Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai i20 Donanım Paketi Şikayeti İ20 Sahiplerine Çağrı!

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda mrtgfb tarafından 8 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    bizler bu hizmeti ücretsiz istemiyoruz hakkımız olan eşitliği istiyoruz bariz şekilde mağdur edip tüketiciyi suçlamak tamamen yanlıştır. bu araçları 2. elde satarken bu kazığı iyi şekilde hissettirecekler

sonuçta bu araba sense diğeri de sense ise adaletli olmaları zorundalar bizler telefon yada bir çin malı alamadık zar zor kazandığımız paramızla aldığımız araçların değerini durduk yere kimse düşüremez hele ki bunu satıcı firma asla yapmaya hakkı yoktur.

Salih abi haklısın hemen düzelttim uyarı için teşekkür ederim.

Piyanistce bunu beğendi.
  2. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar avukat ile görüştüm hyundai firmasına verdiğim süre bitince ( 09 Ekim 2013 ) en yakın tüketici koruma derneğine gidip; yazılı başvuru yapıp kurula isteklerimi, şikayetimi, tarafıma verilen cevapları, dilekçe, mail ve telefon görüşmelerini sunucam kurulun 15-30 gün içinde olumlu yada olumsuz bir cevap verileceğini avukatım ifade etti. olumlu cevap aldığım takdirde yalova mahkemesine beni yönlendirip 150 tl karşılığında hukuksal sürece geçeceğimi bildirdi. takip eden arkadaşlara duyurulur.

3. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Helal olsun kardeşim valla sayende millet sislensin bakalım iyi olur bende yarı fiyatı olursa navigasyonu taleb ederim

4. ustas

ustas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Selçuk Usta
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hyundai'ye verilen süre (9 Ekim) sanırım bitti. Bununla ilgili bir gelişme var mıdır acaba?

5. scil

scil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet KOÇBEY
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Evet Katılıyorum Ayrıca İpod Kablosu Veriyorlar fakat 2012 de İfon 5 ler varken İfon 3 Lere Ait Kablo veriliyor,Şikayet ettim ama herhangi bir sonuç alamadım.
    Tüm i 20 ciler şikayette bulunursa belki ilave edebilirler.

6. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    üstat araçlarda donanım degişikligi yapma hakkı el buröşürleri gaste ilanları dahil hepsinde yazıyo birde bende tune modeli var arkadasımda sense navigasyonlu var vallahi navigasyonlu modelde ses kalitesi cok kötü navigasyon kullanımı zor mikrafon aletin üstünde bulundugu icin dış sessi cok alıyor ses kalitesinden vazgeçecek oln taktırabilir aracına ama 1500 tl gibi bir rakkam degmez cok navigasyona ihtiyaç varsa 250 tl verdinmi flim bile segrede bildiginiz cok güzel navigasyonlar var

7. ögrgörihsang

ögrgörihsang Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundai firmasının 2012 modeli (sense) ile 2013 arasındaki bu donanım (navi ve led sis farı) çelişkisine ben de şaşırdım... taktırmak için fiyat yokladığımda ise (servisteki satış elemanının o soğuk sırıtışını unutmayacağım) yüksek fiyatlar telaffuz edilmesi, bazen (müşteri memnuniyeti vs hikaye) işin sadece satış yapmaktan ibaret olduğu, ticaretin acımasızca sürdüğü konusundaki kanaatimi güçlendirmiştir...

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Haklisiniz, 2023 e kadar donanim degisikligi yapmamayi garanti eden bi markaya baksaydiniz keske.

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    :RpS_thumbdn:

Serdar Abi hyundaiyi seviyorsun biliyoruz ama bizim kızdığımız o donanımlar bize 4.000 tl denmesi sonuçta herkes boğazından kesip bir şekilde para biriktirip bütçesine göre bir şeyler alıyor aracı aldıktan 10 gün sonra paket değişiyor biz bu araçları satarken piyasada 2 adet sense oldu ledli sense ledsiz sense ve tercihen de bizim araçlarımız diğerine göre ikinci planda aradaki farkla bize o özellikleri vermelerini biz talep ediyoruz.

Allah seni bu duruma düşürmesin o zaman daha iyi anlarsın ayrıca tutumun içinde şaşırdım.

araç paketi her firmada yıllık değişir ve bu araç zaten 2013 te yenilenmiş donanımları güncellenmiş deniliyor satılırken ama sonra bakıyorsun 15 nisanda güncellenme gelmiş burada tüketiciyi koruyan bir hareket yok sadece firma çıkarını düşünüp hareket etme durumu var ve sizlerinde bence bizlere destek vermesi gerekirdi.

10. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Hyundai Firması'nın Ticaretine Uygun Bir Hareketmiş. 2.400 TL Tüketici Haklarını Geçtiği İçin Mahkeme Gitmedim Zaten Dava Açılsa O Bu Diyene Kadar 1 Seneyi Bulacak ve Para Olarak 1.000 Bulacak ( her ne kadar geri alma şansımız olsa'da ) gerek duymadım ... Ticaret Ahlakını Bir Kere Öğrenmiş Olduk .
    Araçlarımız Resmen Yıl Sonu Alınmış Araç Muamelesi Görüyor

11. cihadcoban

cihadcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Cihad Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    En son il tuketici hakem heyetleri 3000tlye cikarildi diye biliyorum. Ayrica ticaret mahkemesinde dava ucreti cok cuzi bir rakam 1000tlye cikmaz zaten kazanirsaniz tum masraflari karsi taraf karsilayacak. Hakem heyetlerinde bu davalat genel itibari ile 4-5 ay, mahkemelerde ise bulundugunuz ilin yogunluguna gore degisir ki 1 yilda olsa hak haktir. Sonuc olarak hakli oldugunuzu dusunuyorsaniz davanizi acin. Boylece ya firma aklanmis olur yada gercekten haksizlik oldugu icin gerekli duzeltmeyi yaparlar. Sayet yapmazsalar o zaman suclu olurlar.

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sizin mantık dünyanın hiç bir yerinde yok. Adam yeni model/makyaj araçta donanım zenginleştirmişse suç mu işlemiş? Donanım azaltığı zaman hiç biriniz kalkıp teşekkür etmediniz :) Sen alırken fiyat donanım olarak daha iyi bir araç vardıysa niye almadın? Senden sonra çıkanla neyi kıyaslıyorsun. Bu gün iphone6 al, yarın s'i çıkınca gidip işlemcisini değiştir diyebilir misin apple'a? Yasal olarak hiç bir hakkınız yok, bunu markayı sevmeyle v.s. hiç bir alakası yok. Piyasa koşulları denilen bişey var, rakip firmaların donanımda sizi geçmesini istemiyorsanız haliyle zararına donanımda eklersiniz. Bu konu üzerine çok konuşulur, çokta örnek verilir. Sizide anlıyorum, sonuçta kendi menfaatlerinizi düşünüyorsunuz ama herşeyde de kâr edemezsiniz.

Hiç bir hakları yok maalesef. Bunu kendileride çok çok iyi biliyor. Ancak arkadaşların karalama/suçlama ile bir şey elde edeceklerini sanmaları üzücü. Alırken beğenerek almışsın, bin işte keyfini çıkar. Navi ihtiyacın yada led v.s. ihtiyacın varsa olanını alsaydın diyorum bende.

13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Benim araçta Bluetooth, Navigasyon, Film+MP3 çalarlı set mevcut... Haricen takılıyor... 250 TL bedelinde... Bence kasmayın... Binici iseniz navigasyonu bir şekilde halledersiniz... Hemde Can abinin dediği gibi... Ama Al-Sat yapıyorsanız bunun bir önemi zaten sizler için yok...Ben Navitech-532 navigasyon kullanıyorum... Çok memnunum...

Arkadaşlar şaka bir yana ama daha önce de belkide söylemişimdir... Hani broşürlerin altında mini minnacık küçücük bir yazı yazar... Hyundai modellerinde değiştirme hakkını saklı tutar... Yani sonuç alamazsınız... Etik olup olmadığı tartışılır ama

MSC bunu beğendi.
  14. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Serdar Abi

- Donaım Paketleri Değişmesi Neticesiyle Araç EuroNcap Testine Girmekle Birlikte , Gerekli Stokları gerekli Montaj Sistemini Yapmaları Gerekmektedir. 70 günlük araçta donaım paketi güncellmesi saçma olmakla birlikte mağduriyette abartılı

iphone işlemci mantığına değil arabanın donanım paketine bakabilirisin abi iphone işlemci takılamz o nednele istediğin mantıksız ama araca donanım takabiliyorsun bu sebeplede sana o ara ne varsa kitlerler aynen bize olduğu gibi satış fiyatı 32,600 - > 34,000 Çıkar ama sen git harici takacam de sana fark 4,000 tl çıkar :) bunu hyundai sadece tr de yapabilir evet piyasaya ayak uydurmak için çalışma yapmış ama o çalışmada 70 gunluk arac alanları dusunmemıs buda bızı magdur ettıgını gosterıyor ayrıca ben o aracı alırken en buyuk hatan ıse "sıtede led sıs var dıyordu" ben satıcıya bunu soyledıgımde yok dedı 15 gun sonra o model pıyasada gorunce kazık yedıgımızı resmı olarak gorduk.

Hyundai firmasının değil o firmada parayı seven arkadaşların sorunu var bence. Mah. uğraşmak istemiyorum masrafları ortaklaşa girecek biri olsun avukat benden (ücreti) zamanım onlarla ugrasacak kadar yok. bu kazığıda bize gulenler ıns yer o zaman durumu anlarlar.

dip not biz kar veya kazanç etmek istemiyoruz i20 ilk çıktığı gibi alanların zararını kapatmalarını yada makul seviyede karsılasınlar dedık.

Sonuç alınacak bir şey yok zaten sonuç şu ki hyundai etik bir firma değil :) umarım bundan sonraki modellerinde etik olurlar.

15. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    hüseyin kardeşim sen sonuna kadar belki haklısında hani küçücük yazılan o yazı varya;

hyundai assan modellerinde değişiklik yapma haklını saklı tutar

işte bu yazı herşeyi bitirir... burada hyundai markası kurumsal davranmalıydı ve mağduriyeti gideren bir eylem gösterseydi çok taktir toplayabilirdi...

Diğer yandan 2006 model era da 8-10 hava yastığı varken 2012 de 2 hava yastığı ile kaldı...
    ama diğer yandan 2011-2012 era lara ESP kondu... yani buna iyileştirme de diyebilir... Piyasa durumununa göre arz-talep de diyebilir...

Sen ne dersen de canını sıktığına değmez... boşver... takılma bunlara...

16. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hocam yanlış anlamayın ama çok saçma bir görüşü savunuyorsunuz bence biz Era'yı aldıktan 1 yıl gibi bir süre sonra Blue çıktı ve takdir edersiniz ki bu benim aracımı değer kaybettirdi niye artık aracım yeni kasa Era iken accent'in eski kasası durumuna çıktı ben buraya çıkıp hyundai sürekli kasa değiştiriyor desem ne kadar mantıklı olur siz diyorsunuz ki 2 araç arasında fark var az bir fiyat farkına ben bunları kaybettim şöyle düşünelim bu mantıkla siz bir araç aldıktan sonra Hyundai'ın o araçta kampanya yapmaması lazım çünkü sizin navigasyonsuz aldığınız bir aracı başkasının navigasyonlu olarak alması bir hata ise(ki uzaktan yakından alakası yok) sizin atıyorum 40 bin liraya aldığınız bir aracı 35 bin liraya da indirmemesi lazım Hyundai'ın bu tarz bir durumda kalsanız itiraz eder miydiniz ? Etmezdiniz edemezdiniz şimdi de hyundai Fiyat indirimi yerine donanım arttırımına gitmiş ki bu da onun en büyük hakkıdır.

Hyundai'ın isminden dolayı böyle en basit bir olayda Hyundai'a satış dersi vermeye çalışan bazı arkadaşlar var o firmanın kar sağlaması için uğraşan ismini daha iyi bir noktaya taşımak için uğraşan binlerce kişilik bir ekibi var zaten Hyundai'ın siz kendi beğenileriniz doğrultusunda bu yapılsa daha iyi olur daha hoş olur tabi ki diyebilirsiniz bu en doğal hakkınız ama çıkıp burda Hyundai bunu hep yapıyo Hyundai kullanıcıları hiç düşünmüyo Hyundai yeni paket yapmadan donanım ekliyo bu işi bilmiyo tarzı yorumlar yapmak tamamen firmaya olan nefretinizden kaynaklanıyor olsa gerek.Eğer dediğiniz gibi aracınızın değer kaybettiğini düşünüyorsanız ve Hyundai'a kızgınsanız ona karşı bir nefretiniz varsa aracınızı satıp o model paket dengesini daha iyi kuran firmalardan dilediğiniz aracı alabilirsiniz

17. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Herkez aracında hep iyi donanımlar ister, bu konudaki beklentinizi anlıyorum ama ortada kocaman bir mantık hatası var.

Bir malı üretici yapar, tüketici ise o malı satıldığı zamanki şartlar dahilinde her yönü ile değerlendirir, kıyaslar ve beğenirse kendi rızası ile, hür benliği ile satın alır... Ya da başka markaya yönelir..

Aslında bu kadar basit.

Siz rızanızla bir malı o günkü şartlar dahilinde değerlendirip satın alma kararı verdiniz ve ürün daha sonra olumlu yönde geliştirildi..

Ben aracımı aldığımda, çok istememe rağmen dizeli yoktu, 5 ay sonra dizeli çıktı, bende dava açayım bana da dizel motor koysunlar o zaman..

Bu mantığa göre bu sonuç çıkıyor..

Olacak iş mi bu ?

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aynı şeyi başka marka yapsa kimse ses çıkarmaz. Adamlar MK'da çift haneli sayıya geçecekler neredeyse böyle bir durum yok, ama marka hyundai olunca makyajı bile eleştiren çok oluyor. Zaten ülkemizde hyundai'nin en büyük düşmanı hyundai sahipleri. Ben 7 senedir forumda bunu gözlemledim.

19. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Civicden donanım eksiltiyorlar millet daha fazla para verip alıyor, Hyundai donanım arttirinca mesele oluyor. Ticari bir işletme ve kanunlara uygun ticaretini yapıyor. Kanunsuz bir durum olduğunu düşünüyorsanız mahkemede hakkınızı aramanızı tavsiye ederim. Sonuca göre hangi tarafın haklı olduğu konusunda şüphe kalmaz.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

20. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu konu bence gereksiz uzatılmış Hyundai donanım paketlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar yazısı herşeyi bitirir.
    Kendi ağzınızla yazmissiniz internet sitesinde Led sis farı vardı satıcı yok dedi demissiniz o zaman birkaç yere sormuş olsaydınız bu donanım değişikliğinden muhtemelen haberiniz olacaktı.

Bu Sayfayı Paylaş