Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hydundai Accent Era ama Hangisi?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda umit74 tarafından 22 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ş.içi çok kullanıyorsan 1.4 yada 1.5 al..1.6 yakıt değerleri aynı gibi görünsede dur kalkta 1.4 ten çok yakar.

ama şunuda düşüne bilirsin. 1.6 lpg de iyi bir alternatif performnastan ödün vermeden hesaplı binersin. ama 1500tl lpg ye vereceğine üsütne 1300 tl daha koyarsın dizeli alırsın.

1.4 team abs 19.900 +lpg 1500 : 21.400
    1.6 team abs 20.500 +lpg 1500 : 22.000
    1.5 team abs dizel : 23.400..

hepsi de iyi araba gücün hangisine yetiyorsa onu al. harita okuma lambası, digital klima, yol bilgisayarı falan çok önemli değil. ama yolcu hava yastığı olsun diyorsan daha üst donanımı tercih edebilirsin tabiki.
    Düzenleyen : mdx78

2. umit74

umit74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamün aleyküm tekrar

arkadaslar 1.5 crdi-vgt team abs modeli 23.250 ay sonunda % 5 zam gelecegini soyluyorlar. gonlum select'den yanaydi ama nasip iste alalim mi ? ne dersiniz ?

3. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Dizel zengilerin bindiği araba olarak nitelendirelemez.

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    al kardeş kaçırma bu fiyatı..

yeni nesil otolar %100elektrikli ve hidrojen pilli olacak.

bunlar geliştirilene kadar hybrid lerde artış var. hyundai nin de hybridi çıktı çıkacak..

petrolden vazgeçilmesinin sebebi küresel ısınma ve karbondioksit salınımı..

5. umit74

umit74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

arkadaslar ne yapalim? bugun gidip almaya niyetim var ? ayrica kredi oranlari 1.55 10bin liarasini kredi ile alacam ?=

6. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben size 1.6 team absmodelini tavsiye ederim. sonuçta aracı aldığınız zaman ekstra bir durum çıkmazsa uzun süre binersiniz almışkende 1.6 olması bana göre en mantıklısı... dizelleri bilmiyorum ama 1.6 alın derim...

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Sonuç olarak;1.5 crdi'de karar kılmışsın.en doğru seçimi yaptınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifDonanım kendi zevkine ve bütçene kalmış bişeydir.select-team kendin seç fiyatlar şu an çok iyi bencede kaçırma fırsatı hatta şimdi hyundai bayisine gidip sözleşmeyi yap derim...
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

8. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 benzin sessizdir
    1.5 dizel performans ve ekonomiyi birarada tutar
    ama bildigim kadarıyla benzinli motorlar daha uzun ömürlü oluyor.

9. BLUEVİSTA

BLUEVİSTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet benzinli herzaman daha uzun omurlu ve sesizdir ileriki yıllarda bile sesizligini korur fakat dizel icin aynı şeyi soyleyemem bazen dizel araclara ras geliyorum sanki traktor un uzerine araba kaportası kaplamış gibiler!!!https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

10. Misafir

Misafir Guest

benzinli en iyisi

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Uzun ömürlülüğü kullanıcı belirler,150.000 km'de motor yaptıran benzinlilerde var 500.000 km'de motor yaptıran dizellerde var.onun için pekte uzun ömürlüdür demek doğru değil.nasıl kullanırsan,motor ömrüde öyle olur.Kİ burda hiç kimse aldığı arabayla 500.000 km yapmaz yani motor yaptırmaz 3-5 sene kullanıp değiştirilir.

ayrıca bilmediğiniz bişey var,eranın dizeli en sessiz dizeldir.diğerleriyle karıştırılmasın,benimkinin km'sine bakın halen ilk günki gibi sessiz.performans konusundada tabiki katılıyorum.bu arabayı sürmek ayrı bir zevktir.benzinliye bunun yanında performanslı diyemeyiz.ekonomide en önemli unsur zaten ben uzun yolda 10 kuruş yakarken benzinli 20 kuruş yakıyor
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

12. Misafir

Misafir Guest

Ömür konusunda benzinli motor dizel motorla boy ölçüşemez, sebebine gelince...

Önce size bu konuda bilgi vereyim. Motorların ömürlerini kısaltan olayların başında ilk çalıştırma gelir, sebebide motor henüz yağlamaya başlamadan pistonların çalışmasındır, motor çalışır arkasından yağ pompalanmaya başlar ve yağ tüm motora dağılana kadar pistonlar yağsız çalışır dolayısıyla motorun ömrünü yer, madeni yağ firmaları bu ilk çalıştırmadaki hasarı ortadan kaldırmak için çeşitli ürünler geliştirmektedir, işte bu noktada dizel motorların avantajı ortaya çıkıyor çünkü motorin benzine göre daha çok yağ oranına sahiptir dolayısıyla motorinilk çalıştırmada motora daha az hasar verir dolayısıyla dizel motorun ömrü daha uzun olur, ancak turbo beslemeli motorlarda kullanıcılardan kaynaklanan motor ömrü kısalmaları bu kuralı değiştirmez.

13. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    1.5 CRDi team abs

14. ormanci14

ormanci14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1,4 eraların rampada gitmediğini söyleyen arkadaşlar; clio 1,4 ün 90 km hıza kadar düştüğü bolu dağı tünel öncesi rampada 1,4 era 130 dan aşağı düşmedi. devirli kullanınca sorun yok bence, üstelik lpg var. son yakıt tespitim otabanda 120-160 değişen hızla km de 17 kuruş. saygılarımlaa...

15. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Onu diyen arkadaşlar dikkat çarpılırsınız mazallah.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Aynı zamanda +530 katılıyorum arkadaşa.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

16. BLUEVİSTA

BLUEVİSTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dogru hızda yokus yukarı cıkarsak hic bi problem olmaz bende de otomatik 1.4 var cok mu zorlandım alırım overdrive tusuna dizel torku flan hikaye kalır

17. umit74

umit74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar kullandiklari era modellerininin artilari ve eksilerini belirtirlerse cok sevnirim. ayrica ben halen team ve select modelinde kararsizim arada 1500 ytl fark var?

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Karasız kalacak bişey yokki,daha öncede söylemiştim sana,eğer 1.500 tl fazla vermek beni etkilemez diyorsan tabiki select al...çünkü sadece yolcu hava yastığı 1.500 tl dersek diğerleri bedavaya geliyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Ama 1.500 tl ucuz olsa daha iyi olur diyorsan team abs al...bir anlık kararına bakar bu iş o kadarda zor değil yani....

19. opopop

opopop Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    20000 küsür lira parayı verdikten sonra 1-2 bin lira daha veririm dizel alırım. örneğin erayla farklı segmentlerde de olsa getz ya da clio hb dizel almayı düşünürken bir arkadaşın tavsiyesiyle daha geniş olması vs cazibesi ve artıları nedeniyle 2007nin parasıyla tam hatırlamıyorum ama sanırım 4-5bin lira daha fazla vererek era dizelde karar kılmıştım. birkaç ay zorlanılır belki ama ileri de iyi ki boyle yapmışım diyor insan. e tabi ki iş maddiyatta era_06nın da dedği gibi 1-2bin lira seni etkilemezse tabii ki.

20. StrawBeeRy

StrawBeeRy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mert S.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1,5 CRDİ VGT 16/V TEAM 110 Hp lik olanları tavsiye ederim bnde bundan kullanıyorum.

Bu Sayfayı Paylaş