Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai I20 1.4 Crdi Marş Bastığı Halde Çalışmıyor

'İ20 Forum - Club' forumunda quArex tarafından 30 Nisan 2025 tarihinde açılan konu

1. quArex

quArex Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mert Kaynak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Merhabalar,

Aracı 2024 yılının aralık ayında 181.500 KM'de iken aldım. İlk defa ocak ayında bir kere aracın anahtarı takıp çevirmeme rağmen güç gelmeye çalışırken aracın harekete geçmemesi sorununu farketmiştim. Anahtarı geri çıkartıp taktığımda çalışmıştı. O zamanlar önemsemedim ancak son zamanlarda (özellikle son 1 aydır) çok fazla artmaya başladı. Bazen 3. 4. 5. kezde arabaya elektrik geliyor ve çalışıyor. Yolda bırakacak diye korkmaya başladım artık.

Geçen hafta İzmir 6.sanayiye götürdüm. Bir elektrikçi baktı. Aküleri test etti. Sağlam olduğunu söyledi. Genel problemi saptayamadı. Ardından aracın beynini tablete bağladılar ve mazot filtresinin değişmesi gerektiğini ve ardından sorunun düzeleceğini söyledi. Hemen ustaya gidip sorunu söyledik ve bosch n4511 mazot filtresini taktılar. Bu işlemin ardından sorun 4-5 gün hiç tekrar yaşanmadı. Bugün iş çıkışı arabayı çalıştırmaya çalıştığımda maalesef tekrar başladı ve 5.kez de ancak çalıştırabildim.

Herhangi bir arıza lambası yanmıyor.

Bu sorun kronik mi bilmiyorum. Daha önce bu konuda bir sorun yaşamış kişi varsa çözüm önerisinde bulunabilir mi? kendi çektiğim video youtube linkini aşağıya bırakıyorum.

Mazot Filtresi Değişmeden Önce:

Maz0t Filtresi Değiştikten Sonra:
    https://www.youtube.com/shorts/Ak1dwZFMuqI

Ek olarak sorunu ChatGPT'ye de anlattım. O farklı çözümler önerdi. Onları da link olarak ekledim.

[​IMG] [​IMG]

Değerli görüşlerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, marş basmama sorunu yazmşsınız ama araç marş basıyor. devir kalkıyor yani krank sensörünüz sağlam. sistemde hava var ya da egzantirik sensörü verisi problemli. çalıştırmayı denemeden önce kaputu açın ve mazot filtresinin tepesindeki pompa sertleşene kadar pompalayın. sonrasında marş bastığınızda rahat çalışırsa bütün hortum ve kelepçeleri/oringleri kontrol etmeniz gerekecek. Eğer yine çalışmazsa egzantirik sensörünü kontrol etmelisiniz. forumda arama yaparsanız bu konuyla ilgili bir çok yazı mevcut.

MAERKEK bunu beğendi.
  3. quArex

quArex Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mert Kaynak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Merhabalar, evet söylediğiniz gibi oldu. Kaputu açıp mazot pompasına 4-5 defa bastırıyorum. Ardından tek seferde sorunsuz çalışıyor 1 haftadır. O halde "bütün hortum ve kelepçeleri/oringleri" kontrol ettirmem gerektiğini söylemiştiniz. Mazot pompasının değişmesine gerek oluyor mu bu tarz durumlarda? Bir yerde hava kaçağı varsa onu onarmaları yeterli olur mu?

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, elle bastığınız pompayı zorlarsanız hava alan yerden mazot da kaçırır büyük ihtimalle.

5. quArex

quArex Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mert Kaynak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Merhabalar, bugün İzmir'de "Uğur Oto Hyundai Kia Özel Servis"e gittim. Sorunu anlattım ustaya. Videoları gösterdim. Video'da şu alana dikkat edin dedi, ekran görüntüsünü aşağıya yükledim.

Immobilizer ışığı yanmadığı için araba çalışmıyor dedi. Anahtar orijinal mi diye sordu. Aracı satın alırken araç sahibi 2 anahtarı da vermişti. Verdiği anahtar yıprandığı için tuşları ben de yedek anahtarı kullanıyordum aldığımdan beri (6 aydır)
    Bazen anahtarı tanımayabiliyor, bazen de eğer anahtarın pili azaldıysa bu tarz sorunlar olabiliyor dedi. Diğer mekanik aksamlarda bir sorun yok dedi. Bilgisayara bağladı bir sorun çıkmadı hiç. O yüzden bir işlem yapamadı. Bu sorun kanserli hücre gibidir, her geçen gün daha çok yapmaya devam edecek. Ne zaman artık her marşta yapmaya başladı o zaman tekrar getirip, aracı 2-3 gün bırakacaksınız, bizde soğuk haldeyken 2-3 kere deneyeceğiz sorun olursa direkt cihaza bağlayacağız o zaman sorunu tam olarak anlarız dedi.

Sizce söylendiği gibi bir oto anahtarcıya gidip, anahtarın pilini değiştirmeli miyim? Forumda arama yaptığımda getz ve era'larda bu sorunu yaşayan çok kişi olmuş.

Özellikle soğuk havalarda bu sorunu yapması oksitlenme ihtimalini bana düşündürdü. Anahtar giriş yerini temizletmek mantıklı olur mu?

6. quArex

quArex Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mert Kaynak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Bir güncelleme daha geçeyim, biraz önce oto anahtarcıya gittim. Yedek anahtarla beraber iki anahtarıda kontrol etti pilleri sağlam. Kontak çevirdiğimiz yerede cihaz ile test yapıp anahtar çevirme senaryosunda bobinleri test etti. Onlarda sağlam. Anahtarla ilgili olan sorunu sanırım elemiş olduk böylece.

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, pille immo sisteminin uzaktan yakından alakası yok. anahtarcınız sallamış. immo sorunu olduğu zaman arıza kaydı alır.
    mazot pompasını pompaladığınızda sorunsuz çalıştığını söylemiştiniz, buna yönelmelisiniz.

MAERKEK bunu beğendi.
  8. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,190
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Her götürdüğünüz yerde farkli hikayeler çıkacak, en basitten yani tarif edilen guzergahtan başlayın bence sizin için daha kolay olur

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş