Arkadaşlar 2014 i10 aracımın sağ aks, motor tarafından sabahları ilk çalıştırmada tak tak tak tak vurma sesi gibi bir ses geliyor ve birkaç dakika sonra kesiliyor. Bu ses devire bağlı olarak artıp azalıyor ve viteste ya da boşta olması fark etmiyor. Yaklaşık 1 dakika sürüp sonra kesiliyor. Ara ara da aracımın esp uyarısı kendisinden yanıp kontak kapatıp açınca sönüyor falan. Neresindedir arıza anlayamadım bir türlü.
Evet hocam normalde bayağı aralıklı bir tak tak tak sesi varken gaza basınca hızlanıyor serileşiyor yaklaşık bir dakika sonra hiç olmamış gibi ortadan kalkıyor.
https://youtube.com/shorts/9pJdrU_nbn4?feature=share Hocam sabah videoya aldım sesi. Bu tok şekilde gelen tak tak sesinden bahsediyorum. Bu video sonunda da gördüğünüz gibi bu süre sonunda ortadan kalkıyor yavaş yavaş. Videoda hareket halinde değilim ama hareket halinde olup olmamam fark etmiyor bu noktada. İnce çıt çıt sesi USB’den geliyor onu da teşhis ettim konuyla alakası olan bir yer değil yani o da bunları da belirteyim.
Hocam bu sesin vitesi takıp ilk hareketi vermeye niyetlendiğimiz an başladığını fark ettim. Sonrasında gitmek ya da durmak fark etmeksizin bu sesi yapıyor ve kesiliyor. Ve sadece ilk çalıştırmada sabahları yapıyor. Sanırım bana sanayi yolu gözüktü.