Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai i30 subap erimesinin onlenmesi lpg

'LPG Sistemleri' forumunda red35 tarafından 24 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tmm bende onu diyorum senin işkembeden atmana kimsenin ihtiyacı yok. Ben kendime yetecek kadar okuma yazma biliyorumda seninkini tartışmaya bile girmem çok bildiğin kesin :D

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu arkadaşın canı tartışmak istiyor belli ki, eksik-yanlış bilgileri ortaya saçıyor, sonra tepki görünce acayip şeyler söylüyor. soruya soruyla karşılık veriyor, google bir bak diyorsun sana google tarif ediyor, okuma yazma öğretiyor. falan filan, neyse ya uğraşmaya değmez.

3. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Bu sefer doğru konuştunuz. Okuma yazmanız ancak size yeter, başkasına bir faydanızın olacağını ben de düşünmüyorum. Ben attığımı belirttim zaten kimseyi yanlış yönlendirmemek adına bunun nesinde tuhaflık var anlamadım.
    Çok bildiğimi söylemişsiniz. Bunu da sadece bir iltifat olarak kabul ediyorum ama bilmediğim çok şey var daha. Birşeyler öğreneceğim zaman ön yargılarımı yıkıp daha çok ve daha doğru öğrenmeye gayret gösteriyorum.

zemburak bunu beğendi.
  4. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Sizlerle tartışmak hiç zevkli değil. Ayrıca bana ne sordunuz ki ben soruyla karşılık verdim?

Bir arkadaş yardım istemiş bende bildiğim kadarıyla cevapladım. Ne saçmaladığımız kaldı ne uzaylılığımız? Neyin tepkisi bu neyin siniri anlamadım. LPG kaynaklı süpap erimesi ne kardeşim madem biliyorsunuz anlatın da öğrenelim. Google'a bak dersen bende sana google'a bak derim. Google'a bakacaksak bu forum niye var?

Madem saçmalıyorum yalan yanlış bilgileri ortaya saçıyorum doğrusunu yazın da aydınlanalım. Polemik meraklısı değilim..

accera ve zemburak bunu beğendi.
  5. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    polemik meraklısı değilsen yaratmıcaksın. Hem arkadaşa yardım edecem diorsun hem de herşeyi sen biliyormuşssun da başkaları bişe bilmiyormuş havasıyla ileri geri atıp tutuyorsun. 20 Tane msj atmışsın kaç tanesi düzgün bir oku bakalım. sen anca güldürürsün bizi :D Sen haklısın ben vazgeçtim :D :D :D

6. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bak kendin demişsin lpg kaynaklı sübab erimesi ne diye. Bilmiyorsan yorum yapma kimseyide yanlış bilgilendirme.

7. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Konuyu baştan okuyun lütfen komik duruma düşürmeyin kendinizi. Ben süpap erimesi yoktur diye birşey yazmadım.

Süpap erimesi yoktur diye birşey yazdıysam alıntı yapın koyun önüme..

Kendimden şüphe ettim ya baştan bir daha okudum yazdıklarımı öyle birşey göremedim.

red35 isimli arkadaş bir soru sormuş bende cevap verdim. Benim cevabımla dalga geçen sizlersiniz ben polemik yaratmadım polemik meraklısı da değilim. Canım Aligök89 kardeşim bana 20 mesajın var demişsin -forumun sahibi gibi- istersen benim foruma katılım tarihime bak da kaç senedir bu forumu takip ediyorum onu da gör. Ben bu forumda uygulanan çoğu şeyi -sen daha bu forumda değilken- kendi aracımda sessiz sedasız uyguladım. Uygulamaları yapan usta arkadaşların hiç birinin de ukalaca tavırlar içine girdiğine şahit olmadım. Tüm sorulara gereken cevap veriliyordu dolayısı ile soru sormama ihtiyaç kalmıyordu. Bundan dolayıdır ki mesaj sayım 20.

El boşluğunda foruma girdim arkadaşın biri soru sormuş dedim hay cevap vermez olaydım. Yahu arkadaş söylediklerim diyelim ki yanlış, biriniz uzaydan gelmiş dedi biriniz saçmalamış dedi biriniz polemik yaratmaya gelmiş dedi, ben cevap verdikçe ilkokullu gibi alaya almalar falan. Söylediklerim yanlışsa doğrusunu anlatın benim laflarım etrafımda dönüp duruyorsunuz.

Tamam anladık süpap erimesi var. Sanki ben yok dedim.. . LPG'den kaynaklı süpap erimesinin nedenlerini açıklayacak bir arkadaş gelip açıklama yapmıyor boşuna vakit öldürüyoruz burda. Yüksek ısıymış oktanmış falanmış filanmış biliyorum ben bunları, neyi neden dediğimi. LPG'de asıl sorun ayardır LPG'nin kendisi değil. Varsa bir babayiğit LPG'de asıl sorun LPG'nin kendisidir, süpap erimesidir vsdir. diye nedenlerini açıklasın. Kuru kuru karşınızdakini ezmeye çalışıyorsunuz. Bilgi verme yok yardım etme yok.....

Ucuz lpg al dememle diliniz tutuluyorsa lpg'yi hayatınızdan çıkarın arkadaşım ya da dilinize sahip çıkın.

Aligök89 kardeşim bu arada senin foruma katılım tarihin 22 Şubat 2015 olarak görünüyor. Çok bilmişlik konusuna hiç değinmeyelim bile...

red35 arkadaşım senden de çok özür dilerim benim elimden gelen bu. Sanayide de karşılaşacağın manzara buradakinden farklı olmayacak aynı şeyleri duyacaksın. Kafana hangisi yatarsa onu yap..,

Beyin bedava...

accera ve zemburak bunu beğendi.
  8. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    "Subap erimesi nedir abi ya? O kadar zor ki subapların lpgden dolayı deforme olması yani motorun cayır cayır yanması lazım subapların erimesi için. Yağlama işi de kocaman bir yalan tamamen pazarlama, mıknatıslı yakıt tasarruf cihazı gibi bişey. "

Lafı kıvırrmaya gerek yok . Sen böyle bir giriş yaparsan saçma sapan şekilde böyle dalga geçilirsin. Benim sana ilk yazdığım msjda da ters bir durum yok. Gir bak . Sonra sen terslemeye bilmişliğie başladın. Forumda yıllardır üyesin ama yıllardır demekki bişe öğrenememişsin. Ayrıca benim sana yazdığım 20 msjın var lafını da yanlış anlamışssın. Benim sana dediğim 20 msj atmışşsın yarısı sataşma kavga. Beyin de bedava değil ayrıca :)

9. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ayrıca sen gerçekten haklı olduğunu düşünüyorsan bana özür dile de ben senden özür diliyim. Tartışma çok manasızca gelişiyor çünkü

Konuya gelince evet lpg den dolayı sübap eriyebilir...

10. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Lpg de çok zorlamamak gerek ısınmadan basmayın lpg ayarını yaptırın map sensörü regülatörü ve filtreyi değiştirin motor yağını kaliteli ve uygun kullanın yeter birde lpg alırken tabanca attıktan sonra biraz daha basıyorlar yaptırmayın fazla basınç hem tehlikeli he regülatörü ve sensörleri arızalandırıyor.

11. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Evet eriyebilir :D:D:D:D:D

Yazdıklarımın da tamamen arkasındayım tekrar buraya kopyala yapıştır yapıyorum. Ayrıca sizden niye özür dileyim ki???:confused:

Piyasada lpg için duyduğun şeylerin %90 işkembeden sallama emin ol. Subap erimesi nedir abi ya? O kadar zor ki subapların lpgden dolayı deforme olması yani motorun cayır cayır yanması lazım subapların erimesi için. Yağlama işi de kocaman bir yalan tamamen pazarlama, mıknatıslı yakıt tasarruf cihazı gibi bişey. Bence sakın böyle yağlama tuzlama işlerine falan girme.

Aracın için yapabileceğin en iyi şey lpg sistemin OBD li sistemse lpg obd'sinin aktif edildiğinden emin ol. İyi bir lpg ustası bul aktif değilse kesinlikle aktif hale getir. OBD'siz sistemse lpg ayarını hassas yapabilecek bir lpg servisine git. Araç için harcayacak paran varsa da obdli gaz sistemi + keihin enjektör taktırabilirsin aracına.

Az veya fazla yakıt gelmesi motora zarar verir. LPG zararlı değildir zararlı olan yanlış yapılan LPG sistemi ayarıdır. OBD'li sistemler kendi ayarını kendi yapan sistemlerdir bir kere ayar yapılır sonrasını kendi halleder. LPG enjektörlerini keihin veya hana ile değiştirirsen lpg konusunda sanayiyi unutur, benzinden aldığın performansı bire bir alırsın...

LPG'yi de git en ucuz satan yerden al, lpg kalitesine takılma inan hepsi aynı rafinerilerden çıkıyor. LPG'yi pahalı aldıktan sonra işin bir mantığı kalmıyor.

12. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben sana anlamıyorsun diyorum inanmıyorsun :D iyi oku ben sana teklif ettim senden özür dilemeyi

13. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Evet yanlış anlamışım çok üzgünüm... Özür dilenecek de bir durum yok zaten. Birşeyler kapmak isteyen dersine çalışır öğrenir. Konuyu açan arkadaşa ayıp oldu.

14. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben konuyu açan arkadaştan da sizden de özür dilerim.

15. red35

red35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Sercan karabağ
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Arkadaslar bir soru sordum ortalik savas yerine donmus Simdi bana tavsiyeleriniz nelerdir celik subap ilerde bana ne kadara patlar? Ortalama?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam bir soru sormuşsunuz ortalık açık oturum yerine dönmüş , yarım hekim candan, yarım hoca dinden, yarım usta maldan eder , hayırlı olsun aracınız sanırım bilerek lpgli araç aldınız , ben olsam hiç lpgye bulaşmazdım yada lpgsiz alır bir süre sonra çok ihtiyaçsa kendim lpg taktırırdım , nedeni araç 105 bine gelmiş galiba bu araca sahibi ne zaman taktırmış kiti biliyor musunuz , lpgnin aracınıza verdiği muhtemel sorunlar zamanla motorda ortaya çıkacaktır , eğer 1.2 motor bir araç alsaydınız hemen hemen lpgden farkı olmuyor.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

<<bülent>> ve gogo17 bunu beğendi.
  17. dpunalcaci

dpunalcaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Serdar Turan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaslar benimde bir iki sorum var yardımci olursaniz sevinirim.

2015 elantra larin subap lari nasil celikmi alasimmi magnezyummu dayaniklimi yani lpg ye uyumu nasil?

Birde landirenzonun 2000-2500 luk bir kiti var nasildir acaba elantra ile uymu olurmu?

18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Abi 1.2 motor 5 litre yaksa ne olur sonuçta lpg ile yine %40-45 tasarruf olacak :) cepten neden fazla para çıksın.
    Euro normlarını tutturmak için artık çelik subap çıkamaz hiç bir araba. Ama çelik subap temin edilebilir sıkıntısızca uygulanabilir. Tabiki mevcut magnezyumlar aşındıktan sonra

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe ve zemburak bunu beğendi.
  19. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    piyasada doğru şekilde ayar yapan yok gibi birşey.

ben yari amator olarak ugrasiyorum ayar isi ile. asagidaki linkte bu isin nasil yapilmasi gerektiğini görebilirsiniz.

http://lpgayar.blogspot.com.tr/?m=1

ama bu şekilde uygulama yapan yok maalesef.

birolkeser ve progresif bunu beğendi.
  20. red35

red35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Sercan karabağ
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Hocam vize tarihinden dolayi 2012 kasimda takilmis 84 binde ben 102 bindeydi aldigimda aracim 1.6 122 hp ben dizel yada benzinli bulup her turlu lpg taktiricaktim benzinli heleki 1.6 araca hayatta binemem ogrenciyim yani cok taktim bu konuyu arabama gozum gibi bakiyorum bu konudan dolayi satip clio 4 yada megane 3 bile bakiyorum dizel

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş