fln diye :)

Öncelikle aracın testini paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Aracın manuel , select donanımında. Sürüş izlenimlerine gelince , ilk kez hyundai sahibi oldum. Bir iki kez getz sürmüştüm , iç konsolu yol tutuşu vs. beni pek tatmin etmemişti ancak i10 un bu kadar başka olabileceğini tahmin etmezdim. Aracın içine oturduğunuzda ilk dikkatinizi çeken şey herşeyin çok ergonomik oluşu. Oturma pozisyonu oldukça yüksek (2004corsa dan sonra özellikle) geldi ama her yere hakim olmanız çok güzel bir his. Uzun boylular bile(2metre 110kg arkadaşım binmişti :) ) arka koltukta çok rahat yolculuk edebiliyor.. Direksyonu çok hisli ve elektronik destekli. Aracın üzerindeki lastiklerin profili küçük olsada , çok güzel bir ağırlık dağılımı var ve gerçekten araba çok güzel yolu kavrıyor. Tabi buna sert yapıdaki süspansyon sisteminin etkisi çok büyük. Aracın yüksek yapısı için tatlı sert bir yürüyen hazırlamışlar ancak bu işin en büyük dezavantajı yakında aracın içinde tıkırtıların başlayacağını gösteren izlenimler yarattı bende.. Otomobil sporlarıyla amatör branşta ilgilendiğim için otomobillerin viraj kabiliyetlerini biraz ayırt edebiliyorum ve bu konuda i10 gerçekten başarılı bir araç. Aracın diger iddialı gördüğüm noktası ise frenleri. Gerçekten sıfıra kadar çok iyi duruyor.

Bunun dışında motoru bildiginiz üzere 66hp 101nm güç üreten bir SOHC makina. Tek egzantrik oluşu , alt devirlerde aracı güçlü kılıyor. Başarılı şanzıman oranlarıda aracı iyi hızlandırıyor. Fabrika verisi 151km idi yanılmıyorsam.. Sadece otobanda deneme amacıyla (kadran hatası varmı bilemiyorum) yokuş aşağı 185km yaptım ve 5.viteste devir kesiciye girdim :) Bu süratte verdiği güven hissayatı çok başarılı sayılmazdı ama yine de tedirgin olacağım bir durum söz konusu olmadı. Ancak düz yolda çok rahat 160a erişiyor ve asla yormuyor. Trafikte rastlaştığım bir i10 sahibi ise aracının çok yaktığını , asla ne yaparsa yapsın 150yi geçemediğini söyledi. Rodaj evresinin farkının olduğunu düşünüyorum, belkide şanssızlık..

Gelgelelim en merak ettiğiniz yakıt konusuna :) Aracı ilk teslim aldığımda benzinsizlikten çalışmamıştı :) Sanırım en çok o zaman dolmuştur depo. 35lt deposu var. 115ytl ye dolmuştu ilk seferde. Bu arada 97oktan dışında hiç yakıt kullanmadım. Şu sıra ışık yanmasıyla birlikte yaklaşık 90ytl yakıt alıyor. Işık yanana kadar karma kullanımla 430-450km yapabiliyorum. Uzun yol hiç denemedim ancak en az sarfiyatım 100ytlye 580km oldu şimdiye kadar. Uzun yolda bu rakamıda düşürebileceğime inanıyorum. Trafikte acelesi olmayan , ışıkları ve trafik akışını iyi izleyen biri olduğumu düşünüyorum. Ayrıca oldukça sabırlıyım , tüketimde bunun etkisi büyük.

