Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hoparlör seçimi

'Accent Forum - Club' forumunda m1kemal tarafından 26 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
  2. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hayırlı satışlar sanırım mid basslar takılmışhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif16cm kolonun plastik olan kısmını neden kullanmadın onur kardeş saç'a monte etmişsin dahamı iyimi oluyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

3. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Osman abi sağolasın. Seni aradığım gün mid bass ve arkadaki ovalleri değiştirdik önlere mid bass taktık arkaya da 300 watt kenwood'lardan taktık. Önlere mid bass geniş geldi. yeni medefe takmak zorunda kaldık..

4. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    keyifli dinlemeler

5. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Merhaba Arkadaşlar konu baya eski ama ben hortlatacam sanırım :) hoparlor secimi ile bir formdaki diğer konuları da inceledim fakat istediğim yanıtı bulamadım o nedenle bende tekrardan sorunu dile getirmek istedim... Arkadaşlar geçen hafta arabamı yıkatırken yıkamacının elamanı on hoparlor kısmına su tutmuş ve benim problemin bundan sonra başladı teypte sesi biraz yükseltince ön sağ hoparlörüm yırtılmış gibi patırdı yapıyor ve bu sebepten dolayı yeni hoparlor almaya karar verdim... Arabamda amfi yok ve kullanmayı düşünmüyorum bu olay olmadan öncede çok güzel ses alabiliyordum aracım admire üzerinde pioneer deh-p5050ub cd ve usb çalar teyp bulunmaktadır. ön hoparlerimi 13 cm pıoneer hoparlör alarak değiştirmek istiyorum bu konuda sizlerin de görüşlerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Nasil bir hoparlör almam gerekiyor 2-3 kanalı diyorlar midbas sistemli diyorlar kaç watt lik rms dedikleri şeylerde var nasıl birşey alman konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Ayrcıca teyp üzerinde mosfet50w/4 yazıyor

6. uğurr

uğurr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    62
    Ad Soyad:
    uğur pelin
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    UMARIM YARDIMCI OLUR

MOSFET = Gate (G) ucu kanal maddesinden oksit tabakalarıyla (silikon nitrat ve silikon oksit) yalıtılmış FET’lere MOSFET denir.Alan etkili transistördür.
    ÖZELLİKLERİ:
    1-Güç harcamaları çok azdır.
    2-İç kapasiteleri düşüktür.
    3-Mekanik dayanımları fazladır.
    4-Çok hassas yapılı olduklarından statik elektriklenmelerde bozulabilirler.

4 kanal amfi çıkışı= teybin 4 adet amfiye giden ses çıkışı olduğu belirtiliyo.

subwoofer çıkışı= teypteki bu çıkış amfide subwooferin bağlı olduğu kanala gider. burda yükseltilip subwoofere verilir. bu çıkışın diğer çıkışlardan farkı bas sesleri yani düşük frekanstaki sesleri vermesidir.

ISO soketi= teybin kendi soketi

OZ = hoparlördeki mıknatısın büyüklük değeri

Dual 4 ohm = hoparlörün iki adet 4 ohm luk bobini olduğu anlamına gelir

Khz = frekansh ın birimidir. hertz (hz), kilohertz (Khz), megahertz (mghz).... şeklinde gider.

4 ohm = hoparlörün 4 ohm luk iç dirence sahip olduğu belirtilyor.

R.M.S = ses sisteminni size verebileceği sürekli güç, nominal güç gerçek güç de diyebiliriz. Bir ses sistemi alırken önemli olan rms değeridir.

4 amfi için 4 ohm da 320 watt denmiş. Bu 320 watt amfinizin 4 ohm da size vereceği maximum rms değeridir

ayarlanabilir High/low geçiş kontrolü= high e ayarlarsanız amfi ince ses leri verir bas ses vermez ,böylece hoparlörünüzü yakmamış olrusunuz. Low a getirirseniz bas sesleri verir, ince sesleri filtre etmiş olur ve subwoofer bağlayabilirsiniz.

karmate027 bunu beğendi.
  7. uğurr

uğurr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    62
    Ad Soyad:
    uğur pelin
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Mid takımı 3 ayrı parçadan oluşur. Biri mid yani orta sesi veren hoparlör, bir tweeter yani tiz seslerini veren küçük hoparlör ve bir adet te crossover yani filtreleme ekipmanı. Crossover teypten gelen ses sinyalini filtreler ve mid hoparlöre mid sesini oluşturan frekanstaki sesi, tweeter'a da tiz frekanslarını iletir. böylelikle bu iki sesi layıkıyla hoparlörlerden alırsınız.

Koaksiyel hoparlör ise tek parçadır. bir adet hoparlör vardır ve ortasında hoparlöre bağlı bir veya birden fazla tweetter bulunur. BU hoparlörlerde gelişmiş crossover yerine oldukça basit filtreleme ekipmanı vardır ve nispeten ses kalitesi mid takımlarına göre düşüktür. Ama teyp'e direk bağlanacağı zaman güçlü bir mid takımından daha başarılı bir ses elde edersiniz. Malum mid takımları muadili bir koaksiyel hoparlörlerden daha fazla güce ihtiyaç duyarlar.

karmate027 bunu beğendi.
  8. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Uğur abi verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Bana Pioneer bana hangi haporlorleri alabileceğini tavsiye edersen sevinirim model olarak belirtirken siparişini vereyim

GM Discovery II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. uğurr

uğurr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    62
    Ad Soyad:
    uğur pelin
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    http://m.bimeks.com.tr/Urun/113318
    Yukarıda yazdığım hoparlöre bir bak istersen teybinle uyum sağlar bende kullanıyorum basları tatmin edici fiyatı can yakmaz. Birde zaten 13cm hoparlörden müthiş bir beklentin olmasın bizim amacımız temiz ses almak
    Hayırlı akşamlar

10. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    ugur abi tavsiye ettigin haporloru bulamadim bimekste tehsirde var onu magazadan almak gerekiyormus bunun yerine tavsiye edebilecegin piyasada bulabilecegim baska urun var mi acaba ?

GM Discovery II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş