Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Santa Fe 2.7 Otomatik Vites Koruma Modu

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda Optikadam tarafından 1 Aralık 2024 tarihinde açılan konu

1. Optikadam

Optikadam Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Süha oral
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    merhaba.
    Benim Hyundai Santa Fe 2.7 2003 model aracım var. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sanırım bana bilgi ve tecrübeleriniz ile yardımcı olursunuz diye düşündüm. beni iki sorun muzdarip ediyor.
    1- araçlarla uzun yolda giderken şanzıman hatası verdi vites koruma moduna geçti 3. Viteste takılı kaldı manuel moda alınca 2 ve 3 vitesleri kullana biliyordum. Koruma modundan çıkarmak için olan işlemi yaptım araç şimdide sürekli trafikte sorunsuz ilerliyor sadece 4. Vitese geçiş esnasında vites boşa çıkar gibi yapıp devir yükseliyor sert bir şekilde vitese geçiyor belirli süre sabit hızda gidince araç vitesi koruma moduna 3. Vitese alıyor. Ve 3. Viteste takılı kalıyor. Stop edip çalıştırdım mı düzeliyor trafikte dur kalk vs hiç sorun yok sabit hızda 70-80 km hızın üzerinde giderken birden 3. Vitese alıyor ve araç hiç bir şekilde vites değiştirmiyor manuel vites modu etkisiz kalıyor.

2. adgny

adgny Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    676
    Ad Soyad:
    Ahmet D.
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Merhaba;
    Bu sorunlarınız oluştuğunda arıza ışığınız yanıyor mu? Eğer yanıyorsa önce arıza kodlarının ne olduğunu öğrenmeniz gerek.
    Sorununuzu İstanbul ZDF Şanzıman Necdet Bey ile görüşmenizde fayda var. Sanki buradan yardımcı olunabilecek bi sorun değil gibi. Bence komple revizyona ihtiyacınız var.

MAERKEK bunu beğendi.
  3. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,310
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ZDF şanzıman üretici olarak kendi servis ağına sahip olması büyük avantaj hiç düşünmeden iritabata geçin

adgny bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş