Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hyundai neden kötüleniyor

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Özgür tarafından 15 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Hyundai marka araçları sevenlerin sebepleri olduğu kadar sevmeyenlerinde sebepleri vardır. Sevmemenin başında servislerin ilgisizliği ve bilgisizliği geliyor.
    Ben Era için konuşacak olursam en basit cam açma kapama butonlarındaki led leriçin utanmadan 900 tl isteyebiliyorlar ve tesisat yok deyip çok rahatlıkla yalan söyleyebiliyorlar. Bu durumda ne düşünülür?
    Sıfır araç alıyorsunuz ve 15.000 km de dört amortisörü birden patlıyor servis garantiden değişiyor yine patlıyor. Lokur lukur sesler kesilmek bilmiyor.Bunun üzerineyine servise gidiliyor ve aldığınız cevap '' Abi bu modeller böyle'' deniliyor. Bu durumda ne düşünürsünüz?
    Araçta berbat bir süspansion sistemi mevcut. Araç en ufak bir kasiste hoplayıp zıplamaya başlıyor.2008 yılından bu yana aramadığım denemediğim birşey kalmadı en son eibach prokit ile sorun çözüldü. Bu arada cebimden yaklaşık 1500 tl civarında Hyundai için AR-GE parası harcadım başımın gözümün sadakası olsun Hyundai ye.
    O zaman sat bu aracı kardeşim neden biniyorsun diyenler/diyecekler için; Bu aracı satsam kafadan 8.000 tl zarardayım. 8.000 tl zarar edecek lüksüm yok...
    Alırken hiç test etmedinmi diyenler/diyecekler için;
    Daha önce 2000 model 1.3 LX aracımı 8 yıl/171.000 km kullandım. Bakım dışında servise gittiğimi hatırlamam bu yüzden test sürüşünde bu zıplamaya çok dikkat etmedim zaten düzgün asfalt yolda bu kadar beli olmuyordu...
    Coşkun abi sizede bizzat Hyundai servis şefide abi neden era aldın temiz bir elantra bulurduk daha iyi olurdu dememiş miydi?

Son olarak Hyundai yi sevmiyor değilim. Seviyorum fakat şu da görmezden gelinemez.Hyundai Accent Era yı eline yüzüne bulaştırmıştır. Her gördüğüme sakın almayın diyorum.Yerden yere vurduğunuz Renault un bırakın megan ını, Dacia Logan'ı bile Era dan çok daha konforludur.

2. mumins

mumins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şahin le accenti kıyaslıyanlar bile var ...

3. okan abi tamam abi belki süspansiyonunda sorun vardır eranın ama loganlada bir olmaz bence era daha iyidir abi donanım bile yokki loganda.+yapısı biraz bozuk aracın BENCEhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

4. o şahinle accentti bir tutanlar accentte binmemiş tayfadır.yumurta kasa 1.3 LS LX fark yapmaz 2000 sahine değişmem sonucta arabaya biniyorum derim eseğe değil.hee parca maliyeti acısından TOFAŞ diyen olabilir ona bişey diyemem

5. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle Megane ile Era aynı sınıf araç değiller, Megane bir üst sınıf araç, ayrıca 2008 model Megane sahibi olarak bu söylediklerinize katılımıyorum dostum..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

6. Misafir

Misafir Guest

Doğan kardeşim inan amcama aldırdım Logan, tamam biraz şekilsizfilan amaadamlar çalınacak herşeyini çıkarmışlar fakat cam açma kapama butonlarındaki ledlere dokunmamışlar. Motor renault, lastikler 15'', manuel klima mevcut. İç mekan era dan hatta yeni clio dan bile çok çok ferah. Era da dijital klimadan başka ne donanım var? Yol bilgisayarı bile anlık tüketim hesaplamıyor. Zaten adıda dijital bilgi ekranı.

7. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    her markanın değerlendirmesi kişilere göre farklılık gösterebilir bu normaldir. kısa ve öz; en iyi araba kendi arabandır. neticede diğer arabalardan sana bi fayda yok.