Aracımla ilk yağ değişimine girdim geçtiğimiz hafta 5200kmde. Aslında periyodik bakımı 15binde bir , fakat yağ değişimi istediğim için randevu aldım ve servise girdim. Sanırım ilk servise girende bizim ki oldu :) Ustaların bakışları çok değişikti :) Çok saolsunlar hızlıca hallettik işlerimizi ve aracımız 3lt den az yağ aldı! ŞAşırdık hatta birazını boşalttık , fazla bile geldi 3 ltr :) + yağ filtresi toplam yağ bakımı maliyetii 100ytl. Gayet sevmeye başladım bu hyundai yi :)

Ayrıca donanımı gerçekten harika. Bu sınıfta bu fiyata 4cam elektrnk , elktrikli ve ısıtmalı aynalar, mp3calarlı aux girisli teyp fln sunan baska da bir araç yoktur sanıyorum. Tek istediğim sunroof opsyonunun sunulmasıydı ama yoktu saglık olsun :)

Araçta eksik gördüğüm bir kaç yön var ama önemli unsurlar sayılmazlar. Sürücü tarafı camı otomatik olarak asagı tek dokunuşla inmekte ama kaldırırken aynı özellik yok . Sanırım

11. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aracınız hayırlı olsun valla bende beğeniyorum bu aracı acaba atos u verip bundan mı alsak napsak :)

gerçi küçük geliyor bana ama şehir içinde ordan oraya giderken iyi oluyor..

yoksa i20 yi mi beklesek ama onun da fiyatı yüksek olur gibi geliyor bana

12. grkm

grkm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o getz yerine çıkacak fln diyorlar ama görmeden bilemeyiz tabi..

bu arada hyundaide calısan bir arkadasım kullandı aracımı. Is yerlerinde saga sola gitmek için Atos kullanıyorlarmıs onlarda. Aynı motora sahip araçlar. Çok başka buldu i10 u nedense anlamadım :)

Ben gayet memnunum ve düşünen herkese de tavsiye ederim.

13. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ya tabi ki atostan farklı hem dış görünüş hem iç görünüş çok ama çok farklı .. güzel yapmışlar hakkaten.. bende binsem bana da farklı gelir eminim bundan :)

aracının rengi nedir.. forum a ekledin mi acaba resimlerini bir baksaydık.. devir saati yok demişsin .. devir göstergesinden bahsediyorsun sanırım.. internette resimlerde var gözüküyor anlayamadım orasını

14. grkm

grkm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım kırmızı renk. resim hiç çekmedim kadran dışında :) :)
    evet devir göstergesi malesef yok ...

15. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    çok ilginç geldi bana devir göstergesinin olmaması

16. grkm

grkm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    değişik ama öyle.. atos ta da yok bildigim kadarıyla..

17. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama bi resim ekliyim atosun göstergesi devir bu soldaki değil mi ?

sen de i10 un kini bir ara atar mısın

18. grkm

grkm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    google da bakmıstım atosun kadranı benim ki gibiydi :S

hmm sanırım eski kasaya bakmısım :)

i10 kadranı ise şöyle

19. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    haklısın belki eski kasalarda böyledir veya ülkelere göre değişiyor bu kimisinde devir saati var kimisinde yok..

çok şükür bendekinde var https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

ama hakkaten çok ilginç ya böyle güzel bir araba yapıyorsun i10 adında .. hakkaten güzel bayılıyorum ediyorum ama neden devir saati koymaz buna.. tamam küçük araba napacaklar devir saatini diyebilirler ama görüntüsü yeter 2009 model araca devir saati koymamak hyundai ye yakışmaz.. renaulttan ne farkı kalır sonra :)

20. grkm

grkm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçenlerde can sıkıntısı üzerine arabanın kullanım kılavuzunu kurcaladım.. gördüklerime inanamadım :)

hyundai nin satıcısının bilmediği dizel motor tüm benliğiyle açık açık ortada..

devir tablolu kadran şemaları çizilmiş bir bir
    daha şok etkisi yaratacak donanımlar gördüm .. Bazıları :

- ESP
    - Koltuk Isıtma
    - Sunroof
    - 15" jant

Hyundai gibi TR ye büyük yatırım yapan firma, niye dolu dolu araçları getirmez bu pazara bilmem ki.. Fiyat aşırıya kaçmadığı sürece ben en dolusuna binmek isterdim şahsen ...

Bu Sayfayı Paylaş