Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Bayon 3000 Devir Şanzıman Sesi

'Bayon Forum - Club' forumunda bbalkan tarafından 15 Temmuz 2025 tarihinde açılan konu

1. Xenon58

Xenon58 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Zdf ile bi kac kere konustugumda onlarin bu sanzimanla ilgili sorunu bilmedigine emin oldum ancak cozum icinde neyi bildiklerini bilmiyorum. Bence sorun tork konvertoru kaynakli ama ikna olmuyorlar

2. MustafaD.

MustafaD. Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Muhammed Mustafa Demirbaş
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Ben serviste usta ile teste çıktığımda da kendi sürüşlerimde de şanzıman soğukken ilk 40/50 km hiçbir problem yok, ısınmaya dayalı bir sorun olduğunu bu sesin sadece ısınıp yüke binince yapmasından dolayı düşünüyorum. Mola verip soğumasını sağlayınca ses yine olmuyor. Liqui molly 1800 yağ ile değişim yapıldığında sesin azaldığını söyleyen bir araç sahibinin yorumunu okumuştum. Yagin kaynama sıcaklığı Hyundai atf4 ten biraz daha yüksek diye hatırlıyorum. Zdf araç ile test sürüşü yapmadan sesin hangi devirde nasıl ciktigini görmeden tamir sonrası test sürüşü yapmadan kutu içinde gelen sanzimani sıradan prosedür ile revize ediyor. Ses yapmayan eski seri A6GF1 şanzıman ile yan yana koyup ne değiştirilmiş , hangi parça bu soruna neden olmuş ayırt etmeden aşınan parçaları değişip sorunu çözmeden geri gönderiyorlar. Bu işi büyük ihtimalle araçların garantisi bitince sanayide kurcalamaya korkmayan esnaf çözecek.

3. Xenon58

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben yag ile alakali bi sorun oldugunu sanmam shell yagi opel araclarimdada kullandim ki opel araclar ciddi manada sicak calisiyorlar biliyorsundur ki bu sicaklik sanziman sicakliginada etki ediyor sıkıstıra sıkıstura dip gaz gittigim zamanlarda bile boyle bir sesle karsilasmadim aisin sanzimanli opellerimdede yasamadim GM uretimi sanziman kullanan opellerimdede yasamadim yag ile ilgili sorunun cozuldugunu soyleyen arkadaslada konustum. Sesin azaldigini tamamen duzelmedigini soyluyor sesin azalmasi zaten isimizi cozmuyor. Ben ilk dusundugum zaman servisede iletmistim ilk gittigimde hava filtre kazanina islem yapmislardi. Bende ne alaka ses turbin sesi filtre kazaniyla ne alakasi var demistim enteresan demistim ama ses azalmisti acaibime gitmisti ancak sesin azalmasi sorunu cozmuyor ben onyuzden sorunun tork konvertoru kaynakli oldugunu dusunuyorum zdf yede iletmistim videolari.
    Musait zamanda tekrar bi konusayim onlarla bakalim olan sorunlari ileticem yine onlara. Sanziman revizyondan geldikden sonra benim sesde net olarak ciddi bi azalma vardi revizyondan once. Supercharger li bi aracla gaza basinca. İggh ighh diye bi ses duyariz bilirsiniz ayni sesi sanzimandan net olarak aliyordum gaza bas cek yaparak o ses varla yok arasi. Ancak. Ses yuksek bi sekilde duyuluyor. Sanziman isinmadigi halde. Gittigim yol epi topu 10km
    Revizyona gitmeden once duzlukde ses yokdu geldikden sonra ise 30 50 arasi rampadaki sesin cok dusuk seviyelisini yapiyor 60 80 arasida metal cinlama sesi yapiyor o sese hic bi anlam veremedim zaten

4. MustafaD.

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hava filtre kazanına işlem yapılmasına şaşırdım. Yani çok iyi anlamamakla birlikte ses volandan mı geliyor diye de düşünüyorum ama 5 den 6 ya atmama durumu da en çok sıcakken oluyor. Ben 30 bin bakımında serviste 4 lt karterdeki yağı Hyundai atf sp4 yağ ile değiştirdim şansımi denemek için, o zamandan beri ses bir tik arttı gibi geliyor acaba seviyeyi mi iyi ayarlayamadılar bilmiyorum. Zdf ye bu sorunu yaşayan bir aracı bıraksalar deneye yanıla bir çözüm bulur diye düşünüyorum.

