Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HİNDİSTAN'DA HYUNDAI ACCENT BLUE VEYEDİĞİMİZ KAZIK

'Sohbet' forumunda drakkar tarafından 13 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi de sen aracın tip onayını alırken o opsiyonları araç üzerinde göstersen devlet senden gelip ekstra vergi almıyor (benim bildiğim bu). ya bu aslında çok net bir konu. tüm markaların yaptığını hyundai de yapıyor. zamanında Türkiye'de insanlar tofaş ve renoda abs, hava yastığı bilmezken o zamanlar vw, toyota, nissan gibi ithal markalar bu tür özelliklerle tüketiciin kalbini kazandı. üzerinden 10-15 sene geçti polo abs'siz tek hava yastıklı araçlar sattı. her marka Türkiye pazarına girerken opsiyonu bol tutuyor, sonra belli bir marka imajı oluşturduktan ve pazar payı edindikten sonra kısıyor tüm opsiyonları. Avrupa ve Amerika'dan rekabet daha sert olduğu için orada kolay kolay opsiyon kırpamıyorlar. demek Hindistan da şu an Hyundai için daha önemli bir pazar o yüzden opsiyon kırpmıyorlar. Ama aslında Hyundai Türk kullanıcıya en büyük kazığı bence i20 ile atıyor. Kırmızı beyaz bizden biri diye reklam yapıyor, sadece 2 hava yastıkla satıyor aracı. ESP ve diğer hava aystıkları opsiyon olarak Prime modelinde alınıyordu, hala alınabiliyor mu bilmiyorum. bari burada ürettiğin modelde sakınma opsiyonu. toyota öyle yapmıyor. corolla comfort modelinde perde hava yastıkları yok ve sanırım manuel klima ama burada üretilen auriste bunlar en alt model olan comfortta standart.

2. drakkar

drakkar Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hindistan'da baz 1.6 crdi ile FULL + FULL olanına kadar buyrun fiyat listesi

<table border="0" width="100%"><t><tr><td style="padding-left:15px;" align="left" ="#FFFFFF" height="20">Fluidic VernaCRDi 1.6</td>
    <td style="padding-left:15px;" align="left" ="#FFFFFF">889,996</td>
    </tr>

<tr>
    <td style="padding-left:15px;" align="left" ="#FFFFFF" height="20">Fluidic VernaCRDi SX 1.6</td>
    <td style="padding-left:15px;" align="left" ="#FFFFFF">949,994</td>
    </tr>

<tr>
    <td style="padding-left:15px;" align="left" ="#FFFFFF" height="20">Fluidic VernaCRDi SX (O) 1.6</td>
    <td style="padding-left:15px;" align="left" ="#FFFFFF">1,019,994</td>
    </tr>

<tr>
    <td style="padding-left:15px;" align="left" ="#FFFFFF" height="20">Fluidic VernaCRDi SX (O) AT 1.6</td>
    <td style="padding-left:15px;" align="left" ="#FFFFFF">1,089,997</td></tr></t></table>
    33bin lira baz olanı

40bin lira FULL + FULL OLANI YANİ

Hyundai ASSAN kadar kazık atan az firma vardır yazık yahu şu verdiğimiz paralara ..... Adamların aracında otomatik açılan bagaj, sunroof, cruise control dahi var

YAZIKLAR OLSUN

3. ccplus

ccplus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güya matrix lerde Türkiye de üretildi ama bi parçalar yurtdışından geliyor, tavan döşemem değişti de ordan biliyorum sadece camlar şişecam.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Ödediğiniz ÖTV ve üzerine binen KDV'nin farkında değilsiniz heralde. Sizin o gördüğünüz 7.000 TL baz/full donanım farkı Türkiye koşullarında 14.000 'e tekabül ediyor. Bakın hyundai liste fiyatlarına ne kadar fark var Türkiye'de? Bu arada vaktiniz kalırsa assanın Hyundai Türkiye ortaklığınıda inceleyin, bakın bakalım ne kadar hissesi var?

Yinede kazıklandığınızı düşünüyorsanız arabanızı satın aynı donanım ve kalitede başka markadan araç alın. Firmalara hakarete devam ederseniz üyeliğiniz silinir, forum kuralları çok açık.

5. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    renault senelerce toros ve broadwayi yutturdu, şimdi clioyu yutturuyor, ee biraz da elantrayı yutalım. bence sanayi bakanlığı bu araçlara standart getirmeli.

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    herhalde aksesuarlara istenilen fiyatların maliyetini düşünen, bu opsiyon o kadar etmez diyen sadece hyundai kullanıcılarıdır.
    opel metalik boya farkı alıyordu 750tl, sanki opak renkli satarken arabayı boyamıyormuş gibi.
    bu forumun 2- 3 yıl önceki konularına bakarsanız, hyundainin fiyatını çok düşürdüğü, bu yüzden ikinci el hyudailerin de değer kaybettiğinden dert yanıyorduk, 20bintlye aldığımız ikinci el accent bir yılda 18-19a düşüyordu. şimdi yeni accentin fiyatı yüksek, bu nedenle ikinci el accentler çok değerlendi, geçen hafta 3 yaşında dizel bir accenti 25500den sattılar iş arkadaşlarım. artık alışın, ne kadar ekmek o kadar köfte

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Fluidic VernaCRDi 1.6 = 33.000

Hindistanda 1.6 'ya kadar vergi %20

Yani 33.000 / 1,2 = 27.500

Türkiye'de aynı donanımlı Blue = 42.400

Önce %18 KDV Sonra %37 ÖTV

Yani 42.400 / 1,18 / 1,37 = 26.200

Demek ki olay firma ile ilgili değil.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Örnek verdim, tabiiki fabrikasına maliyetini bilemem. iyi okuyun lütfen.

9. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fazla iddialı konuşmak istemiyorum ama, Otomobil firmalarının yerli otomobil markası olmayan ülkelere sanki farklı bakışları ve fiyatlandırmaları var. Genelde markalar opsiyonları Türkiye de fazlalaştırıyorlar. Mesela en basitinden ABS fren sistemi maliyeti fazla olmayan bir sistem olmasına rağmen ben getzimi alırken 2007 yılında opsiyon olarak sunmuş ve ayrıca fark istemişlerdi. Hyundai bunu Avrupa ve Amerika da sattığı araçlarda yapabiliyor mu? Bence hayır. Başka örneklerde vermek mümkün..işte ABS fren sistemi, Metalik boya farkı, çelik jant farkı, arka camların otomatik olması farkı, hele ki dışarda 400 tl ye montaj dahil alınabilecek navigasyon sistemleri için 2000-3000 tl fark istemeleri yokmu..? Kısacası bana göre Otomobil firmaları Türkiye de standart donanımda olması gerekenden sanki donanım ekliyorlarmış gibi ekstra fazla ücret alıyorlar.

10. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

İşin gerçeği Ersin bey ,

Ben hiç Chevrolette düşünmemiştim ERA alırken , ama şu var ki şu an

Hyundai nin satışını sıfır da ikinci elde deomuzlayan BLUE değil ERA

BLUE bu fiyatlarla devm eder ERA kalkarsa o zaman Hyundai satışlarını tekrar gözden geçiririz.

Bir alıcı B segment e alıcı olduğunda ERA tercih etmesi fiyat ve yaygınlık nedenli doğal , ancak tartışılan BLUE

Şuan da TR de satılan ERA nın nolduğunu biliyoruz , BLUE ve yeni AVEO ise muamma.

Ama ben kendi adıma şu an BLUE yada yeni AVEO arasında kalsam AVEO tercih ederim (tek hoşuma gitmeyeni göstergesi) mağlum EuroNCAP de 5 yıldız aldığı gibi donamım fiyat dengesi çok iyi.

Daha ideal olarak şatışları Hyundai - Chevrolette olarak değil BLUE 1.4- Yeni AVEO olarak yapsak benfarklı sonuçlar çıkacağını sanıyorum.

Sonuç olarakbu tartışma devam eder gider :D , isteyen istediğini alsın güle güle kullanasın , ama şu da varki Hyundai TR de bu nasıl olsa satıyorum a güvenerek bence bu kadar rahat fiyat artırıyor.Bunun değişmesi gerekliliğine inanıyorum .

Düzenleyen : emre027

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben de bugün reklamla tanıştım yeni aveo sedan la..inceledim sitesinden.. 1.3 dizel ltz(üst donanım)modeli 43.000 tl..12.5 sn hızlanma(1.4 benzinli era ile aynı)..az yaktı tüketimi..benim era konya da yazın 7 litre kışın 8 e kadar çıkıyor.. çok performans değil az yakıt isteyen için ideal bir araba gibi..cruise kontrol var. 500 lt bagaj..blue kadar tipi çekici olmayabilir ama fiyat ve donanımı ile blue dan iyi gibi.. 1.4 benzinli era dan inip 1.3 dizel aveo ya binilmez mi? birde aklımda jetta 1.2 tsi var oda 43.000 alan var mı acaba yeni aveo sedan ı ve blue ile kıyaslayacak?

Düzenleyen : mdx78

12. ßy_OsM

ßy_OsM Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu tartışmada biz Hyundai tüketicilerini haklı çıkaracak kısa ve net örnek veriyorum arkadaşlar.: www.mobile.de sitesine girin (Almanya'nın www.sahibinden.com'u ) ve 1998-1999 Accent'lere (Yumurta kasalara) bakın. Zamanında Türkiye'de satılan Accent'lerde en full ü olan 1.5GLS'de bile opsiyon olarak sunulan Şoför AIRBAG'i ve ABS orada standart sunulmuş ve hatta sadece şoför değil Yolcu AIRBAG'ide var oradaki çoğu Accent'de. Fakat bizim ülkemizde bu kasa hiç bir Accent'te yolcu AIRBAG'i yok. Şoför AIRBAG'i olanlarda parmakla sayılır cinsten çok az. Bende bir Yumurta Accent kullanıcısı olarak bu duruma karşı aşırı öfkeliyim ve Yazıklar Olsun diyorum bize 2.sınıf insan muamelesi yapan bu zat-ı muhteremlere...!

13. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Arkadaşlar Serdar bey çok iyi açıklamış. Bu fiyat farkları Assan dan değil, devletin bizden aldığı vergiden kaynaklanıyor. Bu durumda devletimiz bizi "kaz gibi yoluyor" demek yanlış olmaz sanırım. Hele ki 2000cc ve üzeri araçlarda devlete ödediğimiz vergi %110 gibi bir rakam. Evet yanlış duymadınız bir araba alıyosunuz fakat bir araba parası daha kadar vergi ödüyorsunuz. Yurt dışındaki bir vatandaş aynı paraya aynı arabadan 2 tane alabiliyor. Varın siz düşünün artık nasıl kanımız emiliyor...

Bu Sayfayı Paylaş