10 kasım LPG KABLO

Hyundai Excel 1.5 LS Rampa Yukarı vites isteyipte Vitese atıncada Bayılıyorsa Ne yapmalı ?

'Excel Forum - Club' forumunda Hyundai_Team tarafından 7 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. Hyundai_Team

Hyundai_Team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Geçen gün Çanakkale'ye gittim ve bir şey dikkatimi çekti. Araba Rampa yukarı giderken 4. viteste bayılıyor. 3. vitese attığımda da bağırıyor ve vites istiyor. Baskı balatadan şüphelendim ama baskı balatayı kendim değiştirdim. Bujilerimi, Kablolarını, Tevzi makarasını, Distribütör kapağını yeni değiştirdim. Yağ ve su eksiltmeside yok. 2 ay kadar önce ekzost patladığı için performans egzost takmıştım. İlk zamanlar bu kadar ses çıkartmıyordu ama şimdi sanki V8 gibi çalışıyor. Acaba Egzosttan kaynaklanabilir mi bu sorun? Daha önce buna benzer bir sorun yaşamış olan bi arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ? Yakıt neredeyse 2 katına çıktı. Düz yolda 190 - 200 Sıkıntı yok rampada Allah yardım etsin. Gürültüyü duyan sağa sola kaçışıyor, sanki Yarış arabası gibi ;)

2. voltura123

voltura123 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Volkan Boyacı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Sadece son son suturucuyu değiştirdiyseniz perfformansta düşüş olmaz.

yokuştayken ayağını debriyajdan çektikten sonra bağırmaya başlayıp sonradan kavrıyorsa debriyaj kaçırıyordur.

ama benim araba da çok farketmese de yapıyor. bunun nedeni lpg nin motorun torkunu düşürdüğünden kaynaklanıyor.

Benzindeyken kudurmuş köpek gibi çıkıyor yokuşları.

3. suatbeyim

suatbeyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    suat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Aynı sorun bendede var. Aracı ortalama 1 sene önce aldım. Benden önceki arkadaş motor conta yakmış ve bazı parçalar değiştirmiş. Egzos'da yağlar kalmış. Yağmurlu havalarda bembeyaz duman çıkıyor. Bende acaba dedim egzosdan kaynaklanan performans düşüşü olabilir mi?

4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Hocam eksoz patlak ise içindeki elyaflar eksozu tıkayıp çekmemezlik yapabiliyor

5. Hyundai_Team

Hyundai_Team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sizdeki problemi ilk aldığımda yaşamıştım. Silindir kapağı çatlakmış ve anlayamadılar. 7 kere conta yaptırdım. En sonunda kapağı değiştirdim. Ama bir süre binipte sıkmaya götürmem gerekirken unuttum. Sonunda kapağın gevşemesinden dolayı contayı yenilemek zorunda kaldım. Conta yapıldıktan bir süre sonra tekrar kapağın sıkılması gerekiyor. Benim için artık bu, bir kural haline geldi. Bence bir ustaya götürüp baktırmalısınız

Bu Sayfayı Paylaş