5. Xenon58

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Onuda hyundai yapsin bi zahmet bi kullanicidan satin alip versin zdf ye sorunu cozmek istediklerini dusunmuyorum ben. Volan konusuna gelince benimde aklima gelmedi degil ama ben hala turbin kaynakli oldugunu dusunuyorum daha agir basiyor

MustafaD. bunu beğendi.
  6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,498
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. tailofcat

tailofcat Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    üstadım çok ama çok haklısın. ancak tek bir aracım var ve her gün bu araçla işe gidip geliyorum. Servise aracı yatırıp 10-15 gün araçsız kalabilecek durumda değilim. Ayrıca en yakın yetkili servis yaşadığım ile 100 km uzakta. Yaşadığım ilde etkili servis olsa aracı servise yatırmadan gider gelir kafalarını ütülerdim.

MustafaD. bunu beğendi.
  8. MustafaD.

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Konuyu canlı tutalim belki Hyundai bir şekilde aksiyon alır

9. Xenon58

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben ikame arac icin kafalarini utuledim. İkame araclar dolu istersen bosa cikinca gel dediler bende beklemeye gerek yok 1hafta sonra gelecek doyosunuz zaten bir hafta arabasi kaliriz artik dedim 3. Hafta aldim ikameyi zorla sığıntı gibi arkadas aldi sabahlari servise binmedim. Hatta o ara 150 200 e ucuz bi araba bile almayi dusundum. Yarin arabayi tekrardan sifir sanziman takilmasi icin teslim edicem servise bakalim artik

MustafaD. bunu beğendi.
  10. Xenon58

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Konuyu canli tutmakdan ziyade servise surekli araba doldurmamiz lazim ki aksiyon alinsin yoksa aksiyon alinmaz...
    Yakit pompasi degisimi yaptirmistim ben yazin degisim cikinca simdi tekrardan yakit pompasi degisimi gorunuyor anlamadim bunu bu neyin nesi simdi

MAERKEK bunu beğendi.
  11. MustafaD.

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben son aracimda bir sefer resmi kayda geçirerek bir iki sefer de servis müdürüne bildirerek sorunu servise ilettim. Servis müdürü “abi şanzıman tamire gidecek ama yine büyük ihtimalle duzelmeyecek sonra değişim belki yapılır ama o da çözecek mi bilmiyorum” dedi Ankara Altınsoy da. Akbak ise sadece ses ise elletme ama istersen ver bize deneyelim sonra tamir vs aynı süreci söyledi. Şimdi 2 ay araçsız kalacak imkanım yok. Arac olmazsa 2 vasıta ise git gel günde 3 saatim yolda geçer. Hyundai uçar İstanbul servis şefine de sorma şansım oldu, o hiç duymadım getirin bakayım dedi. Ankara’dakiler en azından var sorun ama sürüse engel değil vs birseyler söylediler. İşin özeti, kendi adıma yapabileceğim bu işi gücü bırakıp arabaya odaklanamam daha fazla maalesef.

12. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    978
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Şu yaşanılanların karşısında Hyundai'nin ikame araç vermemesi gerçekten aşırı bir acemilik bence. Hem kullanıcıyı arızalarla mağdur et, hem 1-2 ay tamir için süre ver hem de araç verme. Şu yaşanılan sorunun 6 ileri A6CF1 gibi güvenilir bir şanzımanda yaşanıyor olması zaten başlı başına ayrı bir skandal.

MAERKEK bunu beğendi.
  13. MustafaD.

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Birkaç gün içinde verirler diye düşünüyorum çok uzun surmuyor sandık şanzıman montajı, vaktiniz olursa 50/60 km devirli sürünce ses başlıyor mu paylaşırsanız ve bir de şanzıman kodunu ogrenip bize söylerseniz çok seviniriz hayırlı olsun

14. Xenon58

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İsin birde garanti bittikden sonrasi var benim aracda sesden baska hic bir sorun yoktu planet disli seti kirik cikti garanti bitse ne yapacaktik birde boyle dusun

MustafaD. bunu beğendi.
  15. Xenon58

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Mutlaka sorucam.sanziman kodunu zaten hyundai beni ciddi fiyaskoya ugratti tam otomatik sanzimanda bile bu sorunlari yasicaksak icten yanmali arabaya binmemin bi anlami kalmiyor elektrikli mg buldum bitane muhtemelen onu alabilirim

MustafaD. bunu beğendi.
  16. MustafaD.

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Zdf gerçekten kırık diye mi değişti acaba yoksa aşınma gördü de ondan mı değişti? Kırık olsa araç hiç yürümezdi diye düşünüyorum. Bir de diyelim garanti bitti sanayide 0 şanzıman taktıracağız acaba kaça malolur? 2022 kasımda 0’sanziman fiyatı 120 bin civarıydı serviste. Aracı 550 bine alip 2 ay sonra 120 bin servis kaydı yapmıştım

17. tailofcat

tailofcat Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Şikayetvar gibi sitelere toplu şekilde bu sorunu yazarsak ses getirir. Çünkü benim gibi bir malı almadan önce internette araştıran çok adam var. Ben alırken 1. akü sorunu 2. cam sorunu 3. direksyon kitleme 4. olarakta bu sesle ilgili şikayetler vardı. ama bu sesle ilgili şikayetler en cılızıydı.

MustafaD. ve MAERKEK bunu beğendi.
  18. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,518
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Zamanında honda civic 2017 modeller araclar için c sütunu çökme sorunu vardı, araba fiyatları artınca hem de üretimi durunca unutuldu gitti

Xenon58 bunu beğendi.
  19. Xenon58

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Serviste sanziman 300 kusur bin lira suan. Tek basina tork konvertoru parca fiyati 180 bin lira yurt disi sitelerde baktim parcacilara. Suan biraktim arac serviste servis sefinede soyledim internette bu sanzimana ait k1 ve k2 kodlu 2 sanziman buldum sana zahmet bu ikisine bi bakarmisin dedim sokulen ve takilan hangisi fark varmi ona gore fark varsa arasinda fark varmi ona bi bakmis olalim dedim tamam bakarim dedi oda

MustafaD. bunu beğendi.
  20. Xenon58

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Makam
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben alirken 2 3 sikayet vardi servisde ben bu konuyuda konustum abi sesden sikayet eden cok var ama servise getirmiyorlar araci degeri duser diye korkuyorlar diyor. Yani drgeri neden dussun milletimiz deli yemin ederim kafayi bozmuslar degisim ile rot basinin degismesi ile sanzimanin degisip sifir takilmasi arasinda ne fark varsa artik. Yani su durumda benim fikrim sanzimanin degismis olmasi daha evladir tercih sebebidir 3 aydir ugrasiyorum ben en basidinden...insanlar degeri dusecek korkusuyla bozuk sanzimananbinip servise gitmiyor servise gitmedikdennsonra sokayet vara yazacan sikayetin bi anlami yok sabahdan aksama yaz ama servis kaydin yok adam servise gel dese gitmeyince sikinti boyle 3 5 sikayet eden ile devam eder. Revizyondan sonra servis biraz uzatti benim sureci hyundai turkiyeye mail attim ayni gun sanziman degisimini onayladilar video cekin ses kaydi atin vs hic diretmediler bile... İsin ozu servise gidilmedikce bu is duzelmez

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş