Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai i20 Donanım Paketi Şikayeti İ20 Sahiplerine Çağrı!

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda mrtgfb tarafından 8 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Değerli Arkadaşım

Bende bunu anlatmak istemiştim beni anladığın için çok teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlarım rakabet için yeni donanım sanıyorlar ve yeni model sanıyorlar ancak bu yanlış artık biz Türkler susa susa zararlı bizler çıkıyoruz. Bu sebepte bu konu ve mesajı okuyan tüm Yeni i20 sense kullanıcıları HyundaiAssan firmasına şikayet etmesi gerekir. Şuanda bizim araçların değerini düşürdü ve donanım olarakta eksiklik yaşattı. Umarım Sense kullanıcıları hakkını arar HyundaiAssanda müşteri memnuniyetini Sağlar!

2. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Duyuru Güncel!

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sizin aracı aldığınız fiyatla navigasyonlu sıfır araç fiyatı arasında ne kadar fark var veya fark var mı?

4. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Şuanki satılan fiyat: Yenilenen donanım paketiyle Hyundai i20 Sense 34.100 TL'den başlayan fiyatlarla.

Bende yanlış hatırlamıyor isem 33.800 ALMIŞTIM aslında fark yok diyebiliriz.

5. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Hyundai nin umrunda değil ki

6. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Malesef işte bende bu duruma sinir ve rahatsız ediyorum. Bizi mağdur ettikce biz kullanıcılar sustukça böyle firmalar kullanıcılarını mağdur ettmeye devam edecek!

Syg

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    fazla fark yokmuş arada, gerçi uygun fiyata da double teypler var artık ama orjinal olması daha çok beğenilen bir durum. bence indirimli olarak takılmasını talep edin, isteyenin bir yüzü kara en azından.

8. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    talep ettim ancak olumsuz verdiler:) çok komik! toplu olarak bu duruma Hyundai kullanıcıları olarak tepkimizi ufak bir mail atarak dile getirelim..

iletisim@haos.com.tr

Syg

9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ben aracımı aldıktan sonra yeni i20 ler çıktı sonrasında tekrar çıkacak sonrasında başka bir i20 ardından bambaşka i20...

Şimdi napsam ben, bu haksızlık değil mi?

Bıdıdı bıdıdı... Assan yada Hyundai dicek ki size bize hepimize... Telif hakkını saklı tutar, ürün ve hizmetlerde haber vermeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.

10. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

İşte sıkıntıda o isim değiştirmedi paket adını değiştir. Kasa değiştirmiyor kasaya sadece navigasyon takıyor fiyat aynı fiyat olan 5 ay önce alan sense kullanıcılarına oluyor. Tamamen değer kaybı oluyor. Malesef Türkiyede bu şekile yapıyorlar değişiklik hakkı saklı tutulur bütün firmalar bu sözcüğü öğrenmiş. Ancak biz susduğumuz sürece daha çok bu kelimeleri söylerler.

Syg

11. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Assan firmasına telefon ve yazılı şikayetimin ardından aradan 3 gün geçti ve hala olumlu bir sonuç yok!!

12. ozgurs

ozgurs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    özgür sacal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    iyi de zamanında bu ötv kdv bilmemnesi indirimi çıkmadan 2 ay önce adamın aldığı arabayı 2 ay sonra millete 4-5 bin indirimli sattılar. o zaman o adam ne yapsın?
    aynı zamanda birisi tanıdık vasıtasıyla en dolusunu boş araba fiyatına aldıysa boş arabayı alanda aynı fiyata olmaz diye gidip dolusunu istesin gibi bir mantık çıkıyor. Bence de bi sonuç çıkmaz...
    geçmiş olsun, saygılar...

13. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Banada öyle geliyor tabiki bu olaya fena kafayı taktım, Aracı satmak satmamak değil yeni i20 adı altında sense paketi alıyorum 5 ay sonra navigasyon koyuyorlar ben bunun derdindeyim.

14. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Assanın bu konuda ne yapmasını bekliyorsunuz. yani sizi çağırıp aracınıza ücretsiz navigasyon mu taksın. ya da yeni i20'lere taktığı navigasyonu iptal edip araçları size sattığı gibi mi satsın. size aracı satarken navigasyon gelecek gelince sizin araca da takarız diye bir söz mü verdiler? sonuçta aracı o haliyle görüp beğenerek aldınız. Assan sonradan navigasyonlusunu getirmiş satıyor. eğer siz de aracınızda aynı özellik olmasını istiyorsanız verirsiniz parasını taktırırsınız. Kusura bakmayın ama yaptığınız iş bana çok da mantıklı gelmiyor.

15. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İyi akşamlar değerli arkadaşım

Assan çalışanımısın bilemiyorum ancak derdimi anlamamışsın bende parayı verip taktırmasını biliyorum ben hiç bir firmada yr adı altında satılan aracın sonradan donanım eklendiğini görmedim! Evet beğenerek aldım ancak yeni sense modeli diye aldım ancak sonra aynı model paketine navigasyon takılması hiç hoş değil. Syg

16. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    mert bey mürsel bey assan çalışanı değil bir araca sonradan eklenen donanım neden bu kadar sorun oluyor anlamadım bunu biliyoruz illa birşeyler ekleniyor ve fiyata da yansıyor yeni cliolarda bile arka camlar otomatik yeni geldi

17. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    k.bakmayın ama siz assandan veya hyundaiden nasıl bir talep bekliyorsunuz? eyer size aracı satan kişi yeni İ20 ye şu donanımlar eklenicek şöyle olucak böyle olacak ama işte 4-5 ay sonra cıkıcak isterseniz bekleyin deyipte 3 hafta içinde dedikleri aracı piyasaya sürüyorsa o zaman hakkınızı arıyabilirsiniz ama aracı satarken size bişey denmemiş etmemiş ve aracı aldıktan 5 ay sonra böyle bir özellik cıkıyorsa sizin bişey hak talep etmeniz acıkcana söylemek gerekirse kimsenin umrunda olmaz ve

"* Hyundai Assan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş., araçların model, kampanya, fiyat, teknik özellik, donanım ve renklerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar"

dedigi anda sizde hiç bir hak idda edemezsiniz...

18. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben derdimi kimseye anlatamıyorum ki, benim amacım hyundai Assan firmasını kötülemek kesinlikle değil! amacım, aracın donanımsal olarak hakkımı aramak sizler ne hangi model veya paket kullanıyorsunuz bilemem. Kullandığınız model paketinde 5 ay sonra aynı paketi üzerinde donanım olarak eklenti yaptığında tepkiniz nasıl olacak çok merak ediyorum?

Yeni i20" derken Makyajlı kasa yani bu en son çıkan Yeni Kasa i20 olduğunu anlatmaya çalışıyorum

Yeni Kasa i20 Sense alıyorum bir süre sonra bakıyorsun aynı araba ve aynı donanım paketine
    mutimedya navigasyon sistemi koyuyorlar Bunu başka bir paket olarak satsa tamam derim
    ancak yeni bir paket getirmediler. Ama ikisi de Yeni kasa i20, ikisi de Sense paket donanım, birinde Navigasyon sistemi var öbüründe yok... Gerçekten hiç hoş olmadı istediği kadar değişiklik hakkını saklı tutsun ancak ben bu durumu ilk defa sense paketinde gördüm diğer firmalarda böyle satış politakası görmedim. Clio araçlara otomatik cam yeni gelmiş dediniz bu özelliği uygun fiyat miktarda yaptırırsın ancak navigasyon taktırmak istediğinde yüksek fiyatta yaptırırsın ve aracın değeri de düşer.

Saygılarımla

19. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ben aracı alacağım zaman yeni i20 ler çıkmış ancak bayiilere henüz gelmemişti...

Adama sorduğumda fiyat olarak yüksek olacak demişti... Bende mevcut Troy daki özelliklerin A noktasından B noktasına ulaşım için yeterli olduğunu bildiğim için bunu tercih ettim...

Bayii size söylesede söylemesede üretici firma her zaman iyileştirme/geliştirme gibi bir hakkı vardır... O zaman buji markası yada benzin pompası yada lastiği farklı marka kullanıldığında ne olacak ? Size 1000 lerce parçadan oluşan aracın her özelliğini tek tek sıralayacak mı ?

Velev ki kalite standartlarını değiştirdi... Boya kalitesini düşürdü Anlayabilecek misiniz?

Dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama üretim mühendisi olarak kendi çalıştığım şirkette sürekli iyileştirme adına aynı ürün de farklı model/tasarım/kalite de ürün kullanabilir istediğim donanımı müşteri ihtiyacına göre ekler çıkartırım...

Örneğin mavi renkli aydınlatma gece uyku getirmediği bilimsel olarak açıklanmışken, kırmızı ile aydınlatılan ekranları kullanan müşteriler itiraz mı edecek ?

Yani gelişme her zaman mevcuttur.. Hyundai yada bayii size şu soruyu sorabilir...

Siz bayiiye değişiklik olacağını sordunuz mu diyebilşir... Kardeşim sen sorsaydın biz söylerdik... Sordun da cevap mı vermedik... derse sakın şaşırmayın...

20. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öncelikle Tüm Hyundai Club Forum ailesinin anneler gününü kutlarım.

Değerli Arkadaşım,

Düşünce ve fikirlerine saygı duyuyorum benim tek kızdığım nokta Hyundai Assan firmasının yanlış yaptığı satış politikasıdır. Ben hiç bir firmada yeni adı altında satılan aracın bir kaç ay sonra donanım eklendiğini görmedim. Bunu sadece Hyundai'de gördüm aksine örnek veriyorum navigasyon taktığında Sense olarak afişe etmese Sense Plus Sense multimedya gibi afişe etse sesimi çıkarmam. Yeni i20 sense adı altında araç altıkdan bir kaç ay sonra takılması hoşuma gitmedi.

Biz ülkemizde bu tür durumlarda sessiz kaldığımız sürece her şirket ve sektör malesef bu şekilde yapmaya devam edecektir.

Saygılarımla

Bu Sayfayı Paylaş