Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Era 2006 1.5 Dizel Immobilizer Sorunu Ve Çip Kaybı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Nohco46 tarafından 29 Nisan 2026 16:08 tarihinde açılan konu

1. Nohco46

Nohco46 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar merhaba aracımı park ettim calistirmak istedim çalışmadı aküm bitti ,vurdurdum çalışmadi ustayı aradım anahtar işareti çıkmıyorsa çalışmaz immo anten dedir sorun dedi çekiciyle ustaya götürdüm anahtar içindeki çipi yerinden oynamıştır diye anahtarı açarken çipi düşürdüm kayboldu
    Usta yeni anahtar çektirme beyinden immo yu sildirelim dedi tamam dedim
    Şimdi usta beyinden immo sildirdim diyor araba hala çalışmıyor arıza kaydı yok , yakıt full
    İmmo silinebilir mi ? Silinirse anahtar işareti yanar mı ? İmmo off yaptıysa neden hala çalışmaz yakıt geliyor herşey kontrol edildi sorun anahtar mıdır çıkmaza girdi 1 haftadır araba sanayide yardımcı olabilecek birisi varmı ne yapmalıyım bu konuda ? İmmo off da anahtar işareti yanmaz artık anahtar diye bişey yok diyor usta ama araba anahtar isareti yanmadan çalışmıyordu , anahtarcı immo off sa anahtar yapılmaz diyor düştük bir üçgenin içine araba Kartal sanayide

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,612
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, krank yada egzantirik sensörü sorunluysa çalışmaz. egzantirik ve immo hata verir, krank hata vermez. bilgisayara bağlayıp arıza kaydı baktığında ne görüyor?
    immo off yapmak demek kapıyı açan herkesin aracı anahtarsız çalıştırabileceği anlamına geliyor. en salakça uygulama.

3. BySciaa

BySciaa Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    hocam geçmiş olsun öncelikle immo off işlemini keşke kabul etmeseydiniz keşke çok güvensiz bir uygulama, oto anahtarcıyla görüştünüz mü hiç bu konu hakkında

4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,573
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    İmmolu sıfır anahtar alınıp bunun araç beynine tanıtılması gerekiyor. Hyundai'inin orjinal cihazı olan gds cihazı olan bir yere gitmeniz gerekebilir.

Ayrıca kullanma kılavuzunda yazan manuel kodlama yöntemi de denenebilir.

İmmosuz ne demek yahu ?

5. Nohco46

Nohco46 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Görüştüm emmi off yaptıysa Beyinci şuan anahtar yapmanın bir mantığı kalmıyor diyor

Varmı onerebileceginiz bir yer Anadolu yakasında

Araba günlerdir yatıyor onlara baktığını söylüyor Krank sensörü değiseli çok olmadı bugün de başka beyin denemis yine çalışmamış söylediğine göre yarın Beyincinin oraya cekecekmis araci

Allah kimseyi sanayiye düşürmesin hele aracın arızası belli değilse hiç dusurmesin

Şuan anahtar sembolü çıkmıyor zaten çıkmadığı için çalışmadığını düşünüyorduk şuan immo off olduğundan mi cikmiyor anahtar çipi olmadigindan mi çıkmıyor belli değil tam muammanin içine dustuk

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Nisan 2026 20:22
  6. Nohco46

Nohco46 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaslar ustayı aradım kapatırken dükkanın önüne çıkart bakacam araca diye biraz önce bir anahtarcı alıp gittim immobilizer offlama ile çalışmıyor bu araç ve silememisler denemisler tekrar anahtar kodladik gazpedalinin üst tarafında Samantanin soketi çıkmış onu taktı ve anahtar işareti geldi çalıştı araba eve geldim artık nereleriyle oynadiysa 3000 deviri geçince stop ediyor alt devirlerde sorun yok rail oldugunu düşünüyorum bilgilendirmek için yazdim

Bu Sayfayı Paylaş