8. mumins

mumins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynen bende güldüm geçtim. serilik bakımından hyundai ile arada dağlar var . malum bursada olduğum için yerli şahin dolu her yer lambalarda denkgelio farkı takıom hep .:)

9. haklısın abi bişey demedim ben 2 aracada sahip olmadığım için bilmiyorum genel olarak dış görünüşe filan aldanarak +hyundai olmasındna dolayı öyle dedim.

10. haklsınız balıkesirde de bir TOFAŞ aşkı var sürüyor. adam 1.5 GLS yumurtasını veriyor sırf mod ve oranın aracı olduğu için Sahin alıyor

11. Misafir

Misafir Guest

Haklı olabilirsin Coşkun abi. Yalnız yukarıda yazan arkadaşlarda, VW, Ford, Toyota filan demişler ayar tutmuyor gibi tuhaf ifadeler mevcut dikkat ederseniz. Bunlarda aynı sınıf değil...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : Okan Özkan

12. Misafir

Misafir Guest

Era yı verip Şahin alsa anlarım servislerden dolayı psikolojisi bozulmuş hatta çökmüştür arkadaşın diye düşünürüm. Yalnız 1.5 GLS yumurtayada Şahin tercih edilmez harbiden...

13. Misafir

Misafir Guest

Yok canım, o kadar'da değil tabi, Era'yı fazla abartmamak lazım, Era hakkında söyliyebileceğim tek şey, bu paraya bu araba fazla bile...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben daha önce Hyundai sahibi değildim, Milenyum kasa alacakken direkten dönüp Symbol almıştım. Symbol aldım senesi içinde sattım. Tekrar araba alacağım zaman Hyundai aradım hep. Ama o zamanlarda Hyundai hakkında fazla bilgim yoktu. Akabininde Admire, Era bakarken Getiz sahibi oldum.

Arabamdan çok çok memnunum, verdiğim paranın karşılığında çok üstün bir arabam oldu. Arabama biraz dikkatli gözlerle bakanlar oluyor, samimiyetim olan kişiler, kaça aldın vs sorduklarında süper arabaymış diyor...

Benim Hyundaiden sıkıntım servislerinden, servislerinde kalitiye eleman yok, bilgileride olmadığı halde düz mantık yürütmek gibi ştandartları çok var.
    En son servise bakım için götürdüğümde toplam 8.5 iş günü arabam serviste kaldı. Arabanın lastiklerinde balans vardı. Servis yapamadı dışarıda bir yere balansa götürdü, yine olmadı suç 4 lastikte oldu. Akıl mantık alıyormu hadi diyelim lastiklerde problem 2-3 tanesinde olsun 4 lastiktede balans tutmama olurmu, hadi oldu diyelim. Lastikleri aldığım yer 30 dk 4 lastik ve janta balans yaptı ve problem kalmadı...
    Diğer bir husus ise bir servisin fiyatı ile yanı başındaki servisin aynı bakım için fiyatı bile tutmuyor.
    Örnek; 1.3 otomatik Admire 2006 model 60 bin bakımına Hyundai Erk 700 lira derken Hyundai Ekolde 500 lira.

Şimdi yorumumu okuyanlar düşünür sat arabanı başka marka al. Niye alayımki servisler olması gerektiği gibide ben onlardan havada 5 takla atıp tek ayak üzerinemi düşün diyorum. Yo sadece yapmaları gerektiği gibi bakımları vs yapmalarını umuyorum... Servislerl bırak Hyundai Assan bile şikayetleri kaale almıyor.

8-9 senedir babamın arabasını yetkili servise ben götürür alırım. Kardeşim ne istersen var. Sabahtan 12 ye kadar pohaça unlu mamüller, çayı kahvesi, meyve suyu, sınırsız internet balantısı, dev ekranda istemediğin kadar kanal, öğle yemeği. Şu ana kadar bizim bir şikayetimizi olduğunda arabadan ötürü dediğimde o problemli yeri ontrol etme gereği bile duymuyorum. Çünkü bir daha karşıma çıkmıyorki. Her bakımda kontrol edilen yerlerin listesinde karşısına değiştirildi/kontrol edildi diye ibare not düşüyorlar. Hyundai servislerinde böyle bir liste varmı yada alan varmı. Ya ben ne zaman babamın arabasını servise götürsem, herşeyiyle kontrol ediyorlar. Adamlar arabada a'dan 'ye herşeyi kontrol edip bakımını yapıyorlar. Ki bir sonraki bakımda neler değişecek olduğunu liste edip elinize veriyorlar.

Kapı kolları, kaput kapağı, bagaj kapağı yağlandı temizlendi kontrol edildi yazan bir kağıt yada. Arabayı servisten alırken arabaları belirli elemanlar getiriyor ki üstleri başlarıda tertemiz, arabadaki poşetleri vs onlar alıyor enson.

Servisler, servis çalışanları, Arabaları, acentadaki elemanlar bunlarım hepsi bir bütündür. Hyundai sadece araba modellerinden ibare değildir.

15. valla abi çok karışık işler ordaki halkı anlamak zor.:(https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif

16. ahbe erkan abi milenniumu alsaydın aynı sene içinde satmazdın diye tahmin ediyorum (ama arac temiz ise ) hayırlısı olsun clio almıssın bak abi sonunda getz çıktıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    okan hocam dikkatimi çeken bi durum var mÜsadenle söylemek istiyorum.Bazı yerlerde ERA ' yı çok övüyorsunuz bazı yerlerdede yerden yere vuruyorsunuz.Yoksa benmi yanlış anlıyorum?Yani bi karar verseniz diyorum,yok ben yerden yere vuruyorum diyorsanız satıp kurtulun bence tabiki kendi adınıza.Çünkü erayı 3 yıl 100bini aşkın bir km'dir kullandım her araçta olabilecek (hatta diğer markalarda daha çok olan) ufakbikaç arıza dışında,sadece bakımlarına gittim.Servis dışında arabayı ellettirmedim,muayenesini bile yaptırmaya fırsat kalmadan sattım.Sattığıma aslşında pişmanım ama kısmet diyelim.Allah bi daha nasip eder inşallah

18. Misafir

Misafir Guest

Coşkun abi çok şükür vatandaş Okan olarak ben kendi adıma hyundai yerine kendi ar-ge mi yapıp mutlu sona ulaştım. Hyundai bir takım eibach yay alsında yay nasıl yapılırmış görsün. Yokalamıyorsa ben hediye edeyim benimkileri. Çünkü kafam karışık. Bir arkadşımda Toyota Corolla hatchback 1.4 d4d araç var 2006 model orijinal 44.000 de. Çarpığı filan yok 26.000 tl istiyor bana olursa. Ne dersin? Aracı epey kullandım performans olarak era yı aratmadı bana... Fiyatı nasıl?

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O zaman işte dost kazığı yedik Doğancım. o zamanlar Yumurta kasalardan ötürü herkeste ön yargı vardı. Birde internette nerden böyle araştırıp sorup bilgi alacaksınki ? Symbol satmamın sebebi memnun kalmamamdı. Klimayı açarsın arabada 1+1 kişi bile olsan hiçmi hiç çekmiyordu. Virajlarda vs hiç sevmeyen hoşlanmayan bir arabaydı vs vs sene içinde sattım....

Getz aldım şimdi çok çok memnunum arabamdan ama bir üst yazımda berirttiğim hususlar morel bozucu + can sıkıcı...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

20. Misafir

Misafir Guest

Okan'ım, uzun zamandır piyasayı takip etmediğim için fiyat konusunda yardım'cı olamıyacağım, ama tercih konusuna gelince eğer "maddi" olarak problem yoksa tabi'ki tercihim Toyota'dan yana olur...

Bu Sayfayı Paylaş