Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i 30 mu diğerleri mi?

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda ytahtaci tarafından 30 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    size tavsiyem sudur. bence hıc lpg falan ugrasmayın. eger okadar para verebılıyorsanız. her aracın dızelını alabılırsınız demektır. o yuzden dızel alın kafanız rahat olsun

2. ytahtaci

ytahtaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yıldıray tahtacı
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ10 (2008-2013)
    Alacağım araç otomatik olacak. Dizel otomatikte hyundai ve astradan başka seçenek kalmıyor.( Fiat bravo ve Kia Ceed i saymıyorum ). Diğerleri Toyota dizel otomatiğe bütçem yetmiyor.Golf ve Jettaya hiçulaşamam.

3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  4. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ........

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    dizel otomatik auris önerebilirim..

kesinlikle benzin olayına girmeyin şimdi belki cebinizden 3-4 bin fazla çıkacak ama bunun meyvesini 1 sene içinde alacaksınız emin olun.

i30 mu astramı arasında ne seçerdiniz deseydiniz.
    astra derdim..

6. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
  7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Dizel otomatik olcak ise kialara da bakmanızı öneririm. Ben yeni hondaları çok beğendiğim için tercih ederdim ama yakıtı ya önemsiz olacak ya da lpg ile garantiyi bozacaksınız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

8. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu yakıt soylemlerıne pek takılmayın bence bu forumda bıle benzınlı aracın 180 kurus yaktıgını dıle getırenler var. yaktırabılıolarsa helal olsun. ben su anda dızel aracımla 180 kurusu anca yaktırıyorum.adamlar fabrıka verılerınıde alt ust edıo. yok benzını ucuza alıyorlarsa bılmem..

9. ytahtaci

ytahtaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yıldıray tahtacı
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ10 (2008-2013)
    teşekkürler. toyota dizel otomatiklerinde multimode denilen şansızmanı kullanıyor. çok sorunlu deniliyor. belkide ben buna inanmak istiyorum çünkü comfort extrası48500 tl. bence çok.kaldıki alıyorum dersen bir ay sıra yazıyorlar.

10. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dedıgın gıbı. mıllet benzınlıye 180 yaktırıosa. ben arac kullanmayı bılmıyorum. hele su az yakcam dıe 2500 de vıtes degıstırıorum dıen suruculer . nasıl arac kullanıolarsa anlamıs deılım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dızel otomatıkte hyundaı nın dez avantajı 4 ileri olması heralde.ama derı koltukları dıjıtal kılıması luks araba ızlenımı verıyor bana . bazıları begenmıyor ama benım cok hosuma gıdıyor. ayrıca otomatıkte yakıt mıktarının bıraz fazla olması normal.

12. ytahtaci

ytahtaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yıldıray tahtacı
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ10 (2008-2013)
    Köksal bey teşekkürler. Yaşadığım yerde ( zonguldak - ereğli) kia bayiliği yok. Bu yüzden kia yı baştan eledim.

13. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    dizelde özellikle istanbulda 180 den az yakıyorum diyen ya verileri altüst etmiş biridir yada hesaplamasında sorun vardır bu kadar net bence.

ben fiesta ile 190-200 yakıyorum.

14. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

:D Bende Hiç Anlamıyorum Araç 9 10 Litreden Aşağı İnmiyor :S

15. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    isterseniz kendiniz üye olup sorabilirsiniz KİA ceed kullanıcısna ben sadece link attım .!

16. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    iki tane i30 kullanma şansım oldu biri dizel styl otomatik 1 ay kullandım
    birde kendi i 30 um var select otomatik lpgli
    dün de honda civic elegance test ettim uzun boylu

çok rahatlıkla söyleyebilirim benzinli style alıp lpg ekletip binmenizi öneririm
    ben şimdiki aklım olsa benzinlinin en üat versiyonunu alıp lpg taktırırdım
    dizelcile kızacak ama uzun vadede bakım masrafları çok yüksek
    ayrıca benim kullanışımla lpg ile dizel arasında yakış farkı yok dizel gürültülü ve sarsıntılı

benim araç sarsınıtılı çalışıyo diyodum hondaya binince haksızlık etttiğimi anladım gaza biraz yüklenince ayağının altına masaj yapıyo resmen

bir diğer altarnatif te mitsubişhi köpek balığı onda da gaz opsiyonu varmış ama 3 milyar fakat baktım ısınamadım arabaya

tabi uzun vadede kullanacağınızı varsayarak bu öneride bulunuyorum
    60 000 de değiştirecekseniz farketmez hatta dizel alın

17. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    yakarsın aracı hızlandırıp yokuş aşa yol bilgisayarını sıfırlar ayağını gazdan çekip bi müddet gidersen 1.2 yi bile görürsün ben denedim :) oldu
    sonra onuda buraya yazarsın yemin etsen başın ağrımaz

18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

19. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    i30 Mode Dizel Otomatik alın, CR-Box'da takarsınız hem pedalın altında 140Hp gücünüz olur hem de fabrika verilerinde yakıt harcarsınız sakin kullanımda daha da az yakıyor Box olunca.

i30 çok iyidir, tek problemi eğer sıfır alırsanız teybin ekranındaki jelatini çıkarmayın hemen çiziliyor. :)

Düzenleyen : Burak Kumpas

20. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    işin aslı i30 diye cevap vericem ama taraf tutyo diceksiniz ;) Şaka bir yana i30umu 16 aydır kullanıyorum şuan yaklaşık 20000de aracım çoğuna göre az denebilecek bir km belki ama benim için fazla bile denebilir!!!

Aracımı seviyorum beni biraz üzüyor şu son zamanlar ama inanın hiç pişman değilim bu aracı aldığıma !!!

Fiyat performans değerlendirmesinde benim için hala ilk sırada yer alıyor.Konfor kıyaslamasında ise evet biraz sert ama bence bu statüdeki bir aracın olması gerektiği gibi bir yapısı var.Başka bir başlık altında paylaşmıştım daha önce , geçen sene Eskişehire giderken aracım3+1 yolcu ve full bagaj yüküne rağmen rodajını tamamlamamış olmasına rağmen uzun ve boş bir düzlükte yaklaşık 15 dakika boyunca kilometre kadranında 220 ile kullandım (bir düzeltme sakın kimse bunu özendirici veya hoşumuza gittiği için yazdığımızı düşünmesin) yüksek hızlarda güven veriyor , yola çok iyi tutunuyor onun haricinde yakıt tüketimim bir çoğu kullanıcının aksine 1.4 motor olmasına rağmen 7.4/100km nin altına hiç düşüremedim hatta km arttıkça düşer denmesine rağmen hiç düşmedi hatta bu aralar dahada arttı 7.6-7.8L arasında geziniyor(şehir içi).

Opel araçları çok az kullanma şansım oldu çok bilgi sahibi değilim ama edindiim bilgiler ve forumdan paylaşılan tecrübeler neticesinde ben opele pekte sıcak bakmıyorum.Toyota ise söylenildiği gibi kendini kanıtlamış bir araç tavsiye edilebilir.honda ise tartışmasız alınabilecek bir araç tabi bütçe ve uzun vadeli kullanım koşulları için imkanınız uygunsa.

Ben yine önceliğinizin i30 olması taraftarıyım!!! dizelmi benzinlimi olsun derseniz yılda yapacağınız kullanımı göz önünde bulundurun. Geçenlerde bu konuyla ilgili zarar ettin diyen bir arkadaşımla hesap yaptık.Onda 2005 fiesta dizel var.Aracından memnun.Ben aracımı aldığımdan bu yana (26000TL'ya aldım) o dönemki dizel model fiyat farkı yaklaşık 4000-4500TL civarıydı!

Eğer aracımı dizel almış olsaydım aynı kilometre boyunca ortalama iki araç arası fark 6 depo oluyor !!! Buda 1150TL bir ücreti benim fazladan benzine verdiğim anlamına geliyor -ki eğer dizel almış olsaydım daha mazot almadan fazldan 4000TL vermiş olacaktım :S yani her halükarda avantajlıyım evet belki benzinin Litre fiyatı yüksek ve evet belki daha az km yapıyorsun benzinle ama uzun vadeli kullanım maliyeti hesabı yapıldığında ben aracı alırken cebimden 4000TL vermiş olsaydım daha fazla zararda olacaktım!!!Bunları iyi hesaplamalısın bence.

Bence dizel araç almak için bir yıl içinde gerçekten çok fazla km yapmak mantıklı ve dizel aracı en fazla 2-3 yıl içinde satmalı yoksa gerçekten bir avantajı kalmıyor eğer az km yapıyorsan !!!

Biraz uzun bir yorum oldu ama kusuruma bakma lütfen , tamamen iyi niyetle yazdım yanlış anlaşılmasın.Dizel kullanıcıları sanırım daha doğru bilgi vereceklerdir :)

Bu arada hoş bir görüntü ve tamamen yabancı olduğum bir araç önereyim onuda incele istersen seat ibiza veya leon. Gerçekten hoş bir görüntüye sahip fiyat olarakta fena değil bilemiyorum tercih senin. Ama ne alırsan al senin için hayırlısı olsun !!!

İBİZA

<TABLE style="WIDTH: 100%; BORDER-COLLAPSE: collapse" id=ctl00_cphIcerik_gvIbizasc border=0 cellSpacing=0>

<TR align=left>
    <TH scope=col>

<TH style="TEXT-ALIGN: left">Model</TH>
    <TH style="TEXT-ALIGN: left">Donanım</TH>
    <TH>Liste Fiyatı (TL)</TH>
    <TH>Kampanyalı Fiyat (TL)</TH></TH>

<TABLE =obejik>

<TD style="TEXT-ALIGN: left">1.4 lt 85 hp
    <TD style="TEXT-ALIGN: left">Reference
    31.000
    27.600

<TABLE =o