Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Sonata Amerikan Park ve Led Stop (Yapıldı)

'Sonata Forum - Club' forumunda Nightfish tarafından 6 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yasada gelen paketin ne olacağı gümrük memurunun insiyatifine kalmış diye bir ibare var. Canı istemezse size haber bile vermeden geri gönderir kimse de bişi diyemez :) Elektronik eşya ve araba parçalarında büyük sıkıntı çıkarıyorlar.

2. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bluetooth araç kiti park sensörü dahil çok şey getirttim daha başıma bir şey gelmedi bu konularda tabi gelmedi diye gelmiycek diye bir şey yok.. gelede bilir ama gelmedi çok şükür ben gene alırım geri yollarlarsaki hiç sanmıyorum bir şeyin vergisini alıp devleti zengin etmek varken geri yollamak büyük ahmaklık olur diye düşünüyorum o ürünü geçirse en kötüsü benden o ürünün vergisini alsa kendine sakalını alsa daha karlı olur geri yollamanın ne ona bir faydası olur ne bana ben gene paramı geri alırım paypaldan sorun değil ama başıma hiç gelmedi..

allahda göstermesin bu birazda alış verişi bilmekle alakalı bir üründen 2-3 tane getirtirseniz ticarete girer alıkoyabilirler ticaret sicil belgesi isteyebilirler gift olarak yollanıp fee yi düşük tutmak şarttır buda karşıdaki satıcıyla iyi diyaloğunuza bakar tabi ingilizcede biraz olucak..

bunun dışında trt bandrolüne dahil ürünler getirtirseniz oda takılır misal arkadaşım 30 dolara avuç içi kadar ufak bir mp3 player aldı radyosu var diye gümrüğe takıldı trt bandrolü ödedi ...

bir devlet memurunun keyfine göre ürünü geçirip geçirmemesi bilmiyorum bana çok saçma geliyor yasalarda varsa hele böyle bir şeyki ilk defa duydum o zaman durum vahim adamlar kafalarına göre takılır öyle bir kurumdada ne devletin ne yasaların sözü geçer rüşvet alır başını gider parası olan geçirir ürünü parası olmayınınkini geri yollarlar bu ülkede mozambik uganda değilya bu kadar geri olsun.. devlet benim bildiğim yasalarla sabitledi kimyasal ilaç bıçak çakı gibi kesici ve silahlı altlerin birde cep telefonlarının geçmesi yasak diye biliyorum bunun dışında olan her şey en fazla gümrüğe tabi olur.. benim bildiğim tabiki bu.. neyse bakalım far sensörü söyledik büyük konuşmayalımda takılmasın :)

3. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben de sürekli yurtdışından alışveriş yaptığımdan bayağı tecrübeliyim bu konuda. İstanbul gümrüğü yine iyi güzel de Ankara gümrüğünün personelinden az çekmedim. Cep telefonları ya da sim kart takılan herhangi bir cihaz geçmiyor kesinlikle. Yanıcı ya da kimyasal bi madde olursa ki sprey boya da buna dahil zaten kargoya almıyorlar yurtdışında oldu ki aldılar bizde de geçmiyor.

4. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    10 numara olmus fazla söze gerek yok :)

5. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    harika olmuş,güle güle kullanın.

6. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayırlı olsun sonataya en çok yakışanı yapmışsınızgüle güle kullanın.

7. mhsn

mhsn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    97
    Ad Soyad:
    Muhsin
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

8. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok güzel duruyor ledler güle güle kullanın. Ben de çok alışveriş yapmışımdır e-bayden video kamera bile getirttim ha onda gümrük vergisi yedi ürün ama onu da ödedim yine de TR den daha uyguna geldi. Çok ürün aldım hiç geri gönderilen olmadı arada gümrük vergisi yiyen oldu ama geri dönen olmadı.
    Alırken benim tecrübelerimden söylüyorum en çok dikkat edilmesi gereken gönderme şekli eğer UPS gibi uluslararası kargo şirketleriyle geliyorsa anında gümrük vergisi yiyor. Ama posta yoluyla gelirse genelde gümrüğe girmeden geçiyor. Nedense bu şirketler sıkı denetimden geçiyor gümrükte...
    Bu da yurt dışından alışveriş yapacaklara ufak bir not olsun. Bir de eskiden 100 € idi şimdi 200 € olmuş sanırım bu ücretin altındaki ürünler gümrüğe takılmadan geçiyor o yüzden artık e-bay satıcıları da ürün faturalarını bu ücret altında gösterebiliyor. Bu da önemli bir nokta gümrük için. Tabi yasallığı tartışılır ancak şu anda yapılan bir uygulama.

9. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gümrük mevzuatı, müsteşarı, memurları ve müdürleri tamamen değişti artık. Her şeyi yokuşa sürüyorlar. Muafiyet sınırı 100 euroydu, 150 euroya çıktı. 1 ay önce de 75 euroya düşürüldü. UPS, DHL ve Fedex gibi firmalarla gelenler havaalanı gümrüklerinde tutuluyor ki adım atmak bile paralı oralara, servet dökmeye hazırlanın öyle bi durumda. PTT ile gelenlerde ise çok daha düşük bi ücret ödersiniz.
    Beğenip yorum yapan herkese teşekkürler. Bu hafta içinde garantiden beklediğim parçalar da gelecek inşallah. Geriye yapacak da fazla bişi kalmıyor ondan sonra.

10. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonataya ekstradan başka ne yapmayı düşünüyorsunuz?

11. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim konum var sonatama yapılıcaklar ordan ilham alabilirsiniz..

12. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    - İç kapı kolları kromaj olanlarla değişecek - Bendeki kasa V6 bulursam arka tamponunu alıp difüzörlü çift eksoz çıkış yapacağım - Otomatik cam kapatma modülü - Otomatik sunroof kapatma modülü - Garantisi bittiği gün yazılımla araç 150den 180hp'ye çıkacak. - Otomatik katlanan aynalar.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilgimi çeken ve aracın sadeliğini bozmayacak bir uygulama bulursam onu da yaparım mutlaka.

13. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Erçin şu şirketin admirelere özel çantada gelen hırdavatları yok mu ?

14. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonatada bile yok ki. Aksesuar olarak geliyor diye hatırlıyorum onlar. Lazım ama aracın içine bi tornavida takımı falan. Fiyatını öğreneyim de ona göre getirtebilirim ben ondan.

15. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Panzer arkadaşım cvp için teşekkür ederim senin siteyede bakarım.
    Bu listede yazanları özellikle şu otomatik cam ve sunroof modülünü ben de düşünüyorum bunlara ek olarak sunroof için rezistans düşünüyorum ama pek vaktim olmadığı için araştırıp bulamadım sizce bu rezistans fikri nasıl ?

16. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Görüntüyü oldukça bozar diye düşünüyorum ben. Zaten hava soğukken sunroof açık gezmenin pek anlamı yok. Açıktan kastım altındaki yalıtım perdesini kapatmak lazım yoksa çok soğuk alıyor içeri.

17. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benimde kısaca şöyle diyim

Far sensörü ( sizin Araçlarda var bizimkilerde yok ) Alındıda zaten en azından sensörü kolu muamma :)))))
    kuvvetlendirilmiş iç aydınlatma ( Her aracımda yaptırırım orjinale sadık kalarak Yapıldıda)
    Far Boyama ( Aracım Siyah Yakışıcağına inanıyorum beyaz olsa yaptırmazdım büyük ihtimal)
    ' xenon mtec kit ( Bu hafta allah izin verirse alıcam biri kısalara bizim kısalar zaten mercekli yani xenona müsait birinide sislere taktırıcam) bu arada kısalar 5000k sislerde 3000k yaptırıcam..
    Cam ve Sunroof Kapama (bunuda bu ay şu carub cam açma kapama olayını satın alıcam bir tane ön camlarda deneme yaptırıcam ön camlarda olursa arka camlar içinde alıcam)
    Halı Takımı Orjinal
    Elektrikli Katlanır Ayna ve Uzakdan Kapatma Modülü.
    Arka Tarafada Koltuk Isıtma (Fiyat Aldım 600 tl Isıtma Pedleri Her Şey Dahil)
    Follow me home , welcome home olayı
    Krom kapı içi kolları mümkünse vites çerçeveside
    Pedal Takımı Düşünüyorum güzel bir şey bulursam
    Yağmur sensörü (cyclon yağmur sensörü alıp deneme yapıcam güzel çalışırsa kalsın olmassa satarım modülü)
    Ledli Arka Stoplar ( Bu çok sonra Yaza doğru )
    Müzik sistemi (navigasyonlu dvd divx oynatan bizim gövdeye direksiyona uygun orjinal teyp )

benimde kafamdakiler bunlar bazılarını yapdım bazılarını bu ay yapıcam ufak ufak başladım her ay bir iki parça halledicem kısmetse bu ay ışıklandırma olayı ile komple bütün işimi halledicem..

İç aydınlatma ayak aydınlatma yaptırdım bagaj plakalık aydınlatma hepsini ledli kuvvetlendirilmiş ampüllerle değişdim.. xenon larıda takıp far ayaı yaptırıp far sensörünü halledip farıda boyattım mı ışıklandırma sayfasını tamamen kapamış olucam bu ay.

Belki maliyeti ucuz olursa ve her şey umduğumuz gibi olursa misal şu carub olayı cam kaldırmayıda bu ay hallede bilirim..

18. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim aracın arka koltuğu pek fazla kullanılmıyor, kullanılsa da koltuk ısıtma zaten çok yararlı bir olay değil o yüzden hiç düşünmüyorum. Bir de bağlansa bile uygun bir düğme yok çalıştırmak için. Farların sürekli yanması da işime gelmiyor, uzaktan kumandada keşke renaultlarda olduğu gibi bi tuş olsa da ona basıp çalıştırabilsek farları.

19. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fikirler güzel de işte uygulamaya zaman olursa benim ilk işim özellikle şu cam kapatma modülleri
    Bu arada sanırım benim sunroof rezistans fikrim yanlış anlaşılmış bahsini ettiğim resiztans kışın soğuk havalarda arabanın iç ısısını ayarlarken yazın sıcak havalarda da içeriyi serinletiyor bilmiyorum tam olarak nasıl olduğun ben de duydum bi arkadaşınkinde vardı görüntüyü çok bozmuyor onun dışında nasıl olur iyi bir araştırmak lazım.

20. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Erçin Kardeş hayırlı olsun mükemmel olmuşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş