Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai I30 1.4 Mpi Alınır Mı

'İ30 Forum - Club' forumunda Szayel tarafından 29 Ağustos 2025 tarihinde açılan konu

1. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam ben bu yazınıza yanıt bekliyorum, bilginize :)

İşin tuhaf yanı ne accent görüyorum ne de i30 2017. i30'un gördüğüm kasaları da 2017 öncesindekileri geneli dizel, aurise benzeyen modelleri. i30'un bu kasası o kadar az ilana sahip ki tahmin ederim parçasının accente oranla daha az bulunacağını.

Acelemiz yok sabırlı olmaktan kasıt eğer uzun yolda ani hızlanma ise. Ama sonuç olarak egea 1.4 motordan daha iyidir değil mi ?

Son olarak donanım konusunu niye tatsız olarak tanımladınız ? İlk aracım olacağı için vaktiniz varsa müsait zamanda aydınlatın lütfen. Ve sizce 800+ fiyat bandına değer mi ? Kolay beğenen biri değilim ama işlevi de önemli tabi aracın.

2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    918
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhaba :) Hyundai Türkiye'de şu dönemde aşırı aktif bir firma ve parçacı bir sürü tanıdığım var hiç akla gelmeyecek modellerin, eskilerin dahi parçalarının mevcut olduğunu gördüm. i30 az satan ancak parça konusunda çok sizi zorlayacak bir model değil, 2017 model i30'larla yeni satılacak i30'ların bazı parçaları da birbirine benzer diye hatırlıyorum. Bu nedenle bu alınabilir bir risk olarak kalsın.

Motor olarak Egea'daki 1.4'e göre artılarını kıyaslarsak VIS(Değişken Geometrili Emme Manifoldu), Emme ve Egzozda Çift Subap Zamanlama olması, 5 HP ve 7nm daha güçlü olması, torkunu daha düşük devirde vermesi (3500@rpm) gibi sıralayabiliriz. Zamanına göre oldukça tipik bir atmosferik motor yani, ancak bu değişikliklerinden dolayı Egea'nın motorundan daha iyidir. Tabii kronik olarakta nerdeyse hiçbir probleminin olmaması nedeniyle 200 bin km'lere kadar yağ yakma yapmaması gibi uygulamalarla oldukça cezbedici bir motor konumunda bana göre.

Ben şahsen Egea 1.4'de kullandım ve hiç o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum, o da gayet cefakar, atik ve lpg uyumunda sorun olmayan bir motor, yağ yakma problemi de 5W40 yağ ile çözülüyor.

1.4 Motorlu i30 sadece baz versiyonla satıldığı için, donanım bakımından düşük bir model. Yani 2017 yılında plastik direksiyona dokunmak ne kadar baz olursa olsun şahsen benim keyfimi kaçırırdı. 800 bin bandında ise bu yeni piyasada bizim Accent Blue'lar çoklukla satılıyor, aynı fiyata her ikisi de 1.4 manuel olacaksa ben tabii ki koşarak i30 alırdım, ancak i30'da donanım ve motor eksikliği yüzünden ucuz, bunu unutmamanız gerekiyor. Bu iki şarta okeyseniz araba saf haliyle hem segment hem de çalışılmışlık olarak Accent'ten çok daha üstün bir model, bir yerden kısıp bir yere vermek gibi düşünün.

3. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @SynysterGates
    Hocam egea almaktaki düşüncem arabanın hb olması ve geniş olması. Dış tasarımı okey ama kokpit çok kötü bence. Kafama yatan en iyisi Kia Rio'larda ama onları da tavsiye eden pek yok. Beğendiğim kasaları da 2017 üstü.

Egea şirkette 3 tane var sürekli yağ bitiminden motor riske giriyor, 10 bin bakımı şöyle dursun sürekli dağ bayır gidildiği için dayanmıyor araç. Bir de ekip olarak gidiliyor bu arabayla hiç taşımıyor.
    O yüzden egea ile kıyaslıyorum. i20'nin 1.2'leri, veya egea'nın 1.4'ünden iyi yönde avantajlı mıdır diyorsunuz bunun 1.4'üne ? Sanırım bu araçta lpg uyumluymuş diye duydum.

Donanım bakımından başka şeyi aratacak kadar bilgim yok. O yüzden kıyas yapamıyorum. Nedir bu eksik kalan donanım ? Benim kafamda dijital klima, sunroof ve menemen izmir yokuşlarında sorun çıkarmaması yeterli ama gerçekten bilmiyorum yani.
    Direksiyonu plastik mi ? Suni deri mi ? Donanım eksikliği ne zarar verir bana. Bilmediğim için soruyorum veya kasıt hangi donanım ? Birde ilk aracım olacak nasipse. Hız, sürat yapacak değilim. Ama 80 ile de gitmesin yani araç :)) 1.4 egeanın verdiği hızdan fazlasını verir mi bana düz yolda yada yokuşta böyle kıyas yapabilirim. VIS, çift sübap falan gerçekten anlamıyorum :))

4. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    918
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Egeanın verdiği hızdan fazlasını verir o konuda hiç problem yok, hatta benim arabayla Egea'yı kaldırmıştık CVT olmasına rağmen benimki 2 boy önde gidiyordu, 160 ta fark 3 boy atmıştı, bu şekilde bir performans kıyası yapabiliriz. Atmosferik motor kullanmayı biliyorsanız hiçbir şartta üzmez, yokuşlarda devri 3000-4000 bandına çıkarmakta fayda var.

Eksik kalan donanım tam olarak bu, dijital klima, sunroof, yağmur ve far sensörleri bunların hiçbiri yok. Bunlar sizin için önemli değilse geriye kalan öyle büyük bir eksiği yok bu arabaların. En önemli ve en büyük tercih etkeni zaten LPG'ye sorunsuz uyumlu olması. i30'daki Kappa motor subapları çelik olması nedeniyle LPG'nin vermiş olduğu fazladan ısıya karşı töleranslı bir motor, dolayısıyla LPG ile hiç motor yaptırmadan 400-500 bin km gidenler var istisnalarla daha az ya da daha fazla gidenler de.

MAERKEK bunu beğendi.
  5. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,449
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Senin parçacı tanıdıklara Era için krem renk güneşlik sorabilir misin

SynysterGates bunu beğendi.
  6. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam egeadan düz yolda yada yokuşta iyiyse bence yeterli. Şekil itibarı ile her ikisini de beğeniyorum. Atmosferik kullanmaktan kasıt sanırım yokuşa yüksek devirle girmek değil mi aracın bayılmaması için ?
    Dijital klima ayarladığın derecede tutacak, yağmur sensörü yağmuru görünce silecek çalıştıracak, far sensörü karanlıkta devreye girecek. Araç manuel olduğu için tüm bu ayarlar da manuel :)) Eğer sadece bunlarsa sorun yok bence.
    Sunroof olsa güzel olurdu ama o da bedelini ödeyemeyeceğim motor türlerinde mevcut. I20 almak istemiyorum çok benzer olsalarda bu araç daha güzel geliyor bana. Onda da dizeller ve sunrooflular pahalı sonuçta. Diğer açıdan 1.2 motor var bunda en azından 1.4 var. ( 1.4 modelleri de var tabi biliyorum ).

Bir kişi bile inceleme videosu çekmemiş o çok büyük eksiklik.

7. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    918
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Dediğim gibi araç saf haliyle gayet güzel, rijit bir araba ben beğeniyorum. Donanım eksikliği de sizin için sorun değilse alınabilir bir durumda bence. Dizele hiç gerek yok, az km yapıyorsanız da mantıklı, çok km yapıyorsanız lpg ile yine mantıklı bir motor. Yokuşta gitmem diyen bir motor değil ama hızınızı korumak için mutlaka bir alt vitese düşmeniz gereken bir motordur, o ağırlıkla baş edebilmesi için mecbur o da.

Szayel bunu beğendi.
  8. Szayel

Szayel Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    S.E
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam teşekkür ederim yorumlarınız için.

Platformda birinde olsaydı da açtığım konuyu bahane edip bir video hazırlayıp koysaydı youtube'a. :))

Bu Sayfayı Paylaş