Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Yetkili Serviste Aracıma Hasar Verildi. Yarın Servise Gideceğim Ne Yapmalıyım?

'Sohbet' forumunda utku_kadir tarafından 21 Haziran 2019 tarihinde açılan konu

1. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yahu adamlar kaza yapmış araca zarar vermişler nasıl garantiden yapacak servis. Yahu Aracın garantisi yoksa sineye mi çekecek cebinden mi yaptıracak. Tekrar yazan arkadaşların adına söylüyorum. Serviste yapılan işlemi değişen parçaların serviste yapıldığına dair belge al deniliyo. Periodik bakımda verilen belge gibi. Sizin de söylediğiniz iş emri gibi. Satarken de alacak olan kişiye durumu izah edip belgeyi verirsiniz dediler. Sanayide kaporta boya yapılmış gibi yaptırma dediler. Ayrıca servis bunu niye veremesin. Siz meseleyi çok yanlış anlayıp birkaç konuyu da birleştirip neredeyse forumda konulara yorum yapan herkesi eleştiriyosunuz. Üslubunuz çok sert. Herkes fikrini söylüyo siz herkesi eleştirerek fikrinizi söylüyosunuz. Başkalarının söylediklerini eleştirirken üslubunuzu yumuşatmanızı tavsiye ederim.

Coolwhisper bunu beğendi.
  2. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Tamponda oluşan hasar aracın değerini düşürmez ki, tampon sökülüp dışarda boyanirsa ve klipsler vs yenilenirse eğer orinalinden bir farkı kalmaz, dert etmeye değmez derim, hatalarını kabullenip sizi mağdur etmemeleri de güzel zaten olması gerekende bu gerçi.

Coolwhisper, umutd07 ve blue55 bunu beğendi.
  3. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Bu arabaya göre değişir bence. Benim bluenun ön tamponu boyalıydı. Arabada başka hata boya yok. Alacak arkadaş hava yastığı açmışmıya kadar gitti. Serviste boyanmıştı. Expere servise gittik. Sadece ön tampon boyalı dedi servis sonra almaya karar verdi. Kayıtlara girmesi böyle şeylerin alacakların aklına düşen kurtları öldürüyo.

4. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    199
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    @blue055 ben sert değilim dostum da sen yine okuduğunu anlamiyorsun ve kasten bana sataşıyorsun...
    Lütfen bana yazma... Amacını anladım...

1- is emirleri dahi serviste verilmiyor fatura veriliyor...
    2- garanti den yapilan işlemler dahi faturada yazmiyor
    3- garanti hususuna servisler bir şekilde kılıfına uyduruyor... 10 defadan fazla garanti konusunda yardımcı oldular... Patlak amortisör dahi...
    4- alabileceği tek belge bedelsiz işlem şeklinde faturadır...

Neyse geçmiş olsun arkadaşa...

5. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    O arkadaş olucuymus, daha iyisini isteyen gitsin sifirini alsin

6. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Öyle de biri değildi hakkını yiyemem. Arabaya bakmaya geldiğinde expere götürürsen sana söylemezler ama ben söyleyeyim ön tampon boyalı serviste yapıldı demiştim.. Alacak arkadaş tabi bilmiyo araba konusunda acemi güvendiği iş arkadaşlarıa sormuş onlar da bizim arabayı gömmüş üstüne de çiçeği dikmiş. Sonra servis araçta sadece ön tamponda boya işlemi var deyince rahatladı. Servis kayıtları alacak kişiye güven veriyo onu yaşadığım için biliyorum.

Coolwhisper ve sipartacus bunu beğendi.
  7. Sonatamvar

Sonatamvar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ozan Yurtsever
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bana cevap hakkı doğduğu için yazıyorum çünkü servisin parça satmamasiyla ilgili başlığı ben açmıştım. Orada kimse bunun için belge alın demediği gibi ben de bunun için belge alabilir miyim falan demedim. Niyetim böyle bir durumla karşılaşan var mı yok mu onu öğrenmekti. Siz neden servis şikayetleri ile ilgili tüm konuları harmanlayıp buradaki konuyu saptiriyorsunuz. Ya sadık bir servis çalışanısın ya da hissedarı öyle mi?

blue55 bunu beğendi.
  8. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Ben sizin dostunuz değilim. Okuduğumu da gayet iyi anlıyorum. Ayrıca sizi tanımam bilmem amacım ne olabilir. Sadece şunu söylemeye çalışıyorum anlayasınız diye kısaca yazıyorum. Başkalarının yorumlarını küçümseyen cümlelerle eleştirmeniz nahoş duruyo. Zira yorumunuzu okuyan arkadaş da benim size anlatmak istediğim tavrınızı cevap hakkı doğdu diyerek cevap yazmış.

9. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    199
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    @Sonatamvar Sanırım konunuzua yazılan cevapları okumadınız...Neyse...

Bakın size ne anlatacam;
    Yetkili servise aracımı bırakırken hyundai era POLİS otosu geldi. İş emri açıldı vs derken POLİS ler dedi ki servise bıraktığımıza dair bir kağıt verin POLİS otosu ile başınıza iş gelirse biz sorumlu olmayalım dedi...

Servis müdürü aynen şu ifadeyi kullandı " Ben kimseye kağıt falan veremem, eğer yaptırmayacaksanız arabayı alın götürün " Polisler de kuzu kuzu aracı teslim etti... Üstelik ellerinde hhiç bir yazılı belge olmadan...

Bu yüzden derim ki tüketici haklarının yeterince belirgin olmadığı yerde belge almak yazı yazdırmak vs zor işler. Bu yüzden açılan konularda belge vermez servis diyorum... Servisin vereceği tek belge açılan İŞ EMRİ ile FATURA...
    harici bir şey vermez...
    Neyse,

@blue055 tekrar yazıyorum... okuduğunu halen anlamıyorsun... Bana cevap yazma muhattap alma yazdım halen ısrarla yazıyorsun... Amacın ortamı germek... Ben senin dostun değilsem arkadaşın değilsem nedir bu şişkinliğin ??? Ne diye zırt bırt bana yazıyorsun..... Git bir gazoz iç de şişkinliğin gitsin cildin güzelleşsin.... Hadi selametle...

Herkese kazasız belasız sürüşler...

10. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarımadam mı diye” Mevlana

11. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    herkese hayırlı forumlar;

biraz çıta altta kalmamış mı arkadaşlar?

servis kamera kaydı vermek zorunda değil biz vurduk da dememiş ama sorun çıkarmadan kabul etmiş yapıyor.

bütün konuşmalar bir tampon ve sisfarı için demek kaportada değişen parça olsa ortalık yıkılacak

yok satarken şu olur bu olur bilmem ne boşverin değişsin takıntılardan ve takıntılılardan uzak durun

bakın arkadaşım konuyu açmış ayağını denk almış servis sorun çıkarsa bizlerden akıl aldığı ile hareket edecek ama gerek kalmamış

yok servis formu yok iş emri

arkadaşlar bu tarz hareketler insaniyeti öldürür lütfen daha anlayışlı olalım

atıyorum serviste aracınızı bakıma götürdünüz siz karşıdaki insanın hatasız aracına vurdunuz zararını karşılayacaksınız adama yazılı kağıt mı imzalayacaksınız bu adamın arabasına ben vurdum alıcı arkadaş dert etme şu şu oldu vs vs

takılmayın herşey resmiyete döküldükçe samimiyet ölür

erenuzel41 bunu beğendi.
  12. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Tampon ve lamba servis orjinaliyle değişiyorsa kurcalamaya gerek yok aracın değeri düşmez ekspertizlerde bakmaz anlamaz bunun içinde fiyat kırmaya çalışacak kişiye de araba satılmaz

comanchee bunu beğendi.
  13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sayın üyeler biraz sakin, takip ediyoruz.

ysuatsenyurt ve blue55 bunu beğendi.
  14. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Size katılıyorum sadece o arkadaşın yerinde olsaydım bu araca zarar veren kimse onunla 5 dk özel görüşmek istiyorum derdim. Neticede verdiği zararı araç sahibine söylemeyen servis yetkililerinden de gizlemiştir. İnsanları anlamayamıyorum. Bunu yapan adama deseniz ki size bin lira verecem ağıza alınmadık küfürler edecem nasıl konuşuyosun der kavga eder. Verdiği zararı gizleyen, park halinde araca vurup kaçan tipler işte böyle küçücük menfaatlere arkalarından edilecek küfürleri peşinen kabul ediyo anlamak mümkün değil.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 24 Haziran 2019
  15. utku_kadir

utku_kadir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    kadir çalış
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bilgiler için teşekkürler.

16. Sonatamvar

Sonatamvar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ozan Yurtsever
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Beyefendi bana bunları anlatmanız lüzumsuz biz sizinle servisin belge verip vermemesi konusunda anlaşmazlığa düşmedik. Mesajımı iyi okuyun. Teşekkürler.

blue55 bunu beğendi.
  17. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,419
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar bir konuda kafa karışıklığı var gibi. İşin içinde olduğumdan biliyorum. Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğine göre aracı teslim ettiğinizde servisin aracı aldığına dair "teslim fişi", servis işlemi bittikten sonra yapılan işlemlere dair bir "servis fişi" düzenlemesi zorunludur (Bu belgelerin verilmemesi veya içeriğinde eksiklik olması durumunda 1707 tl idari para cezası var). Daha önce bu bahsettiğim bilgileri içeren bir konu açmıştım. Tekrardan buraya linkini koyuyorum:

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...arak-yasal-haklarinizi-biliyor-musunuz.42303/

Forum yönetimi isterlerse bu konuyu sabitleyebilirler ilgili yere. Bence önemli. Onun dışında Garanti olur Satış Sonrası Hizmetler olur bunlarla ilgili sormak istediklerinizi cevaplamaya çalışırım. Forumda bu konularla ilgili bir çalışma yapılacaksa da seve seve destek veririm.

Son düzenleme: 24 Haziran 2019
    YasinD., blue55, Halil ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  18. cenker_baba

cenker_baba Guest

en basit herhangi bir konuda bile tartışmadan sonuca gidebilen bir konu görmedim daha. illa didişeceğiz huyumuz suyumuzda var. sonra avrupada insanlar daha saygılı arabalar kornaya bile basmıyor. vs vs daha 50 fırın ekmek yesekte o kültür o mizahi seviyeye ulaşamayacağız.

muhendus ve Roadrunners bunu beğendi.
  19. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep,
    dediler ilim geride, illa edep illa edep.

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ben her servise gittiğimde aracın, kilometresi, yakıt durumu, varsa arac üzerindeki kusurların işaretleri, aracla birlikte teslim edilenler, maksimum ücret tutarının ve saat/tarihin yazıldığı teslim formunu karşılıklı imzalayıp bir nüshasını bana verirlerdi. Bu bana özel de değil genel prosedürdü. Yani aracın serviste olduğu kayıtlı, hatta bir kere parça beklerken araç 9 gün serviste kaldı sonunda önemli olmayan baska bir parça yanlış gelip süre uzadı ben araç kalsın dedim, alsanız daha iyi olur parça gelince getirirsiniz, araç uzun süre serviste kalında genel merkez soruyor neden araç hala serviste diye demişlerdi. Yani genel merkezde bile aracın serviste olduğu kayıtlı.

Konuya gelirsek servisin onarımı aracın kayıtlarına işlemesi en mantıklı, buna paralel iş emrinin örneğini verirler.

blue55 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş