Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HUNDAİ H 100 E LPG TAKILIRMI

'H100 Forum - Club' forumunda BySamet tarafından 7 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. BySamet

BySamet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abicim MotosikIet var bende.geniş bir araçaIıp arkaya bir kızak yaptırım akşamIarı içine aImam gerekiyo.artı memIekete gidiş geIişte rahat yoIcuIuk için istiyorum .yakıtı düşünmemdeki sebep bir kere aIıyosun aracı en dogru münibüs seçimi yapmak için.yoksa sirkeyi sovanı hesapIayan çorba içemez bunu biIiyorum.hundai Ieri seviyorum iIk arabam oIacak ondan titiz davranıyorum ...

2. Misafir

Misafir Guest

bukadar ince eleyip sık dokursan bişey alamazsın abim.ayrıca sen herşeyi bi arada olmasını istiyosun.ama malesef istedğin herşeyi biyerde toplanamaz toplansada fiyat 10-11 değil 20-21 olur.h 100 istiyosan yakıtına bakmıycan.yakıtı canını yakcaksa hiç bulaşma ticarilere derim.şuanda minibüs tarzında en ucuz ve az yakan araçlarda birisi h100 dür.daha az yakanını daha ucuz paralara bulamazsın kardeşim.karar senin

Düzenleyen : cephun

3. BySamet

BySamet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o haIde dogru yoIdayım H100 işimi görür motor sigdıracam içine heehee
    peki hangi modeIIeri iyi bunIarın birde dizeImi aImak iyi oIur arabam com da ben BenzinIi gördüm 6 tane .ne önerirsiniz

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bundan 4 ay önce olsaydı 12500ytl ye nissan vanette orjinal city van vardı..2001 model 75.000km de idi..ayrıca dizeldi..çok temiz bir arabaydı kartal oto pazarında yarım saat cekmeden satıldı..

5. BySamet

BySamet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gifvadenta Iarın piyasası çok daha uygun diye biIiyodum yav bu sanaI insanIarı kandırıyomu ne vaIIa daha ucuz nette

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    evet nette uygun çünkü onların geneli orjinal city van yani orjinal 5 kişilik değildir..sonradan yapımdır..bizim arac ummadıgın kadar temizdi hususi kullanıldıgı için iç döşemesi tertemiz duruyordu motor desen 75.000km de idi..koyu yeşil..yakıtıda iyiydi..

7. madmax2832

madmax2832 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vanetta güzel araba gerçi motoru sığdıramabilirsin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    ama uygun fiyata kullanışlı bir araç yakıt durumunu bilmiyorum

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    orjinal city van alırsan koltugu ufak bir hareketle katlanır..bagaj sana kalır..ama şunu soliyim parcası tuzludur biraz ama öle cok parca değişimi istemez dayanıklı bir arabadır..bazı kargo şirketleri kullanır..

9. BySamet

BySamet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi hundai güzeI de yakıtta akIım.H 100 Ier nekadar yakar sizce dizeI aIsam şehir içi \dışı

10. BySamet

BySamet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hem hundai parça sorunuda yok bakkaIda biIe satıIacak nerdeyse
    Düzenleyen : BySamet

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sonucta ticari arac alıyorsun 2.5 motor var bildiğim kadarıyla 300den asagı yakmaz bence..

12. BySamet

BySamet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abuuuu ben öImüşümmmhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

13. Misafir

Misafir Guest

vanettaya kadar çıktıktan sonra 14-15e transporter var onu alırım şansen.eğer harbiden h100 ün benzinlisi varsa benzinli al dostum

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    starex daha mantıklı kanımca..

15. Misafir

Misafir Guest

starexin tavan yüksekliği daha çok transporterın ise uzunluğu daha çokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifben olsam hiç birini almam euhehueheu

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sen olsan ne alırdın abi..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

17. BySamet

BySamet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir tane değiI kaçtaneye rastIadım hundai bayisine sorma şansım oImadı ama netten H1o0 Ierin hundai sitesinden kuIIanma kIavuzunu indirdim ordada benzinIi modeIine göre notIAr yazmışIar ...
    oIursa niyetim öye BenzinIi aIıp SıraIı sistem IPG taktırmak zaten yerim düzIük fazIa performansa ihtiyacım oImayacak...
    yıIda bir kez memIekete götürsün getirsin sorun çıkartmasın uzun yoIda beni bırakmasın yeter başka bişe istemem

18. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hoşgeldiniz öncelikle.
    Özellikle ticari araç statüsünde ekonomik, güvenli, sağlam bir araç olan Hyundai seçmekle iyi bir tercih yapmaktasınız. H-100 ve starex, segmentlerinde kalitesini ispatlamış araçlardır.

H-100 kendini kanıtlamış bir araçtır. Ancak motor teknolojisi, yol tutuşu, konfor standartları ve kasa güvenliği açısından eski teknolojisi ile beklentileri karşılayamamaktadır. Motoru ilk olarak 2477cm3 hacminde dieselve mitsubishiden alma motora sahiptir. 80hp ve 162nm torku ile yeterli bir performans sağlar. Daha sonra 95mm olan stroku uzatılarak 100mm'ye çıkarılmış, motor gücü değişmemiş ancak torku 170nm'ye çıkmıştır. Motosiklet taşımak amacı ile istediğinize göre size en az 2.2 metre iç uzunluğa sahip olması gerekir ki, bu konuda fazlası ile yeterli bir araçtır (iç uzunluğu maksimum 2700mm). Aracın 1690mm eni, kolay manevra sağlar ama iç hacmin dar olmasına neden olmaktadır. Boşken yol tutuşu oldukça zayıftır, zira boş gezmesi için değil, ticari amaçla yük taşıması için yapılmış bir araçtır. Klima nadir olarak bulunur. Hava yastığı ve ABS gibi günümüz zorunlulukları maalesef yoktur. Motoru dayanıklıdır. Tüketimi ortalamadır (7-11litre arası)

starex: H-100'e oranla daha modern yapıya sahiptir. motoru 2500cc TCİ ve CRDi olarak ikiye ayrılır. Aslında temel yapısı h-100 ile aynıdır. Daha doğrusu h-100'e turbo ve intercooller uygulanmış halidir. Mitsubishinin 100hpL-200 kamyonetinde kullanılan motor starex TCİ ile birebir aynıdır. Kasa iç uzunluğu 2450mm ve genişliği (dış) 1840mmdir. İç hacmi daha konforlu ve geniştir. modern yapısı günümüz güvenlik ve konfor beklentilerini karşılar. Tüketimi 8-12 litre arasında değişir.

Her iki versiyonda avrupada 2.4 litre benzinli motor seçenekleri vardır ama ülkemizde maalesef ithal edilmemiştir. Bazen internette gördükleriniz sadece ilan verilirken yanlışlıkla diesel yerine benzinli seçenek işaretlendiği içindir.

Diesel araçlara LPG ve Doğalgaz uygulaması yapılmaktadır. Ancak Diesel'e saf LPG kullanmanın tek yolu, araca ateşleme (buji)ve yakıt kontrol sistemi takılmasıdır. Bu uygulama şu anda oldukça yüksk maliyetlidir. Onun dışında yapılan uygulama, LPG'nin Diesel'e göre çok daha hızlı yanmasından dolayı verim almak yerine verim düşüklüğü yaratmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Ayrıca LPG, turbo diesel dışında düşük sıkıştırmalı diesel motorlar dışında normal diesel motorlara uygulandığında yüksek devirlerde çok yüksek vuruntuya neden olmaktadır.

Rakiplerine göre hem alımı hemde bakımıhayli ekonomiktir. Ama rakipleri kadar tüketir. Sadece motosilet + 5 kişi taşımak istiyorsanız (aynı anda) bu araçlar da sizin ihtiyacınızı görmez. Bu sektörde benzinli olarak piyasadaeski kasa Transporter veya nadiren ford transit bulabilirsiniz.

Nissan vanette 2.3 litre hacmindeki motoru ile birçok ailenin ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Ama motosikletin sığması konusunda yardımcı olabileceğini sanmam. Ayrıca yedek parçası çok pahalı ve iyi bir servisini bulmak zordur.

19. volvo850

volvo850 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum o ilanlar yanlış.nasıl yani diyeceksin.ilanı verirken fazla incelemeden veriyolar.eğer dediğin araçlar gercekten benzinli olsa bile dizellere göre sayıca oranı çok az.piyasada bulamazsın.hadi buldun diyelim o aracların motor hacimleri en az 1800cc olacak ve lpg taktırsan bile senin dediğin 20ykr dan fazla yakar.lpg taktırma masrafı da cabası.ayrıca h100 ler o sınıfın an az yakan araclarından.hem koca bi panelvan arac isytiyosun hem 20ykr yaksın çok zor iş.

20. BySamet

BySamet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ArkadaşIar verdiginiz biIgiIerden doIayı hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim.
    H100 aIıcam sizinIede yazdıştıktan sonra kararımı netIeştirdim.

Peki bir soru daha hangi modeIIeri iyidir???

Yeni çıkanIarmı EskiIermi ????

Bu Sayfayı Paylaş