Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hava yastığınız boksör yumruğuna dönüşebilir!

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 29 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. elazığlı

elazığlı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    turgut çeliker
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu hava yastığının açılması için ne kadarlık bir şiddet olması gerekiyor ve aracın neresinden ve nekadalık darbe alması gerekiyor. cevaplar için sağolun

2. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bazen açılmayabiliyorda.ama çarpışma hızı(sizin hızını+karşı tarafın hızı)25 km yi geçiyorsa,ve ön taraftan darbe aldıysanız(onun belli bir açısı var) hava yastığı açılır.

3. samura

samura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim bildiğim kadarıyla hava yastıklari emliyet kemeriyle alakasi yokmudur ? iairbag in açılması icin kemerlerin takılı olmasi gerektiğini biliyorum yoksa acilmiyo bunada şahit oldum arkadasim park eden araca vurmustu acılmadi airbagler kemerler takılı degildi eger takılı olsaydi acilir demişti ne kadar dogru bilemiyorum

4. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ewet sanırım yeni araçlarda emniyet kemeri takılı değilse hava yastıkları açılmıyomuş. bunun nedenide emniyet kemeri takılı değilken hava yastığı tehlikeli oluyo

5. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

evet doğru biliyorsunuz.artık yeni araçlardı emniyet kemeriniz takılı değilse açılmaz hava yastıkları.demekki canımızı seviyosak kemerlerimizi takalım:)kendimiz için olmasa bile eşimiz çocuğumuz için.

6. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Takılı olmasada açılır ama işe yaramaz.Hava yastığı açılmayınca hep bu söyleniyor emniyet kemeri takılı değildi diye.Kitapçıklarda böyle bir ibare yok.Açılmama nedeni açılması için gereken şartların gerçekleşmemesi anlamındadır yada sensörde bi numara vardır.Şartlarda şu kadar cm yükseklikten düşme,şu kadar süratle kafadan çarpma şeklindedir.Kamyon altına girme,arkadan otobüsün geçirmesi gibi şartlarda garanti yoktur.

Benim kaynçonun deneyimini paylaşayım.Geçen yaz çakılda kontrolü kaybedip virajı alamıyor ve beton direğe okkalı oturtuyor.Emniyet kemeri takılı,airbagler patlıyor.Emniyet kemeri öyle bir yapıştırmışki koltuğa kaburgaları ezildi ama hava yastığına bir karış bile yaklaşmadım diyor.Değmemiş bile.

7. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok geçmiş olsun. Her ne kadar güvenlik önlemleri arttırılsa da malesef yine de tüm riskler ortadan kaldırılamıyor.

8. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öncelikle geçmiş olsun diyorum iyikide hava yastıklarına değmemiş ona değdiginiz zaman eşşekten düşmüşe dönüyosunuzhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif heleki emniyet kemeriniz takılı değilse..
    Düzenleyen : BaDBoY27

9. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zaten kemerlerin amacı o,koltuğa yapıştırmak.böylece hareketi engelleyip kaza anında sabit kalmak.hava yastığı yardımcı güvenlik unsurudur.

10. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ

11. Misafir

Misafir Guest

Ben tv'de seyrettim, üzerine bidon koyup patlatıyorlar, bidon 5 mt havaya fırladı...

12. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abi diyorum ya adamı eşşekten düşmüşe dönderiyo ama emniyet kemeri olmadan boynunuzun kırılma ihtimalı var çünkü araç çarptığında sizin kontrolsüz ve aracın hızı kadar hızla ileri fırlıyosunuz emniyet kemeriniz yoksa aksi yönde bi anda hava yastığı sizi arkaya itiyo bu durumda boynunuzda çok zorlanıyo ben hava yastıgı çarptıktan sonra 1-1.5 hafta kadar boyun ağrısı çektim doktora gittim boyunluk kullan dedi allahtan kırılmamış dedi. bence en doğrusu bakkala bile gidilecek olsa emniyet kemeri takılmalı çünkü kazanın nereden nasıl geleceği belli olmaz.ama takılı değilken patlamaması daha sağlıklı bence
    Düzenleyen : BaDBoY27

13. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zaten hava yastığının araçlara konulma amacı,temel güvenlik önlemi değildir.emniyet kemerine yardımcı unsurdur hava yastığı.

Bu Sayfayı Paylaş