Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hız-vites-devir

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda eyp tarafından 30 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Chip Tuning İşi Yapan Bir Arkadaşımızın Yazdığı Bir Yazı...(Dizel Hyundai İçin Yzmıştı Ama Kırmızı Olan Yazı TÜm Motorlarda Geçerli)

2. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel eralarda 2 ve 3. vites arasında sorun yasanıyor. 2.vitese 50 ye getırıp 3 e atıyorum genelde. bıraz bağırıyo ama yapcak bısey yok. 40 da atınca tıtrıcek gıbı oluyo. zaten 0-100km cekerken dıkkat edın 2.vitesten 3.vitese atınca arac bıraz yerınde sayar gıbı oluyor , zorlanıyor, sonradan toparlıyor.

3. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    0-100 çekerken 2 den3 e atınca yerinde mi sayıyor? :) hangi video dan bahsediyorsunuz?

dizel erada düzlükte 3.viteste sorun yaşamaz 40 km de ilerlerken devir 1700 gibi oluyor çünkü..

Dizel eralar da 0-100 çekmek istiyorsanız 2.viteste 65-70 e kadar çıkıp öyle 3 e atmanız lazım ki bu durumda zaten kesinlikle çekme sorunu çekmez araç..

4. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    genelde 3.500 4.000 RPM de vites degiştiriyorum cunki vitesi degiştirdikten sonra arabanın bayılmaması lazım 4.000RPM de vites degiştirdiginde 3000RPM ye düşüyor otamatikman devri yüksek tutun performansta yüksek olsun

5. tahaz

tahaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 era kullandım bugün ilk defa. Daha önce hep 1.4 toros sürmüştüm( zaten başka motoru yok:)), era beni çok zorladı. Araba çok aşırı atak zapdedilmiyor kalkışlarda.
    gaza az bassam yetmiyor, azıcık artırsam hızlı fırlıyor.nasıl alışabilirim buna?

6. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle hoşgeldiniz. Zamanla alışırsınız aracınıza.

7. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    zamanla alışırsn

8. muratalkis

muratalkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende bu şekilde kullanıyorum...

9. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bende motor sesine kulak veririm ama 2000 devirle 3000 devir aralığını da aşmam. agresif kullanım dışında

10. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben aracımı hıza göre değil motor devrine göre kullanıyorum.
    düz zeminde devir 3000'e geldiğinde vites yükseltirim.
    2000 devirin altına düştüğünde ise vites küçültürüm.
    rampada ise daha devirli kullanırım mesela eğimlik duruma göre 3500 ya da 4000 devirde vites yükseltirim.

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Walla sehiriçinde zaten pek önemi olmuyor. 1-2 gidiyoruz. uzun yolda ise eger benzin i düşünüyorsam 90 km/saati asmamaya bakarım, hatta bu yuzden en sagdaki kamyon bile selektor yakar bana. Ama normal kullanımda 1. vites aracı hareket ettirdikten sonra yalan oluyor. 2. vitesle de eger ki kısa suree süratlenmem gerekmiyorsa 40km/s de genelde değişiyor sanırım. (bilmiyyorum cunku ibrelere bakmıyorum epeydir). 3vitesde ise yine araba solaycaksam 4000lere felan cıkarım ki en keyifli vitestir. 4 de ise 2500 de felan 5. vitese gecerim, oda 2000 devirde felan baslar. 5. viteste ise kolay kolay 3bin i geçmem.

Bu arada bugun getz az kalsın kanatlanıyordu. Bugun bi akrabaya gidiyorduk. Önde eniştem 2008honda civic, ben arkadan takip. 2. köprüden gecerken saat sabah 8 gibi köprüye bi geldik orta seritten sol serite kaydı araba rüzgardan dolayı. ben eniştenini arkasından gittikçe o hızlanıyor ve dolayısıyla da 130 dan asagı hiç hız dusmedi. o hızlarda normalde bile zaten hissedebiliyorsunzu arabanın kuş gibi oldugunu. Bugun bide acayip ruzgarlıydı. o yuzden 130 da bile viyaduklerde araç sarsıldı. Ama o köprü olayını artık hiç unutamam heralde. anadoludan avrupa ya gecerken birden bir bosluk oldu direksiyonda ve kendimi sol seritte buldum. sonrası zaten 140 dan 80e düştü hızımız ve benm eller titrek bi vaziyette. ...

12. emre58

emre58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    getzin kaportasının ince olması kaza anında emici olmasıymış diye duydum sert olduğunda da sürüşte güvenlik sağlıyor.. karışıkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

13. S-R-D-R

S-R-D-R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel Getz'de 2500 devirde vites artırıyorum bende... Ama servistekiler 3000 den once degıstırme diyorlar, bazılarıda cok bagırttırma erken turbo yersin diyorlar kime kulak verecegimi anlamadım...

14. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel araçlarımızda o bağırtmaktan kasıt 4.000 devir ve üstü olsa gerek ki anca turbonuzu o şekilde patlatırsınız...motorunuz sıcakken 3500 civarlarında vites değiştirmenin size tek zararının yakıttan başka bir şey olacağını sanmıyorum...önemli olan yol şartlarına bağlı olarak vites değiştirdikten sonra devirinizin kaça düşeceği...2500 ü geçtikten sonra bence araç vites değişimine hazır hale geliyor..sürüş esnasında da 1800 1900 ün altına inmemeye özen gösteriyorum

15. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2000 devirin altında araç kullanılmaz zaten.

ben hız a değilde devire bakarım 2500-3000 devir arası vites değiştiririm.

75 km hız bence de 5.vites için düşük, 85-90 da daha kavrıyor araba 5.vitesi

16. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam senın arabada chıp war zaten sen sorun yasamazsın https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif bnm yerınde sayıyor demektekı kastım o yanı bıraz dewır tutarsız gelıyor, 2.vitestekı gıbı cekmıyor demek ıstemıstım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabı bu dedığım bı anlık :)

Bu Sayfayı Paylaş