Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ 20 Hakkında sormak istedikleriniz!!!

'İ20 Forum - Club' forumunda ozgurkale tarafından 9 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    benim için gayet aydınlatıcı oldu ogün abi, teşekkürler

2. BARISBARISBARIS

BARISBARISBARIS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

3. BARISBARISBARIS

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim.

4. BARISBARISBARIS

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba, acil yardıma ihtiyacım var. Cumartesi günü metalik kırmızı i20 1,25 team arabamı teslim alacağım. Arkadaşım 97 oktan benzinin, daha yüksek sıcaklıkta tutuştuğu için, aynı miktardaki 95 oktan kurşunsuz benzine oranla %3 daha fazla yol katettireceğini yani daha az yakıt harcayacağını söyledi. Bu gerçekten doğru mu? 97 oktan benzin bizim motorlara zarar verir mi? 97 oktan mı yoksa 95 oktan kurşunsuz mu daha az yakıt harcar? Cevabınız benim için çok ama çok önemli. Çünkü en az 15 yıl boyunca kullanmayı düşündüğüm 1,25imde hangi oktanla başlarsam sonuna kadar hep aynı benzini kullanacağım. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok az vaktim kaldı...

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
  6. BARISBARISBARIS

Alınan Beğeniler:
    0
  7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    rica ederim.zaten aracı teslim alırken servis çalışanı 95oktan kullanmanızı tavsiye edecektir..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

8. serkan82

serkan82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    haklısın kardesım bnde hyundai i20 troy 1.2team 2011 model 1.2 olmasına rahmen gayet super kalkıs uretıyor vede yakıt tasarufuda ınanılmaz ...<div name="popUpDiv" id="popUpDiv" ismouseover="false" ="popUpDivOff" =":this.Name='popUpDivOff';" =":this.Name='popUpDivOn';" style="display: none; ">
    <div name="popupMenu" id="popupMenu" style="display:none" ="popupMenu">
    <div id="div1">

<div id="div2">

<div id="div3">

<div id="div4">

<div name="popupMenuVideo" id="popupMenuVideo" style="display:none" ="popupMenuVideo">
    <div id="div1">

<div id="div2">

<div id="div3">

<div id="div4">

9. must@f@

must@f@ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mustafa
    arkadaşlar, dün farkettim. aracımın sol ön farı, sinyal lambasının olduğu yerlerden itibaren içindeki parlak aksam titriyor. sabah soğukta ilk çalıştığında motor biraz sarsıntılı çalıştığından titreme daha çok belli oluyor. ne yapmak lazım şimdi?

10. eralp

eralp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eren buldur
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Selamlar.İlk defa hyundaiaraç kullanıyorum.İ20 2010 model.1 ay oldu alalı.Arabadan çok anlamam aba aklıma bazı konular takıldı.Cevaplarsanı memnun olucağım.bir zararı olurmu 1 Karter koruma taktırmanın bir zararı olurmu.Servis motor harareti yapar motora zarar verir diyor... 2 Özellikle sabahları geri vitese alırken geçmeme problemi oluyor.Bu kronik bir rahatsızlıkmı? 3 Arabanın cam lastiklerini hiç beyenmedim.Çok basit teknoloji ve kalitesiz malzeme kullanılmış.Bunun çaresi nedir.Tamamen değiştirmekmi.? Şimdiden teşekkürler

11. eralp

eralp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eren buldur
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    İ 20 ciler pek önemsemiyor heralde soruları? Pek tutkunmuş hyundai kullanıcıları birbirine ...

12. Schekip

Schekip Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Serkan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    72-BATMAN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Çok anlamamakla beraber kısmen cevaplayabilirim.
    1) Karter korumanın faydaları var ama kaza anında yolcu için tehlike oluşturuyor.
    2) Geri vitese geçmeme çok görülen bir sorun. Ancak bir süre sonra alışıyorsunuz. Araç dururken el frenini indirip hafif hareket ederseniz rahatlıkla geçer. Olmazsa tekrar tam debriyaj yapıp yeniden geriye atın.
    3)Arabanın cam lastikleri bence de kalitesiz. Geçenlerde, çok sıcakta cam arasındaki lastikler camla beraber yukarı çıktı. Ancak şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum. Çünkü yerine girdi. Uzun zamandır da çıkmıyor.
    :RpS_rolleyes:

13. delta000

delta000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ysf krk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İ20 BENZINLI ELITE MODELDE ESP SISTEMI ARACIN NERESINDE NASIL BI PARCA ARACIM EMANETKEN CALINDIMI DIYE KURT DUSTU ICIME RESIM VARMI RICA ETSEM

FULL BENZINLI BI ARACIN MOTOR GORUNTUSU OLAN VARMI

14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    ESP sistemi çalınacak bir parça değildir. Aracın elektro-mekanik bir yapısını oluşturur. Merak etmeyin kimse çalamaz :RpS_laugh:

15. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    arkadaşlar bende yeni i20 1.4 crdi aldım da çok merak ettiğim bir mevzu var başlık açmak istiyorum ama foruma yeni yazmaya başladığım için konu açamıyorum.

acaba bu 5 yıl garanti işi nedir aslı astarı var mı? işe yarar mı hiç garanti kapsamından fayda gören parça değiştirebilen var mı?

garanti kapsamı nedir ne gibi durumlarda garanti kapsamına girer.

ha bi de ben aracı pek fazla düzgün yolda kullanamıyorum. çalıştığım yerin yolları baya bozuk yayla yolları. acaba ön takımlarda ilerleyen zamanlarda bi sıkıntı olsa garantiye girer mi yoksa kullanım koşulları deyip beni postalarlar mı ?

bi de bu hyundai nin plastik kalitesine pek güvenmiyorum. plastik takımlardan yarın birgün ses gelmeye başlasa veya ön göğüsten ses gelmeye başlasa veya kapılardan ses gelmeye başlasa napacam ben garanti işe yarayacak mı ? bi sorun olurda garanti kapsamına almazlar diye inanın ki arabanın hiç bi yerini kurcalayıp inceleyemiyorum nolur ne olmaz diye. elimde kalır bozulur garantiden de değiştirmeyiverirler diye.
    bu garanti olayını ayrıntılı bilen var mı ki acaba buralarda ?

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam dert etmeyin her firma garanti kapsamında istediği herşeye kılıf uydurabiliyor... Sizin kullanım kitapçığını dikkatli okumanızı ordaki garanti şartlarını bilmenizi öneririm... Lakin şöyle bir sorun var... Garanti der ki aracınızı uzun süre kirli bırakmayın boyası zarar görür ve boya garantisi bozulur falan filan... Peki benim assandan aldığım i20 Troy um çamur çalan içersinde geldi ki 2-3 ayda contalarına işlemiş olan çamur zor çıktı... Herneyse siz bayırda kullandığınıza göre amortisörlerine dikkat etmelisiniz... Eğer zarar görürse bildiğim kadarı ile kullanımla alakalı diceklerdir... Garanti kapsamında benim yaptırdığım tek şey eksik çıkan antifriz miktarını tamamlatmak olmuştu... Gerçi önce parayı aldılar bakımda o parayı geri ödüceklermiş... Sanmıyorum ama...Dediğim gibi kullanım kitapçığınızdaki garanti şartlarına uyunuz... Bir çok madde kapsam dışı ama :)

Gelelim plastik aksam evet ilerleyen zamanlarda ufak tefek çıtırtı,pıtırtı duyacaksınız... olmaması gerekir ama B segmenti araç diyerek kendimizi avutup beklentimizi düşürüyoruz... Böyle seslerde kapı plastiklerini falan sıkıştıranları duymuştum...

Hayırlı olsun... Kazasız belasız sürüşler...

17. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    o zaman bakımlarda serviste gazzık ymeye lüzüm yok demek istediniz herhalde. yani bakımları yaptırırken

18. kybtest

kybtest Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ibrahim ergül
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    i20 1,4 CCVT otomatik triger değişimi kaç km veya yıldır

19. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hayır hayır yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayınız... Servislerin her dediğine hayhay çekmeyin... Ücret isticekleri zaman garantiyi devreye sokmaya çalışın... Sıkıntınız olduğu an kardeşim 5 yıl garantili diye satıyorsunuz şimdi de kıvırıyorsunuz diye itiraz edin... Gerekirse müşteri hizmetlerini arayın... Ben 35 TL lik ücret için müşteri hizmetlerini aradım... Garantili aracın 0 km olarak teslim alınıyor içersinde -12 derece antifriz çıkıyor... Mümkün değilmiş... -45 derece korumalı çıkması gerektiğini müşteri hizmetleri söyledi... Bende ücretimi geri istedim... İlk bakımda iade edeceklermiş...

20. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Kullanım kitapçığında böyle bir şey yazmıyordu ama yanlış hatırlamıyorsam 90.000-100.000 km den aşağıda değişmediğini duymuştum... Servise sormak doğru olur diye düşünüyorum...

Bu Sayfayı Paylaş