Merhaba Arkadaşlar, Zonguldağın bayırlarından sebep şehir içi 0,38-0,42 krş iller arası 0,25-0,30 krş yakıt tüketimim var. iller arası tüketimdede beni zorladığından tüp düşündüm. 1- Servis kesinlikle randıman alamazsın dedi. 2-Tüp mopntajı yapıcak firma %45 verim var ve 2 yıl veya 100 bin km garanti veriyoruz diyor 3- Maliyet tüp 2000 TL sızdırmazlık 35 muayene 190 tescil 90 toplam 2315 TL servis kafamı karıştırdı. şuan tüp firmasının vereceği referansları bekliyorum ve onlarla görüşeceğim. aramızdan tüp taktıran varmı ? deneyimleri nelerdir. ve genel olarak fikirleriniz?
randıman alamazsın demelerinin sebebini açıklamalarını isteyebilirdin... aklındaki soru işaretlerinin birkaçına cevap olabilirdi belki... kaldı ki bu arabanın orijinal lpg'lisi bile varken, senin taktırdığından neden randıman alamayacakmışsın acaba bende merak ettim aslında.
Konuyu baştan sona okumanızı öneririm. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/i10-1-0-otomatik-lpg-paylasimlari.30389/
i10 zaten seri bir araba değil yakıt tüketiminiz de büyük ihtimalle araç zorlandığı icin dagda bayirda bu kadar fazla tüp taktirirsaniz aracın ağırlığının üstüne tankın ağırlığı da eklenecek bu sirf bu bile size performans kaybı olarak dönecek benzin ile lpg arasındaki performans farkı da ustune tuzu biberi servis bu yüzden randıman alamazsınız demiş olabilir ve bence cok mantıklı bir sebep. Bir de bir seye dikkat etmenizi onericem bazi araclar lpg takildiktan sonra maksimum ağırlığı aşıyor ve vizeden geçmiyor (daha önce bazi getz sahiplerinin basina gelmişti) eger taktirmaya karar verirseniz bu konuda size sıkıntı çıkarmayacak boyutlarda olmasina dikkat edin
i10 1.0 Blue modelinden alanlar o kadar memnun ki. Şehirdışı 10-12 kuruş. Şehiriçi (İstanbul) 14-18 kuruş tüketim ortalamaları var. i10una sonrada LPG taktıranlar da tüketimlerinden çok memnun. Bu iki aracın (1.0 Gassolin/1.0 Bi-fuel) motorundaki en önemli fark Egzos subaplarında. Ama şimdiye kadar en fazla 70bin kmye gelmiş (sonradan takılma) i10 biliyorum. Onun henüz subap vs şikayeti yok.
Böyle şeylere inanmayın. HYUNDAI ASSAN'ın Onaylamadığı şeye hiçbir servis başına buyruk Onay veremez, garanti kapsamına alamaz. Bunlar sözde kalır yazıya dökülemez. Ama MOTOR KASKOSU yapılabilir 3 yıla kadar.
Servis garantiyi bozmadan lpg takamaz. Ama kendisi kpg yok gibi işlem yapıp garantiyi işletebilir fakat başka şehirde rezil olursunuz. Sent from my iPhone using Tapatalk
kardeşim i10 ile şehir dışında kaçla gidiyorsun. baya hızlı gitmen lazım ki bu değerlerde yakasın. sanki fazla yükleniyorsun araca.
2 kuzenimde de i10 1.0 manuel var. 34 litre benzinle 740 km yol yapıyorlar uzun yolda. Yol bilgisayarında 4.1 görülüyor. Pompa hesabınde 4.8 falan çıkıyor.