Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HyundaiY Yorum Sizin :))

'Resimler / Yazılar / Komik / Multimedya' forumunda koray2907 tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    500000 Km Motoruna Anahtar Degmeyen Hyundai Taksiler Var..Hatta Daha Yüksek Kmlerdede Vardır Ama Hiç Rastgelmedim.. 700000 Km Multijet Mükemmel :) Ben Caddeye Çıkınca Geçen Albea Taksilerin Hepsinden Aynı Ses Geliyor :D Mükemmel Bir Turbo Sesi At Beni At Beni Diyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Aksaraya Gittimi Atıyorum 100 Dükkan Varsa 70 I Kore-Japon Malzemeleri Satıyor..Ve Fiyatlar Tüm Markalara Göre Ucuz .. Hele Hyundai Parçasını Bulamamanız İmkansız Gibi Bişey... Çok Yan Sanayi Üreteni Var..Parça Seçenegi Çok..

2. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

İstanbul trafiğinde isterse 300 hp olsun. Ortalama hız 30 km'yi geçmiyor.

Hyundai'nin fiyat politikalarını değiştirmesini gerekiyor. Çok baz otomobil satıyor. Bu da kötü bir imaj yaratıyor.

3. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşım 1000 TL'ye komple dizel Hyundai motorunu Hyundai servisinde yaptırabilir misin? 90 bin km bakımına 800 TL diyorlar. 1000 TL'ye gerçekten sıfır motoru yetkili serviste yaptırabiliyorsan bu işin ticaretine başlayacağım. Kazandığımdan da sana yüzde 50 pay vereceğim. Sen o yetkili Hyundai servisin numarasını lütfen buraya yaz. Çok para kazanırız seninle...

Bilip bilmeden lütfen konuşmayalım.

4. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1000 TL'ye dizel Era motorunu Hyundai yetkili servisinde komple yaptıracak olan arkadaşa yazıyorum. Yedekparcabul.com sitesinden alınmıştır fiyatlar. Ayrıca bu parçalar yan sanayidir. Hyundai Servisi orjinal parça takacak ve bu fiyatlarının neredeyse 2 katı olacaktır.

HYUNDAI ACCENT ERA (06-09) KRANK DİZEL: 597,47 TL
    HYUNDAI ACCENT ERA (06-09) KRANK DİŞLİSİ KÜÇÜK (DİZEL): 52,03 TL
    HYUNDAI ACCENT ERA (06-09) EKSANTRİK ZİNCİRI ÜST ( DİZEL): 150,71 TL
    HYUNDAI ACCENT ERA (06-09) EKSANTRİK MİLİ SOL DİZEL: 179,42 TL
    HYUNDAI ACCENT ERA (06-09) EKSANTRİK MİLİ SAĞ DİZEL: 179,42 TL
    HYUNDAI ACCENT ERA (06-09) PİSTON DİZEL STD: 161,48 TL
    HYUNDAI ACCENT ERA (06-09) SEGMAN STD DİZEL: 199,16 TL

Evettt... Bu kadar parçayla anca motorun 3'te 1'ini toplarsın. 1518 TL'ye sadece 7 parça topladık. Hem de yan sanayi. Bu parçaları servisten 2500 TL'den aşağı temin edemezsin. Tümünü almaya kalksan 4-5 bin TL'yi gözden çıkarman gerekir. Ayrıca bunun işçiliği var. 1.500 TL'de işçiliğe alırlar. Yani sıkı bir pazarlıkla belki 6 bin TL'ye dizel bir motoru çıkartabilirsin.

mmt.88valla sen o servisin bana telefonunu ver. Belli ki tanıdığın birisi var orada. Onun da adını ver. Ben bu işin ticaretini yapacağım. Sana da her arabadan aldığım paranın yarısını vereceğim. Eğer dediğin gibi 1000 TL'ye komple sıfır motoru çıkartabiliyorsan!

Arkadaşlar Hyundai arabamız var ama bu kadar da atıp tutmayalım lütfen. Hesap ortada işte. 7 parça yan sanayi ürünü 1500 TL'ye topladık. Bu parçalar da motorun tamamı bile değil. Lütfen parça nedir, para nedir, araba nedir, işçilik nedir? bunları bilerek bu forumda yorumlarda bulunun. Yazdığını okuyan bir acemi kişi senin yazdığına kanıp belki servise gidecek ve servistekiler ona 5-6 bin TL diyecek. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Ama yukarıdaki mesajda kurduğun cümlenin arkasındaysan 1000 TL'ye komple Hyundayetkili serviste dizemotor yaptırıyorsan bu işe hemen girelim.
    Düzenleyen : Burak

5. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Benim şu an bir hyundaı aracım yok....
    Ama Bu kadar tepkini 2009 model bir albea sahibi olmana bağlıyorum.Tekrar konu açmalar göya 1.000 tl yi çevirip çevirip beni haksız çıkartabilmek için yaptığın çabalar v.s...
    Her konuda tartışırım hyundaının daha doğrusu assanın rezil satış politikasınıda tartışabilirim.Ama kalkıpta albeanın multıjetiyle eranın dizel motorunu kıyaslamaya kalkıyorsun,hangi yönden kıyaslanabilirki?Multıjetlerin kalitesi zaten ortada yani CRDİ gibi bir motorla nasıl kıstas edip crdiyi kötüleyebilirsinki?Bunu kim kabul edebilir veya kim bu konuda sana katılabilir merak ediyorum...

Türkiye genellemesi yapacak olursak taksilerin neredeyse % 75 'i era'dır....

6. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yalova'da Albea taksi yok. Varsa da 2 ya da 3 tane.
    Admire Era ve hatta Matrix bile var.

7. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Kimse yanlış anlamasın ama yalan yanlış beyanlarını şimdi Hyundai kardeşliğine dem vurarak kapatmaya mı çalışıyorsun?mmt.88 sen değil miydin 1000 TL'ye komple sıfır motoru yetkili serviste yaptırırım diyen? Yalansa yaz buraya. Kanıtı da var. 2-3 mesaj yukarıda kendin yazmışsın 1000 TL'ye dizel komple motoru yetkili serviste yaptırdığını.

Benim Albea'mda var hemde ticari taksi.Getz'im de var. İkiside dizel. Akıl mantık bir. Az yakan araç benim için idealdir. Getz 200 kuruşun altına düşmüyor. Albea 175-180 kuruş yakıyor. Performans istiyorsan zaten ne Hyundai'ye binersin ne de Fiat'a. Performans isteyen adam gider 2.0 motor 160-170 hp'lik arabalardan alır. Paşalar gibi yakıt sarfiyatını karşılar. Performans isteyen adambu sitedeki birçok kişi gibikaç kuruş yaktığının peşine düşmez. LPG taktırmakla uğraşmaz. Parasını basar en kralına biner!

Sen sözünün arkasındaysan eğer lütfen bana 1000 TL'ye komplesıfır motoru yetkili serviste yaptırabileceğin yerin telefonunu veya adresini ver. Veremiyorsan zaten yalan söylediğin ortaya çıkar.

8. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar lütfen gereksiz gerginlik yaratmayın..!!

9. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Burak'ım bu arada benim getz 160 krş yakıyor .)
    Bu konuda pek iddialı konuşma derim .))

Çok denedik Serkanda şahit oldu Olcay'da

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sahibinden.com 'a bakıyorum, İstanbulda satılık taksilerden 24 Tane dizel albea'ya karşılık, 1 tane bile accent era dizel yok. Hep benzinli Era'lar satışta, onların sayısıda elin parmaklarını geçmiyor.

Albea ile Era kesinlikle kıyaslanmaz, şirket aracı olarak kullandım, şahinin bile en azından viraj alma kabiliyeti var.

Zaten arabanın 2. el fiyatları ne mal olduğunu açıkca ortaya koyuyor.

11. AlperC

AlperC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    biraz konu dışı olacak galiba ama benim kafam karıştı dizel araç kullanan taksi var mı? bi kere teknik serviste rast gelmiştim soruncasahibi zevkine crdi amblemi taktığını söylemişti. oda lpgliymiş:D

12. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tabiki var ama daha çoğunluğu dizelin bakımı biraz daha ağır olduğu için benzinli alıp sıralı lpg taktırıyor.

13. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Biz era almadan önce albea lara bakıyorduk fiat ÜSTÜN otomotivin sahibi yakın ahbabımız o bize albeayı önermedi accent era öneriyorum abi dedi Oranın ustası ben hiç 300000 km yi devirmiş albela görmedim ama 750000 km yi devirmiş dahada takside olan bir taksici abimiz var albea ile era yı kıyaslamak büyük bir yanlışlıktır bu elma ile armutu kıyaslamaya girer her yönden bakarsanız era öndedir yakıt sarfiyatıda bir tarafta 1.3 75 ps albea diğer tarafta 1.5 110 ps CRDİ era var performans olarak 1.5 CRDİ ERA ya yetişebilicek araç sayısı az donanımdanda çok basit bir örnek vericek olursak 2001 model accent mileniumda bile 4 camlar otomatik ama 2011 model albeada bile 2 cam otomatik .. Tartışmaya kıyasa girilmeyecek arabalar konuşuluyor burada ..

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ben 2004 albea multijetin en donanımlısını 1000 kmden fazla kullandım, araç alırken de aklımdaydı ama sonra admire almaya karar verdim. Kararımdan da hiç pişman olmadım şu ana kadar. ilerisi Allah kerim :)

15. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Bugün bankada yaptığımtransferlerden birinde otomotiv faturasına denk geldim ersinim, tempra sağ ön cam motoru 9,5 dolardı , elbette made in china https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar yakıt değerleri konusunda tartışabilirsiniz.Ama motor dayanıklılığı ve performans konusunda albea ile Era kıyaslanamaz

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ya kardeşim sana gerçekten gülüyorum ya aslında yazı yazmaya bile değmez sana ama yinede şunu sorayım sana ha 18 kuruş ha 20 kuruş aradaki 2 kuruşla zengin olunabiliyormu?Performans olarak illa 160 hp arabaya binmek gerekmez aynı zevki era dizeldede tadabilirsin...tork diye bişey duydunmu sen?Sen şimdi kıyasladığında albeanın dizelimi yoksa eranın dizelimi teknik açıdan daha performanslı?Asıl konu bu işte....

1.000 tl olayını hala kafana takıyorsun ben sıfır motor takarsın dedimmi?ikincisi ben yaptırdım dedimmi?(bundan sana üste çıkabilmen için bişey çıkmaz,boşuna saptırma olayıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif)
    Bak yukarıya kimin yalan konuştuğuda ortada....Hyundaı parçasına pahalı diyipte albeanın parçası ucuz diyen sen değilmisin?Sor bakalım tofaş servisine albeanın motoru kaça patlıyor?Bide hyundaıye sor kaça patlıyor?
    artık hyundaı'nın parça fiyatları tofaştan bile daha ucuz hala geldi.Çünkü sürümü çok,piyasada 2006-2010 arası 4 senede satılmış 125,000 adet era varken 2003-2010 arası 7 yılda 40,000 bile satmamış bir albea....Piyasada fazla olan aracın her zaman için parçasını fabrika ucuz tutmaya çalışır.Heleki bu araba taksicilerin göz bebeği olmuşsa 8 liraya orjinal hava filtresini satmaktan fabrika gurur duyar çünkü 100 binlerce filtre satıyor.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Parça ömürlerini hesaba kattınmı?Hangisi daha kaliteli vedayanıklı bunun hakkında fikrin varmı?ERAnın turbosu (taksiler gibi) şehir içi dur-kalkkullanımda minimum 60.000 km tık demez,Ama multıjet motorlarda düşük motoru canlandırabilmek için basıncı yüksek tutuyorlar buda 30.000 kmde turbonun ıslık çalmaya başlamasına yol açıyor...Yarı yarıya dayanıksız bir turboya sahip...
    Hadi bunları geçtik kalite yönünden albea'nın şahinden bir farkı varmı sence?Tek farkı kliması hava yastığı ve dizel seçeneği olabilir,diğer yönl

18. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yanlışınız var Albea 202.5tl vergi ödüyor

19. İbrahimTR

İbrahimTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar tartışmaya son noktayı koyuyorum. Herkesin aracı kendince güzeldir. Mesela benim aracım türkiyede bulunan en iyi araçtır :DD

20. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Doblo var şirket aracı, aynı motora sahip ona dizel demeye bin şahit lazım tamam şehir içi falan yeterli ama Era'daki canavar bambaşka. Ben şuan 3000cc'lik bir dizel kullanmama rağmen arada Era kullanma fırsatım oluyor çok seri geliyor.

Bu Sayfayı Paylaş