Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Era 1.5 CRDi ve Aşk-İhtiras-Entrika Dolu Hikaye

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda DoğukanGeyik tarafından 10 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Herkese merhabalar , iyi forumlar

Konumun oldukça eski ve güncellenmemiş olması ve arabaya yaptığım yenilik değişim ve bakımları ayrı ayrı sayfalara açmak yerine burada toparlayıp hem daha iyi takip etme hemde mesajların parça parça olmaması açısında mantıklı bulduğum için artık burdan devam etmeye karar verdim.

Öncelikle arabayı alalı baya yol kat etmişim onu farkettim ilk zamanlar 136.314 kilometrede imiş şimdi ise 140.000'a merdiven dayamış durumda. O günden bugüne kadar uzun yolda , dağda , taşta bayırdı sağolsun Era hiç yarı yolda bırakmadı pişman etmedi ara sıra nazlansada maşallahı var denecek bir araba olduğunu gösterdi .

Konumuza dönecek olursak arabayı aldığım zaman Hava , Yağ , Mazot ve Polen filtrelerini , Soğutma suyu antifirizini ve Motor yağını değiştirdim. Hava ve Yağ filtresini Hyundai marka , Mazot filtresini Bosch marka kullandık. Yağ konusuna gelirsek gerek dizel arabada daha önceki tecrübesizliğimiz gerek ustamın bilinçsizliği sebebi ile Castrol Magnatec 10-40 yağ koyduk ve o günden bu yana aracımda gereğinden fazla bir yük , farkedilir derecede titreşimli ve sesli çalışma aynı zamanda da kısa vadede yağ değiştirme gibi olumsuzluklar oluştu. Fiyat konusuna gelicek olursak Polen filtresi hariç 210 liraya mal olmuştu.

Daha sonra ise klimadan kötü kokular gelmesi üzerine parçacıdan orjinal bulamadığım için Sardes marka orjinal kalitesinde denilen bir polen filtresi temin ettim bu ürünü ustalara gereksiz para vermek yerine kendim yapmaya karar verip internetten video desteği alarak gerçekleştirdim zaten montajıda oldukça kolaydı torpidonun arkasında olmasıda ayrı bir avantajdı yinede ben Tube kapanmasına rağmen arkadaşlara yardımcı olmak amaçlı linkini vereyim bu ufacık işlem için ustalara para dökmeyin.

Açıklayıcı link : [video]www.youtube.com/watch?v=xUn7-oy12Es[/video]

Bunlarda bilgisayarımda kayıltı bir kaç resim :

Eski filtremiz :

2. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Daha sonra kesik radyo antenini yenileme kararı aldım bu anten yüzünden yerel radyomuz dışında başka kanal dinleyemiyordum ve görüntü olarak çok kötü görünüyordu bende hemen parçacımızın yolunu tuttum ve antenimizi temin ettim fiyat olarak 20 liraya mal oldu zaten şanslı olduğum yönlerden biriside bu anten konusuydu çünkü 2009 ve üstü modellerde antenler bir bütün olarak sökülüp takılıyordu benim yani 2008 ve altı modellerin anteni ise çevirilerek çıkabilme olanağı var.
    Kesik olan eski anten :
    [​IMG] Eski anten ile yeni anten aradaki fark :

Buda yeni anten :

3. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Daha sonra arka lastiklerin Lassa'nın kar lastiği olması ve 6 yıllık olması onun yanında ön lastikleriminde Pirelli P3000 modeli olup onlarında 3 senelik olması beni lastik yenilemeye yöneltti. İlk aldığım zaman ortalama yakıt tüketimi 7.5 - 8 litre arasında geziyordu ve arkaların kar lastiği olması sebebi ile acayip uğultulu bir ses çıkarması birde 6 senelik olması yüzünden Antalya gibi bir memlekette soğuk asfalt göremeyeceği için yol tutuşu ve frenaj yönünden çok olumsuz olacağını düşünüyordum. Zaten ön lastiklere gelirsek deyim yerindeyse taş gibi olmuş durumdaydılar kuru zeminde gaza yüklenince patinaj atmadan gitmiyordu hatta arabanın chipli olduğunu düşünmeye bile başlamıştım. Sonra kararlaştırdım lastikleri komple yenilemeyi ilk önce daha önceki aracımda olan Petlas lastikleri almayı düşündüm hem uygun fiyat hemde üstün bir yumuşaklığı vardı ayrıca yol tutuşu harikaydı. Daha sonra şeytana uydum Continental almaya karar verdim. Haftasonu lastikçinin yolunu tutup tanesi 150 liradan 185/65/14 ebatlarında Continental Conti Eco Contact 3 ' te karar kıldık. Bunun yanında Petlas'ın tane fiyatı 125 lira olması daha cezbedici görünsede yinede aklımı karıştırmıştı acaba bayat lastikmi diye daha sonra lastik tarihlerinde 1315 yazısını görünce el sıkıştık eski lastikleride 80 liradan verdim. Lastikler , rot - balans , far ayarı ve işçilikle 520 liraya geldi. Eski lastiklere oranla farkları yazacak olursam Yol tutuşu konusunda farkedilir bir fark oldu , yakıt tüketimi 4.5 - 5 litrelere indi , lastik sesi ciddi biçimde azaldı , frenaj konusunda çok ahım şahım fark olmasada yinede fark gözle görülür seviyedeydi. Bunun yanında hazır gitmişken fren tertibatı , alt takım ve süspansiyon sistemi kontrolü yaptırmıştım sağ arka amortisör patlak , viraj kol lastikleride yırtık çıktı. Buda şimdi yaşadığım lokurtu sesleriine sebep oluyor.
    Görseller :

4. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Lastiklerin ve bakımların meyvesini ufaktan ufaktan görmeye başlamıştım hatta eskiden 90 km/h sabit 6-6.5 litrelerde gezerken lastikler ve bakım iyicene rayına oturunca bu değerleri görmeye başladık

5. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Konuyla alakası olmasada bir ara akaryakıt firmalarına merak sardım. Yoğun tavsiye üzerine Shell 'in çok meşhur V-Power Nitro + olan ürününü aldım ama ne performans'ta nede gaz tepkilerden doğru dürüst bir fark hatta hiç fark görmedim hatta sorun firmadanmıdır diye başka bir Shell istasyonundan bile aldım ama yok sadece dolu deponun 3 haftada bitmesinden başka hiçbir işe yaramıyor onu söyleyebilirim bunu Shell düşmanı olduğum için değil kesinlikle tarafsız bir müşteri olarak söylüyorum birde 45 litresine 215 lira bayıldım. Daha sonra eski firmam olan Lukoil'e döndüm açıkcası Shell'e oranla performansta bir eksiklik görmediğim gibi daha uzun kilometreler gitti. Daha önce bir depo Opet'te denemiştim ama aracımın Fiesta performansına dönmesi ve en uzun kilometreleri bu yakıtta görmem önce bir muallakta bıraksada vasat bir performans yerine az kilometre çok performans tarafına döndüm. Daha sonra bir arkadaşımız tavsiyesi üzerine Total Exelium yakıt aldım ve daha önceki aldığım yakıtların boş olduğunu farkettim bu yakıtta hepsinden daha fazla performans , daha düşük yakıt tüketimi ve daha az sessizliği gördüm sitesinde 2 desibel yazsada bana göre en az 3-4 desibel fark oldu kesinlikle bir marka taraftarlığı değil bu yazdıklarım tarafsız ve objectif yazılmış yazılar.

6. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Şimdilerde ise kilometremiz bu aralarda gezdiği için 10-40 yağımızdan kurtulma zamanımız geldiğini düşündüğüm için hazırlığa başladım . İlk iş olarak sitemizin yedek parça tedarikçisinden Hava , Yağ ve Viraj kol lastiklerini almayı düşünüyordum fakat öyle daha tuzlu olduğu için Cangarları ziyaret ettim. Hava filtresi ve viraj kol lastiklerini 63 liraya temin ettim aslında Yağ filtresinide alıcaktım orda çalışan eleman iki tane var dedi uymazsa getirirsiniz dedi bende tekrar Cangarlara dönmemek için onu sanayiden temin etmeyi düşündüm.
    Yağ olarakta fiyatlarını araştırdım şuan almadım fakat Mobil 1 5-30 ESP Formula 5 litresi 150 lira Castrol Edge 5-30 125 lira. Arada 25 lira oynuyor ama 25 liraya yağ filtresi alınır o kadar paraya değermi diye düşünüyorum ama sanırım tercihim Castrol Edge olucak değiştirdiğim zaman aradaki farkı zaten burdan detaylı şekilde anlatacağım ama şuan bütün malzemeleri toparlayayım hepsini birden halledicem.

7. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Daha sonra aracın rüzgarlı havalarda savrulması beni oldukça tedirgin ettiği için aklımda ufak pratik çözümler oluşmaya başlamıştı bende hem ön tamponun çok yüksek durması ve altında o sebeple oldukça fazla rüzgar geçmesine bir çözüm olsun diye ön tampon altına lip almaya karar verdim bu en azından önden gelen rüzgarlara karşı ufakta olsa fayda sağlayacağı gibi estetik açıdan daha şık olacağını düşündüm ve forumun yedek parça tedarikçisinden 30 liraya satın aldım. Şu anda duvarlarımı süslesede bakım zamanında onuda aradan çıkarıcam İnşallah olumlu sonuçlarını görürüz ve kasislerde çukurlarda aracımız fazla sektiği için problem çıkarmaz :)
    Bir kaç görsel :

Bu arada yedek parça tedarikçimiz Mürsel Bey'in gösterdiği ilgi , alaka , anlayış ve hızlı gönderilerinden dolayı çok teşekkür ederim. Kesinlikle 1 günde ürün gönderimi oluyor tavsiye ederim .

8. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Bu arada son olarak arka sağ amortisörümün patlak olduğunu daha önce söylemiştim bende arkadan gelen lokurtu seslerinden ve sekmelerden biraz rahatsızlık duyduğum için arkaları takım olarak almayı düşünüyordum. Yine forumun yedek parça tedarikçisinle görüştüm elinde arkalar için Maysan Mando varmış fiyatı 80 liraydı , önler içinde Mando varmış 125 liraydı bende takım almak istedim birde Maysan söküp tekrar Maysan almak bana mantıklı gelmedi. O yüzden vazgeçtim ama yine parça kodlarına kadar yardımcı oldu arkadaş sağolsun. Daha sonra otosupermarket sitesinden Monroe amortisör almaya karar verdim ve almışken takım olsun diye dördünü birden sipariş ettim. Ürünü dün sipariş geçtim kredi kartı ile bugün mesajı aldım kargoya gönderildi diye Allahın izniyle ürün elimize sağ sağlim geçerse montajını yaptırım olumlu olumsuz bütün farkları burada detaylı şekilde paylaşırım.
    Buda ödeme hakkında düşünenlere gerekli açıklama olur bence ayrıca sitede neredeyse bütün kartlara 9 takside kadar imkan var. Yinede kargo gelmeden öneremem.

9. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Şimdilik bunları yaptım galiba umarım yardımcı olabilmişimdir. Projelerimizde var fakat şu sıralar nakit konusunda biraz sıkışık olduğum için 2-3 ay içinde anca yapabilirim. Vaktini ayırıp okuyan ve emeğe saygı gösteren insanlara çok teşekkür ederim.
    Bu arada fotoğraflar ilk gün çektiğim fotoğraflar biraz güncelleme yapsam iyi olucak :)

10. Etms

Etms Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Etem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınızı güle güle kullanın. Yağ konusunda, esp ya da edge almanız sadece cebinize zarar verecektir. :) Her ikisi de DPF (dizel partikül filtresi) bulunan araçlar için özel üretilmiş yağlardır. Mobil 5w30 yağ işinizi görecektir emin olun. ;) Keyifli forumlar..

11. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Teşekkür ederim. Fakat Mobil sitesinde zaten aracıma 5-30 öneriyor zaten sizin önerdiğiniz üründe tam sentetik yani DPF'li araçlar için.

12. Etms

Etms Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Etem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mobil'in ESP formula serisi dpf li araçlar için, ben normal 5w30 önerdim. ESP 120 lira civarındadır, normali ise 75 lira civarında. Umarım açıklayıcı olmuştur. :)

13. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Bakarız duruma göre yinede eyvallah hocam.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Bu arada hiç yorum yokmu arkadaşlar ya o kadar çaba sarfettik...

15. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konuyu başından sonuna kadar tamamen okudum. O yüzden geç yazıyorum.

Kendimi tüm forum konularını okudum zannederken Sizin 2013 de açmış oldugunuz konuyu kaçırmışım.

Konu açıklamaları ve yapılanları anlatma şekliniz çok güzel olmuş. Sürükleyici yani.

Elinize sağlık

DoğukanGeyik bunu beğendi.
  16. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Çok teşekkür ederim :)

17. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Orjinal lip vs hersey super olmus :)
    Mobil1 Esp yi cok ovuyorlar ve gayet olumlu yorumlar var. Aradaki 25 liraya deger bence... :)

Tapatalk Sagolsun :)

18. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Teşekkür ederim hocam elimizden geldiğince bir şeyler yapıyoruz tabiki böyle şeyler vakit ve nakit meselesi imkan olursa dahada devam eder. Bu arada yağ konusunda tam karar veremedim ama Mobil 1'de alabilirim. :)

19. KartalMania

KartalMania Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    84
    Ad Soyad:
    Erman Sey
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Arabanız çok güzel kazasız belasız iyi günlerde kullanın inşallah

20. mustafaaa_orhan

mustafaaa_orhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mustafa Orhan İLHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aracınızın maşallahı var kazasız belasız sürüşler dilerim, benmde hayalimdeki era bu aslında beyaz dizel ama kısmet benzinliymiş hayırlısı olsun diyorum, yakıtından cok sikayetciyim aracımın 9-10 lt yakıyor ama lastıklerınde payı var dediginiz gibi bu ay kısmet olursa degistircem

Bu Sayfayı Paylaş