Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Era 1.5 CRDi ve Aşk-İhtiras-Entrika Dolu Hikaye

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda DoğukanGeyik tarafından 10 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Çok teşekkür ederim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Çok teşekkür ederim Rabbim kimseye kaza , bela göstermesin. Benzinli bir araca göre yakıt çokta anormal değil fakat lastikleriniz kar lastiği ise ve bayada eski durumlarda ise ciddi anlamda çok yaktırıyor. Fakat yaz lastiği olup eskimiş aşınmış durumda ise azda olsa yakıtı etkiler.

3. mustafaaa_orhan

mustafaaa_orhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mustafa Orhan İLHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Mersin / Tarsusluyim hocam kis lastigi yok bende Continental takmayi dusunuyorum, sesi yol tutusu nasil ? Yakita gelince bi dizel era ya gore cok yakiyor, arkadaslarimdan duyuyorum gidip geldigi yerelere benim arac sadece gider :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Şimdi hocam ben şöyle anlatayım. Benim önceki lastiklerin durumu ortada önler Pirelli P3000 arkalar Lassa Snow Ways kar lastiği idi yani onlara göre değerlendirme yapmam gerekir çünkü daha önce dördüde Pirelli olsa yani yaz lastiği o zaman daha güzel bir karşılaştırma olurdu fakat sizin için tekrar yazayım.
    Daha açıklayıcı olması açısından maddeler halinde yazıyorum.

Lastik sesi : Önceki lastiklere oranla özellikle 80 km/h ve üstünde çok ciddi biçimde azalma yaşadım 80 km/h ve üstünde derken daha düşük hızlarda da seste azalma oldu ama o hızlarda zaten çok aşırı ses yapmadığı için belirgin değildi.

Yol tutuşu : Çok ciddi biçimde fark oldu diyebilirim birde bu farkta psikolojik gelen bir güvende katıldı artık 110-120 km/h'larda bile çizgimdem çıkmadan kararlı dönüşler yapmaya başladım birde buna ek arka sağ amortisör patlak olduğu halde.

Performans : Eskiye nazaran artık gaza yüklendiğimde kuru zeminde patinajlar çekmiyordum çünkü lastikler yolu ciddi biçimde tırnaklıyordu o zevkimden mahrum kalsamda bir yöndende iyi oldu çünkü lastikleri ziyan etmek hoş değildi. Fakat şuda varki ıslak zeminde yinede fayda etmiyor lastikler çünkü 1. 2. vites komple patenaj çekiyor yüklendiğin anda yinede bu bana zevk veriyor çokta önemli görmüyorum kanımca güce tekerlekler yetmiyor.

Yakıt tasarrufu : Daha önce 5. vites 90 km/h sabit 6-6.5 litreler arasında geziyordu bastığımda 8 litreleri görüyordu. Değiştirdikten sonra 90 km/h sabit 5-5.5 arası oldu daha sonra alışınca ortalama 4.5-5 litrelere indi bastığım zaman dahi 6 litreyi geçmemeye başladı.

Frenaj : Bu konuda çok test yapmadım daha öncede panik frende yapmadım fakat yinede fark oldu özellikle bazen ışıklarda tam geçerken kırmızıya dönüyor hızım ne olursa olsun zank diye duruyorum ara sıra ABS' yi açtığımızda oluyor :)
    Umarım açıklayıcı olmuştur.

Dcrctn ve mustafaaa_orhan bunu beğendi.
  5. mustafaaa_orhan

mustafaaa_orhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mustafa Orhan İLHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Cok aciklayici oldu hocam saolasin, Continental takiyorm o halde

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Rica ederim Mustafa hocam Continental alınacak bir lastik pişman etmez emin ol :) Alırken tarihlerede dikkat et bayat olmasın.

7. ziyamurat

ziyamurat Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat
    Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

DoğukanGeyik bunu beğendi.
  8. InterTecH

InterTecH Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Aykut Ezer
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bizim iki aractada ayni lastik var. Biri 195.50.15 bunlar 2001 seat ibizada. Arac yere yakin oldugu icin yol tutusu mukemmel diyebilirim. Yanak yuklekligi yuzunden konfor kaybi oluyor ama araba yatmiyor virajlarda lastigin ustune. Bu guven veriyor diyebilirim. Kayseri'nin kisini gecirebilecek bi lastik olmadigini gecen kis ogretti. En ufak karda yolda gezdirmeye basliyor. Islak ve kuru zeminde kaymiyor. Bana dayanmasina sasiriyorum hatta sinirlarinda kullandigim zamanlar oldu bu arabayi cizgisinden cikmadi. Abs oldugu icin kizaklama yapmiyor.

Diger arac 2006 era team. 185.65.14 lastikler. Era'nin yuksekligini biliyoruz. Arabada ABS yok. Fren mesafesi bana gore cok uzun, 4 tekeri kitleyip cok uzun sure gidebiliyor. El freniyle kuru zeminde u cekecek kadar birakabiliyor arkayi.

Araba lastikten daha onemli sanirim. Ibizayla daha dun 190la normal sekilde gidebiliyorken, accentle 140 uzerinde tedirgin oluyorum. Iki arabaninda lastikleri hemen hemen ayni tarihli. Bu fiyata performansi guzel olabilir ama elimde olsa daha iyi yol tutusu saglayacak lastik almak isterdim accent icin. Yakinda jant lastik almayi dusunuyorum hatta. Daha genis taban ve 3.5 yayla surua performansinin cok iyi olabilecegini dusunuyorum.

-Mobil-

9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    2011 era crdi de fabrikasyon pirellileri sokturup insanların genelinin bayıldığı tarzda bi 15" jant alıp hankook ventus v12 evo taktirmistik. ben hayatimda o kadar güzel çekişli o kadar sessiz ve o kadar güven veren lastik görmedim açıkçası. 185/55 olması lazım ebatlari da. yola oturuyordu ne şeritten kaçıyordu ne yolu bırakıyordu harikaydi lastikler. zaten arabanın başka bir sorunu da yoktu :) daha bu eraya yapılacak çok şeyiniz var :) zamanla herşey :) ilk fikrim bi jant almanız goruntusel olarak güzel olacaktır :) tabi ebatida 14" yerine 15" e yukseltebilirsenizde o era ile ERA farkını anlarsınız :) kazasız belasız

Galaxy ace den gönderildi

10. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Öncelikle teşekkür ederim daha yolun başındayım evet şimdilik bakımlarını yapıp kusurlarını düzeltip daha sonra aksesuar kısmına geçicem zaten en zevkli kısmı orası. Ayrıca kullanma kılavuzuna göre 195 tabana kadar destekliyor 15 inch jantları 195 tabanda kullansanız daha bi tatlı bile gelirdi. Bu aralar benimde aklımda çok çok farklı bir jant kombini var kanımca farklı ama hoş bir kombin olucak aklımda da zaten 195 taban lastik ve 15 inch jant var ama henüz erken belki 16 bile düşünebilirim :) Bu arada Daha önce Hunkook lastik kullanmadım bilemiyorum ama Petlas kullandım oda harika bir lastikti Continental'da harika bir lastik ama eminimki Hunkook'da güzeldir. Rabbim kimseye kaza , bela göstermesin.

11. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Continental taktintan sonra konfor artmistir sanirim eskisine gore nasil oldu sence

HTC One cihazımdan gönderildi

12. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Maysan amortisörlerden dolayı çok fark hissedemedim açıkçası zaten çok kullanmadım eski lastiklerle uzun yol yapsam aklımda bir şeyler kalırdı. :)

13. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Ben bi cok araba kullandim contili en cok dikkatimi clio cekti arabayi her yonuyle elestirebilirsin ama lastikler cok fark ettiriyor ondaki konforu kendi aracimda goremedim ve cok sessizdi ses konusunda nasil sence peki

14. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Eski kar lastiklerine göre çok çok düşük rüzgar sesinden duymuyorum bile :) Alırken tereddüt etme güzel lastik kesinlikle tavsiye ederim düşük bütçe lastik diyorsanda Petlas tavsiye ederim oda çok kaliteli.

15. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Lastikce paraya bakmamak lazim bogazdan mazottan kisar yine alirim bi sekilde uygun olcu bulmak mesele 205 55 16 bakicam bide ben conti contac premium 5 e bakcam nasilmis bakalim

16. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
  17. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Yakıt ve performans konusunda çok fark olmaz. Ayrıca 55 yanak olduğu için konfor artar bunun yanında yol tutuşu yönünden farkı hissedersin , ayrıca yumuşak lastiktir yolu her yönden olumlu avantajlar sunar güzel tercih yapmışsın.

18. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Arkadaşlar öncelikle merhabalar

Bugün beklediğim kargo elime ulaştı bende hemen sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle kargo üç günde elime ulaştı forumdaki yedek parça tedarikçimiz bu konuda daha hızlı bunu belirtmek isterim. Ürüne gelirsek ciddi anlamda sarıp sarmalamışlar otosupermarket görevlileri bu konuda oldukça başarılılılar ayrıca sitede kesinlikle yamuk yapmamışlar orjinal ve el değmemiş ürün göndermişler zaten isteselerde açamazlar çünkü Monroe kutuyu öyle bir yapmışki maket bıçağı ile kesmeden amortisörlere ulaşamıyorsunuz. Ayrıca fatura hakkında konuşacak olursak.
    Monroe 72297 84.75 (Ön)
    Monroe 72298 84.75 (Ön)
    Monroe 21659 169.49 (Arka Grup)
    8 lirada kargo ücreti şeklinde yapmışlar bana gayet uygun geldi. Bu arada amortisörleri hemen taktırmayı düşünmüyorum çünkü yağ değişimi yapacağım zaman gidip ustanın bir gününü çalıp komple hepsini tek seferde değiştirmeyi planlıyorum. Hatta kesin olmamakla beraber spor yay alabilirsem onları bile bekleyebilirim.
    Bunlarda bir kaç resim :
    Bunlarda fatura hakkında bir kaç resim :

19. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Bu arada ön camda oluşan toz görünümdeki lekeleri nasıl geçirebiliriz acaba. Geçen sefer inat ettim cam sille bastırarak 5-6 sefer üst üste sildim fakat hiçbir değişim olmadı. İnternette kireç çözücüler faydalı diyolar ama daha çok kireçleri çıkarmada iyiymiş bu camdaki toz görünümlü lekeyi nasıl çıkarıcaz yardımcı olursanız çok güzel olur.

20. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Yorum yokmu arkadaşlar ?

Bu Sayfayı Paylaş