Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai otomatik şanzımanları

'Sohbet' forumunda 35mustafa35 tarafından 20 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Doğru demiş 2009 Opel Astra(Easytronic) otomatik kullandım ayağınızı frenden çektiğini anda vites boşta gibi geriye kaçıyor gaza yükleniyorsunuz torka binene kadar bir süre daha geriye kaçıyor...düşünün gerisini panikliyorsunuz

2. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Opelin otomatiği hantal kalan motorlar sebebiyle kayma gösterdiği için tam otomatik diye bir şey çıkarmışlar yanlız hyundai nin otmatiği kadar arızasız olacaklarını hiç sanmıyorum nitekim yarı-tam otomatiktense tripronik şanzumanı tek geçerim.

3. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arıza konusunda haklısınız Opelde servislere çok sayıda arıza iletisi var.Ancak kaymanın sebebi hantal motor değil otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır

4. Aykan Köksal

Aykan Köksal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2009 Citroen C4 kullandım abim sayesinde diesel ve 6 ileri otomatik şanzımana sahipti. Kapalı kutu olayı tamamen bi gerçek. Vites geçişlerinde hiçbir şey hissetmiyorsunuz ama 6 vitesin hiçbir farklılığını görmedim çünkü araba 5000 devir max.(redline4,500de başlayıp5000'de bitiyordu)çevirebildiğini gösteriyordu. Vites aralıklarını hissedilebilir şekilde yaptığı tek an gaza tamamen oturduğunuzdaydı.

5. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Opelin arabaları genelde hantal bilinir de o sebeten böyle dedim çünkü motordevrini kadar araç geri kaymış oluyor ve bu olay seninde söylediğin gibi manuelden otomatiğe çevrildiği için kendini hissettiriyor ama Aykan arkdaşımızında bahsettiği gibi 4 ile olması 6 ileri olandan kötü anlamına gelmiyor hyundai epeydir 4 ile otom kullanıyor ve bu şanzuman başarılı idi kolay kolay da arıza vermiyordu ama hyundain silindir hacmi 3.0 ın üzerinde olmadıkça 6 ileri kullanacağını pek sanmıyorum.

6. Misafir

Misafir Guest

Hyundailerde çok uzun bir 4. vites var, git git bitmiyor...

7. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    4.vites dişli aralığından deviri uzun.
    Tam otomatik şansımanlar yarı otomatiklere göre geri kaçırma yapmaz normalde ancak araba sıcakken çok dik rampalarda geri kaçırır o da 10cm falan bütün tam otomatiklerde bu şekilde. yarı otomatik viteste yakıt tasarrufu ön planda oldugu için geri kaçırma olayı var yarı otomatik manuel arabanın debriyajsız olanı gibi bişey.

8. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hiç otm kullanmadım ancak 2000 model otm accent üstünde çocukluğum geçti diyebilirim...vites geçişleri hissedilmiyor kolay kolay yüklenmedikçe..rahatlığı ve konforuna bir diyeceğim yok..ancak aracın yer yer bağırdığını hissedebiliyorsunuz..bu arada şu kaçırma konusuna gelince..bir çok kez yokuşta kalktı o araç ve benim şahit olduklarımın hiçbirinde kaçırma olmadı

9. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Dün akşam Chevrolet Cruze ye baktım 6 ileri otomatik vites vardı çok güzel görünüyordu ama uyumlumudur 1.6 cc motorla

10. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bnm arabamda 98 otm accent mustafa abi yani vites geçişleri çok belirgin değil sadece çok az 1 den 2 ye atarken hissettiriyo ama 3 e gelince motor kopuyo ivmeleniyo ben çok memnunum rampa olayını debedim kaçırma falan da yok

11. omer49

omer49 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i30da almadim :D ama ozellik olarak en begenmedigim kisim 4 ileri kismi 4 ileri geleneksel kullanılmıs biraz eski bi sanzıman bakım olarak yag degisime cok dikkat etmek gerekir baska biseyi yokdur zaten yagini duzenli degistiginizde sorun yaratmaz bu sanzumanlarda yag basınciyla calisma mevcuttur yag hacmi fazladir fakat degisim yaparken belli bi miktari bolsailr(tapasi acildiginda icerdeki parcalara takilir kalir yag) ekonomi olsun diye 4. vitesi biraz uzun tutarlar son vitesdir . en kotu ozelligi yakıt tuketimini artirir ve performansi baltalar

12. cesus

cesus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracımın motoru ve şanzımanı yeni yapılmış (1994 sonata otomatik vites) sizce ileri için ranıdman almam konusunda ne söyleyebilirsiniz?yani ne kadar süre sorun cıkarma ihtimali az yada ne tarz sorunlarla karsılasabilirim?

13. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Sanzimanin nasil yapildigi cok onemli. Her servis bu isi beceremiyor, daha cok bu iste uzmanlasmis ustalar yapiyor. Sanzimani kendiniz de test edebilirsiniz. Egimde kacirip kacirmadigi, vites gecislerinde sarsinti, vitesi gecirirken "tak" sesi gelip gelmedigi, diagnostik test sonucu gibi degerlendirmeler bir fikir verecektir ama en iyisi, iyi bir ustaya/servise gostermek olacaktir. Ancak kapali kutu oldugu icin ne oldugu tam olarak bilinemez. Araci satin almadiysaniz uzak durun derim, bir kere problem cikarmasi ve yapilmasi tekrarlamayacagi anlamina gelmez. Daha once soyledigim gibi nasil yapildigi cok onem arz ediyor. Motor cok onemli degil, sanziman kadar pahali degil, yapilmasi daha kolay. Selamlar...

14. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Maşallah Emrah seninki zaten ayrı bir Special Yumurtahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Sağlıkla ve sorunsuz kullanman dileğiyle

Bu Sayfayı Paylaş