Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HYUNDAİ SONATA CHİP TUNİNG

'Sohbet' forumunda japanesepower tarafından 16 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    chiptuner arkadaş bu chıp olayı 1993 sonata gls 2.0 16v aracada atılabilirmi benim aracın performansından hiç memnun değilim negazda ne de benzinde ruhsatında 70.5kw yazıyor acaba hp değeri bumudur eğer öyleyse bu sonata için hele ki 1165kg ağırlığındaki bir araç için çok saçma bir rakam olduğunu düşünüyorum.Saygılar...

2. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hayır herhangi bir zarar olmayacaktır emin olabilirsiniz bu konuda.

3. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    yapılabilir fakat fark olmayacak ciddi olarak o yüzden önermem. 70.5 kw de yaklaşık olarak 96 hp oluyor. hızlanma konusunda ciddi problem yaşarsınız tabi ki sonatadan beklenmeyen performans olur

4. Soner SAYKAL

Soner SAYKAL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu chip olayı sadece turbosu olan araçlaramı uygulanıyor yoksa tüm motorlaramı

5. ferdiarslan

ferdiarslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle Turbo Dizel araçlara Uygulanması makuldur. %35 Beygir gücü kanaati ile yapilan bu işlemin maaliyeti şu anda 800 - 1000 TL Arasindadir.

6. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Etmeyin eylemeyin kanıma girmeyin .(((
    chip + blow-off düşünüyorum zaten

7. ferdiarslan

ferdiarslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Blow Off Takarsaniz Kesinlikle HKS Felan ugraşmayin MONZA ile Arasinda fiyat farkından başka hiç bir fark yoktur!

saygılarımla

8. zydunvr

zydunvr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Chip yapan arkadaşım şanzımanla alakalı bir problem olmaz demişsin.

Motor çalışma prensibi güclendiği için şanzımana verilen tepkiler daha sert olacaktır.Bunu bizzat 1.4 tsı bir golfu chiplediğimizde orjinal 140 hp iken speed 1 adlı programla 185 hp güce ulaştık baskı balata yedik.daha sonra biraz durumu abarttık daha farklı bir yazılımla ve motor bölümünde bir kaç parça değişiminden sonra 246 hp güç aldık araç gitmesine deli gibi gidiyordu 3 vitesin sonunda yola oturuyordu baktık bir yerler elimize gelecek tekrardan normal yazılıma döndük.Demek istediğim şudur ki illaki bir zarar görme olayı vardır.özellikle otomatik şanzımanlı araçlarda chip ten önce bu muhabbeti herkez sorar zaten arkadaşımızında sorduğu gibi.

Chip tuning Fiyat olarak ne kadara yapıyorsun veöncesinde ve sonrasında dynoölçümü yapıyormusun?

2006Hyundai Sonata 2.0 crdi 140 Hp305 Nm orjinal değerleri aracım su anda 182 binde ve 3 ay önce dyno ölçüm sonucu 143 Hp 295 Nm torkdeğerlerini aldık.Araçta herhangi bir işlem yok motorda herhangi bir güç kaybıda yok chip tuning düşünüyorum ama yazılım olarak hazır yazılım mı kullanıyorsun yoksa araca göre yazılım mı?

Teşşekkür ederim şimdiden.

9. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Zeyd senin olayda enterasan bu Sonatalar km yaptıkça hp si mi artıyor 140 tan 143 e maşallah diyelim artık ne denirki.

10. zydunvr

zydunvr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dyno ölçüm sonucunu yarın tarattırıp foruma yüklerim.

Araçların rodajını iyi yaparsan böyle değerler alabilirsin.bir sitede okumuştum.i30 1.6 115 hp aracın rodajdan sonraki dyno ölçümünde 122 hp çıkmış illa 180 bin km yapmak gerekmiyor yani https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

11. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bilmiyorum normalde bazı markalarda bu rakamlar daha da aşağıda çıkabiliyor ama Hyundai de inandığım gizli hp lersanırım kanıta ulaştı.
    Düzenleyen : Davtor

Bu Sayfayı Paylaş