Herkese iyi günler, aracımda ısındıktan sonra/önce başlayan bir şıkırtı sesi var. 1.4 MPİ motor. Link ektedir yardımcı olabilir misiniz https://youtube.com/shorts/9RPNBZj4qSw?si=Rq_hVOr7e_jVsuup
Aynı ses benim aracimdada var, yetkili servise götürdüm bunun için. Ses için itici kaynaklı olduğunu, problem olmadan uzun kmler kullanabilirsin denildi. Hemen hemen aracı bayiden aldığımdan beridir var bu ses.
Anormal bir ses gibi gelmedi bana. enjektorü biraz sesli çalışan bir araç, itici sesi biraz daha tıkırtı şeklinde oluyor diye biliyorum. Bir dönem benim Türkiye’de kullandığım i 20 de yan sanayii yağ filtresi ile ses baya bir aratmıştı lifter sesi yapiyordu orijinal filtreye geçince duzelmisti. Bende shell helix ve orijinal yağ filtresinden şaşmayın
Bu ses itici sesi değil.İtici sesi şıkırtı şeklinde olur.Sadece enjektör sesi bu duyduğunuz.Seste bi problem yok.
Aynı ses bende de var, 0 dan 170 bine geldik. Bir problem yok. Kaliteli ve uygun yağ kullanın, max 15 binde bir değiştirin yeterlidir.