Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai i20 Donanım Paketi Şikayeti İ20 Sahiplerine Çağrı!

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda mrtgfb tarafından 8 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Burada savunulacak bişey yok yıl 2013 multimedya yerine hala mavi ekranlı teyp çıkarıyorsa yazıklar olsun öyle distribitöre..İlk çıkardığında yaparsın A paketi mavi ekranlı teyple yaparsın , B ve C paketi yaparsın koyarsın multimedyayı kimse bişey demez. Sonradan yok müşterilerimizin istekleri doğrultusunda donanımlar ekledikte cart curt yaparsan her lafı hakedersin.. Gelip sadece bu foruma bir baksalar müşterilerin ne istediğini zaten görürler..Ben bunları assan gibi bir distribitör olduğu sürece imkansız olarak görüyorum ve Hyundainin türkiyedeki imajı hep kötü kalacaktır ve düzelmeyecektir..

mrtgfb bunu beğendi.
  2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    beni burada bilen bilir assan çalışanı değilim öyle olsaydım da söylerdim zaten.
    benim anlamadığım sizin istediğiniz nedir. assan navigasyonu koydu. benim size sorum assan dan ne istiyorsunuz. sattığı araçları çağırıp ücretsiz navigasyon mu taksın, yoksa navigasyonlu araçlarına eski teypleri mi takıp satsın. yani söylediğiniz şeyler çok mantıklı değil. bu her araçta olabilecek bir durumdur. firma sattığı araçlarda çeşitli geliştirmeler ve iyileştirmeler yapabilir ki bunu çoğu firma zaten yapıyor.

Murat Zaboğlu ve i20 Troy bunu beğendi.
  3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam sana haksızsın demiyorum... Yanlış anlaşılma olmasın ama eğer hyundai böyle bir duyuru yaparsa araç alacaklar almaktan vazgeçip başka marka yada bir sonraki dönemde çıkacak olanı beklicekler... eee hyundai için de sürekli sıcak para gerekli... Alacağı %100 kesin değil ki müşterinin... Bu yüzden satış rakamı etkileneck.... bunu da ne hyundai ne de diğer markalar yapmaz.... Ama ne yapılabilirdi belki bir çözüm düşünülüp opsiyon paket haline getirilse ve sipariş üzeri size sunulsa daha mantıklı olurdu...

Demek istediğim benim bu... Ama gelişim değişim her zaman vardır... Benim aracımda dunlop lastik gelirken aynı model aynı pakette pırelli alanlar dumura uğradı... Bu yüzden araç içersinde kullanılacak olan malzemeler için tahhüt isteyip tek tek marka model belirlemeniz gerekli ki otomobil piyasasında imkansız...

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Eğerki bir değişikliği dist. yapıyorsa hyundai kore de en az onun kadar sorumludur... korenin haberi olmadan araca ne bir civata takabilirsin ne de punta kaynak sayısını değiştirebilirsin... İlla bir suçlu aranıyorsa kore hyundai ile görüşmek gerekir... Assan sadece üreticidir... Karar verici yetkili mekanizma değildir... Assan Müşteri beklentilerini satış hedeflerini satış rakamları müşteri problemlerini Koreye iletir... Kore Hyundai ne yapılacağına nasıl yapılacağına ne kadar bütçe ile yapılacağına karar verir...

Kısaca Assan sadece üretici firmadır... Ne söylerse onu üretir... Plastik takacaksın der plastik takar... Çelik yapacaksın der çelik yapar... Ama müşteri beklentisine göre kafasına göre hareket edemezzzz...

Bu böyle biline...

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Firma firmaysa O zaman maduriyeti giderecek..
    Bu araç multimedyadan önce atıyorum 28.000 TL ise multimedyadan sonra 28.500 TL Olduysa bu cihazı aradaki farka TAKMALI..
    Zaten kullanıcların istedikleride bu.. Kimse bedavaya bişey takılsın istemiyor..

mrtgfb bunu beğendi.
  6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Tamam işte yazın fabrikaya, gidin bayii ye olmadı dediğiniz gibi parasıyla alın... Buna kimse bişey demez ki... Varsa böle bir imkan uygun görürlerse takarlar...

7. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Öncelikle " mrtgbf " arkadaşımızı yerden göğe kadar haklı buluyorum.
    Ayrıca Ersin'in söylediği çözüm yolu da, asıl olması gereken çözüm yoludur.

Kendimi onun yerine koyuyorum ; Sıfır kilometre olan ve Yeni Kasası daha yeni çıkmış olan bir araç alsam,
    Aradan birkaç ay geçmeden Aynı Yeni Kasa ve Aynı Paket arabaya ekstra donanım koysalar bende çok kızardım.

Haaaa... Ersin'in dediği gibi aradaki fiyat farkı kadar bir ücrete ekstra donanımı takmaları gerekir.
    Bunun için benden 1500-2000 TL gibi fiyat isterlerse eğer, bu sadece müşteriyi yolmak olur.

8. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Evet Arkadaşlar,

Hyundai Assan firmasının en yetkili yöneticisinden yanlış olan satış politakasını hakkında hiç bir şey yapamayacakları hakkında bilgi verdi. Müşteri memnuniyetisliği yaşatarak Hyundai Assan kalitesizliğini gösterdi teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

9. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Araç kataloglarının altında yazan yazıyı okursanız Donanım paketlerinde ve aksesuarlarda değişiklik yapma hakkına sahiptir yazar.Hiçbir hak iddia edemezsiniz..
    Aynısını renault yaptı. İlk gelen yeni clio da arka camlar manueldi daha sonra baktı tepki geliyor arka camları da elektrikli olarak getirdi.

10. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Merhaba değerli Arkadaşım benim konum Renalt değil belki müşteri taleplerine müşteri memnuniyeti adına nasıl bir işlem yapıyorlar onu bilemem. Benim şikayetim yanlış yapılan satış politikası yeni i20 sense olarak sattıysa hakkımı arayabilirim 5 ay sonra navigasyon koyuyor ise bu araca o zaman müşteri memnuniyetini sağlayacaktır!

http://www.hyundai.com/wcm/upload_wwn/TR/ebrochure/2012_i20_ebrochure_1348448780499.pdf broşürdeki ufacıcık fonttaki yazıyı okumak başarı demektir. Zaten bu olay sebebiyle bir tane daha hyundai araç alacaktır almayı durdurduk tamamen güven kaybıdır.

Syg

11. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Valla o konuyu siz bilirsiniz.Siz bir araç alsanız ya da almasanız Hyundai hiçbirşey kaybetmez..Ama bu şekilde kendinizi boşuna yorarsınız onu demek istedim.Elinize hiçbirşey geçmez.Hele Assan gibi bir distrbütör varsa hiçbirşey geçmez..

12. ozgurs

ozgurs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    özgür sacal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    öncelikle düşüncenize saygı duyuyorum, belki aynı durum benim başıma gelse bende sizin gibi düşünürdüm.
    ama şu noktada bir problem var. diyelim sizin aracınız 30binden satılıyor, siz aldınız. daha sonra piyasa durumu, satış politikası, mevcut talep azalışı vs. göz önünde bulundurularak kampanya yapıp sizin birkaç ay önce aldığınız aracı 3 bin lira indirimle satmaya başladılar. bu durumda talebiniz verin benim 3binimi mi olurdu? yoksa kısmet böyleymiş mi derdiniz?

şimdiki durumda da farzedin ki assan sizin aracınızı 1500 lira indirimli satıyor, bu eksik alacağı 1500 lira müşterinin cebinde kalmasın diye de zoraki bir diretmeyle multimedya satıyor. sizin avantajınız ister alırsınız 1500 liraya, isterseniz almaz o parayı cebinizde tutarsınız, ama yeni alacak kişiler mecburiyetten o 1500 lirayı vermek durumunda kalıyor.
    adam arabayı atıyorum bugün navigasyonsuz 28500 e alabilecekken bu donanıma mecburi olduğu için extra 1500 daha çıkıyor cebinden.

13. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Haklısınız burak bey sıkıntıda burada işte araç alim almim hiç bir şey kaybetmez ancak en büyük reklam müşteri memnuniyetidir tavsiyedir, aslında bizde de suç bu tür olaylar da kimse şikayet etmiyor sesini çıkarmıyor ve bu sebepten dolayıda olan bizim gibi tüketicilere oluyor. Tamamen güven kaybıdır.

Şimdi bu satış politaksıyla neden? yeni adı altında satılıyor navigasyon koyuyor ise model adını değiştirmiyor. Değiştirse sesim çıkmaz!! Benim izlenimlerim ise Yeni clio, Dacaia, ve Toyota Yeni Auris modellerine navigasyonlu olarak satışa sunulduğunda i20 sense paketinde navigasyon koyuldu ancak bu bahsettiğim bu marka model araçlar önceden çıkarttığı araçlara eklenti olarak değil yeni kasa ve yeni adı altında müşterilerinin beğenisine sundu ! Ben hyundai Assan en yetkili yöneticisinden ılımlı cevap beklerken tamamen olumsuz yanıt vermesi ayırca şaşırttı.

Syg

14. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Haklısınız sizde ancak benim sıkıntım aynı modelin aynı pakette navigasyon eklenmesi rahatsız edici artı sis ve gündüz led farıda eklendi ancak onların olsun aracın en önemli parçasını daha sonra koyuyorlar. Sonra satış politakası rekabet böyle rekabet olmaz.

Syg

15. atahansonmez

atahansonmez Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    Atahan Sönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    hyundai diğer firmalar gibi multimedianin içine klima lastik basıncı falan koyup sistemin bir parçası yapmıyorki multimediayi, assan bir firmayla anlaşıp ebay alibaba tarzı sitelerde gördüğümüz çin multimedialarini birazcık yazılımıyla oynayıp daha süslü hale getirip orjinal diye monte ediyor, bunuda serviste gidip aradaki farkı verip taktıra bilirsiniz ben öyle yaptım 1300tlydi iskontoyla 1200e takmışlardı aracıma orjınal tunelarda olan multimediayi. Servislerde yoksa suan gelir yakında elantrada öyle oldu.

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Arkadaşlar buraya değil de ya Assana beklentilerinizi yazacaksınız, telefn açacaksınız, fax çekeceksiniz ki veri tabanlarında bu şikayetler değer bulabilsin... Yoksa 3-5 kişinin şikayetlenmesi ile çözüm üretilmesi çok çok zor... Ayırca Kibar holding ile de görüşebilirsiniz.... Ancak size şunu diceklerdir ki... "Ürünlerin teknik özelliklerini değiştirme hakkını saklı tutar" sözü herşeyi bitirdiği için sorun teşkil etmez....

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  18. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hiç Bir Şey... Yetkisiz bir Assan..

19. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Arkadaşımızın dediğine göre zaten araçta 1500 Liralık bir fiyat artışı olmamış ki.
    Çok az miktarda bir fiyat artışı varmış. Cüzi bir miktar.
    Zaten kendisi de aradaki fiyat farkı kadar bir ücrete multimedya yı taktırmaya razı olur heralde.
    Anladığım kadarıyla onuda kabul ettirememiş sanırım. Adamlar illaki multimedyanın tam parasını istemişler.

Yani sen aracı satarken fiyata 600-700 fark koy, ama sonradan takarsam 1500 olur de.
    Bu saçmalıktır.

20. FatihMert

FatihMert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih Mert UYANER
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar siz mrtgfb arkadaşı anlamıyorsunuz adama yoktan yere yükleniyorsunuz bende kasım ayında i20 sense aldım bende gayet memnunum ama bu yıl daha yeni kelimesi altında çıkıpta 4-5 ay sattıktan sonra boyle sistemin gelmesi saçma ama adamlarda eksikliklerini müşterilere göre kapatıyorlar ama sonuç şu navigasyon sistemi ve sis farı eklemişler sense modeline ben aldım ne navigasyon ne sis farı vardı.. şimdi gittim sis farı arıyorum 1250 tl ledli tanesi servisi arıyorum 2000 tl navigasyon dışarıda taktırıyım dedim navigasyonun çerçevesi yok şimdi arabanın fiyatını 600-700 arttırıpta bu paketlerin konması 4 ay önce bu arabayı alan adama revamı? sorarım size o yüzden araba o zaman 37 ise şimdi 38 ama sis ve navigasyon var piyasayı müşteriyi yıpraktmaktır bu arkadaşlar oyle demeyin.yani bu konuda yırtınsakta fayda etmez ama gerçek budur.

mrtgfb bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş