Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai İ30 - Geyik Testi[Olumsuz]

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda Emre tarafından 29 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. Emre42

Emre42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Emre Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Araç resmen arızalı euroncap testinden beş yıldız almış bir arabanın böyle bir sorunu olması resmen şaçmalık insanların önlerine kötüleyecek malzeme koyuluyor resmen

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ne olmuş ben anlamdım ki. direksiyon sertleşiyor dönmüyor desek, adam çevirmeye çalışmıyor ki bırakıyor arabada düz gidiyor.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu adamlar bildiğin suç işliyor, üstelik utanmadan video'nun sonunda ailenizin güvenliği için jeep almayın falan diyorlar.

saçma testleri :

resmi test

volvo alın demedikleri eksik.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Adam arızadan bahsediyor ben içerde yanan bir ışık görmedim :)

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Serdar dikkatini çektimi bilmiyorum ama arabanın lastikleri bana çok ince geldi. 205 taban lastik bu kadar ince olmaması lazım bana göre.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  6. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bu adamlarin iyi diye gösterdikleri araçlar varmı acaba ?

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    dağlık yola çıkacağızda önümüze bir moose çıkacakta o anda yolda dalıp gitmediysek hayvancağızı farkedeceğizde direksiyonu böyle çevireceğizde sol ön lastik patlayacakta sonra arabayı kötüleyeceğiz, bu işten kim ekmek yiyor kimler böyle direksiyon çevirmekten keyif alıyor yauw:) bu test zaten saçma, en mükemmel pilotaja sahip yarış sürücüleri dahi hayatları boyunca tuhaf hatalar yapıyor.

jeep cheerokee testi hepten saçmalık volvo sever arkadaş volvoyu sürerken direksiyonu daha yumuşak kullanıyor mekanik aksama daha az yük bindiriyor, sonuçta direksiyon değilmi bu? bunu bir iki milimetre çevirmek bile 60-70km ile giderken yanal 50kg ağırlık transferi yaratmak demek, biz videoda bunu göremiyoruz sanıyor... ki cheerokee direksiyonuna uyguladığı işkence ne bir milimetre ne çeyrek tur resmen abanıyor direksiyona ayıp yani, direksiyona gaz pedalına frene abanılmaz ki, pistte yarış yapsanız dahi abanmak sadece işinizi zorlaştırır yol tutuşunuzu kaybettirir geyikten moose den kaçıyormuş arkadaş:) vay vay o volvoyu nasılda yumuşak sürüyor kaymasın diye çakal? ayıp çok ayıp cherokee nin limitlerini aşmış geçmiş. Sonra düzgün süremediği otomobile kötü diyor adaletsizlik ediyor bence,

helal olsun bizim buradaki yurdun insanlarına sahip oldukları orta değer otomobillerinde yol tutuşu ihtiyaçları olduğunda yada yere basma gücünü yetersiz hissettiklerinde gidip geniş jant lastik alıyorlar spor yaylar amortisörler takıyorlar birşeyleri istiyorlar ve performans almaya kararlılar, otomobilleri her ne kadar volvo kadar övülmüş şımartılmış videolar çekilmiş esp sistemine sahip olmasada yol tutuşu ihtiyaçları olduğunda bu yukarıda dediklerimi yapıyorlar onlara helal olsun.

o kadar para verip alıyoruz genellikle önümüze sürekli geyik falan çıkmıyor ama en çok başımıza geldiği üzre park halinde iken çarpıyorlar ya :) bence bu tip iş güç bulamayan adamlar bunun için özel bir çalışma yapsalar şöyle konulu videolu falan çok çok daha mükemmel olur.

Sh@DoW bunu beğendi.
  8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    İlk video da adam direksiyonu elinden kaçırıyor ve çevirmek yada sıkı tutmak için hiç bir şey yapmıyor...

Her neyse bazende Ncap testlerini yetersiz bulanlar bizler değil miyiz...

Öyle bir durumda şoförlük, refleks, adrenalin her şey etkili olur...

Herkese kazasız belasız sürüşler...

9. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar, aynı durum geçtiğimiz aylarda Türkiyede yeni i10la bir kullanıcının başına gelmiş.

10. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    madem bu kadar yazılmış ben de birkaç şey ekleyeyim.

1. arkadaşın yüklediği i30 da olan problem evet görülebilir. bu arızalı olmasından da kaynaklanabilir yada adamın aşırı sert manevrasına direksiyonun cevap verememesinden ve elektrik motorunun devre dışı kalmasından da olabilir. onu bilemiyoruz. keşke jeep gibi birden fazla araçla bu testi yapsalarmış.
    2. yüklenen toyota videosunda bence bir sıkıntı yok. servo destekli birçok direksiyonda arka arkaya yapılan manevralar sonrası direksiyon destek motoru (ki kendisi elektrikli bir motor) aşırı sıcaklık ve yükten korumaya geçiyor. hatta bu sistemlerde hayvani büyükükte sigortalar vardır. çok üstüne gidilirse onlarda atabilir. merak eden araçlarındaki sigorta kutusuna baksın. merak eden EPS li hyundai sahipleri kendileri test edebilirler. muhtemelen hızlıca sağa sola birkaç manevra yaptıklarında lambanın yandığını göreceklerdir. (olası bozulacak direksiyonlardan sorumlu değilim ben kendi arabamda bu hareketen kaçınıyorum :D)
    3. abim daha önce wv polo kullanıyordu (bir önceki kasa) ara sıra onda da elektrikli motor devre dışı kalıyordu. özellikle park manevralarında. 1 yılın sonunda akünün arızalı olduğu kanaatine vardık değiştirdik ve düzeldi. (bu da böyle bir anımdır.)

premium araçlarda durum nasıldır bilemiyorum.(bmw mercedes vb.) ancak bu şekilde birşey olacağını sanmıyorum.

hepinize kazasız belasız sürüşler.

11. mstdrms

mstdrms Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlk videodaki araç tampondan Elite, içerdeki anahtarlardan Style görülüyor... Memleketimizde önden kazalı style sahipleri elite tampon takıyor, buna benzemiş...

Bu Sayfayı Paylaş