Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hareket halinde vitesi boşa almayın !

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda qqaazz tarafından 11 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sıralı sistem LPG'li araçlardaki durum nedir konu ile alakalı olarak. Fikri olan varmıdır?

2. aytekin575

aytekin575 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    boşa almaktan farklı bişe olmuyo zati

Düzenleyen : aytekin575

3. Prof.Matematik

Prof.Matematik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yokuş aşağı sıkışık ve sürekli dur-kalklı İstanbul trafiğinde boşa alıp hafif fren yapa yapa inmek doğru mu?
    Yoksa debriyaja basılı tutup kalkışta gaz verip tekrar fren mi yapmalı?
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

4. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    İniş aşağı kesinlikle vitesten almayın aracı. İniş aşağı aracın kazandığı hızı kullanarak motor çalıştırılıyor. Doğal olarak BENZİN/MAZOT tüketmiyorsunuz.

Özellike yol bilgisayarlı araçlarda 0lt/ 100km yazar. Ama düzlükte boşa alıp tekrar vitese alma olayını bilmiyorum.

Otomatiklerde ise aracın şanzıman sağlığı için sadece kırmızı ışıkta boşa alınır. Hareket halinde boşa alırdım ama izlediğim bir videodan sonra sürekli viteste tutuyorum.

5. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ben de vitesin boşa atılmasının yanlışlığını düşünenlere katılıyorum ve boşa atmıyorum.aman aman bir yakıt tasarrufu sağlayacağını da pek düşünmüyorum.boşa atanlara da atmayanlara da saygılar.debriyajın da mümkün olduğunca az kullanılması taraftarıyım,sadece kalkış ve vites değiştirmede,ama gel gelelim ki şehiriçinde dur kalklarda ben de ayağımı debriyaja tamamen basılı tutanlardanım,trafiğin çok yavaş ilerlediği yerlerde debriyaje bas vitese al 2 metre git sonra geri boşa al biraz sıkıcı oluyor,diğer türlü debriyaj fren ilerliyoruz.

6. wepi

wepi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunu kanıtlayan bir video dahi vardı kibulursm paylaşacağım:)

7. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    8.etap programı yol bilgisayarlı Audi A3 ile yapıyorlardı yanılmıyorsam.
    boşta iken 0,5 veya 0,4Lt/ 100km yazıyordu ama viteste tutunca 0lt/100km yazıyordu.

hatta buldum

http://www.youtube.com/watch?v=-zsPHPvRzog

Düzenleyen : kaan20

8. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar size nasıl araba sürmeyi öğrendiğimi anlatayım, Birgün babama bana araba sürmeyi öğretmesini söyledim ortaokul 2. sınıfa gidiyordum, bana öncelikle her otobüsle seyahat edişimizde şöförün hareketlerini takip etmemi söyledi, her zaman en ön sıradan alıyordu bileti, o yıllarda 0 304 (ortadan kapılı) yeni çıkmıştı. Gel zaman git zaman içimde ileri derecede otobüs sürme isteği uyandı, hatta " baba ben otobüs şöförü olacam" diyordum. 1-2 sene sonra liseye başladığım zamanlar babam bir hafta sonu "şimdi geç bakalım direksiyon koltuğuna" dedi... Şu anda yazacaklarım size atmasyon gelebilir ama ufak bir kavrama probleminden sonra Otobüs şöförleri gibi çift debriyaj yaparak arabayı şahlandırdım. O gün bu gündürde çiziksiz şöförlüğe devam. "since 1995" ... Geçenlerde Giresuna gittim, Arkadaşım ve babası Fındıkkale Turizm de Travego sürüyolar, Arkadaşa bi geçeyim şunun direksiyona dedim, benle dalga geçerek.. Len bunun Retarderi var, vites Deviri kısa, çocuk oyuncağımı sandın dedi ve süremezsin dedi, bende var mısın iddiaya dedim, çocuk geçmişi bilmiyor tabi :) ... Bir kalktım otobüsle arkadaşın ağzı açık kaldı, dururkende çekersin retarderi..iyice şok oldu bu... neyse... uzun lafın kısası... Ayak debriyajda araba sürülmez... Araba koltuğuna oturduğunuzda kendinizi bir travego yada Setra kullanıyormuş gibi hissedin, Acele etmeden sanki süspansiyon Tıslıyormuşcasına...Tısss Tıssss... Fısss... Vites değiştirirken acele etmeyin, motora birden yüklenmeyin.. Bırakın araba aksın yolda, karşınızda trafikmi yavaşlıyor, çekin ayağınızı gazdan vitesi ufak ufak küçültün... Araba altınızda olmaktan mutluluk duysun.... Başınızı şişirdiysem affola...Saygılar...

9. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güzel yazmışsın hocam, eline sağlı. Ben de küçükken tır ve tanker kullanmıştım, çok keyifliydi ama kullandığım tankerin rot ayarında sıkıntı vardı sanırımi devamlı sağa çekiyordu, ben de direksyionu sola çeviriyordum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Büyük araç kullanmamım keyfi gerçekten çok farklı.

Bu arada, araç yakıt tüketimini pratikte boşa atarak ve inişlerde sadece gazdan çekerek deneyen var mı? Ben devamlı boşa atardım ama bunun doğru olmadığını görüyorum. Eğer yakıt tüketimi sıfırlanıyorsa bundan sonra hiç boşa almam. Zaten boşa atınca da frene abanıyoruz. Retarderimiz yok ki inişlerde açalım. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : tahrikk

10. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeşim retarderin yok ama Fren destekli motor frenin var...ben dizel admire kullanıcısıyım, şu an km.de şehir içi trafikte 0,22 TL yakıyor. asla boşa atmam, rampa aşağı uygun vitese alıp motor freniyle inerim.dururkende vites küçülterek ayağımı debriyajdan birden çekmeden (+ frenle destekleyerek) yavaşlarım. Bir dene farkı göreceksin...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende aynısını yapıyorum 7.7 lt yakıyor önceden 8-8,5 ltnin altına inmiyordu bence büyük bir fark

12. meheme

meheme Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gifşimdi arakdaslar yokuş aşagı boşta140 la ınerken 5 e taksak araba yapacak 4500 devir. yanı az mı yakacak o zaman...

13. AlperC

AlperC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır hiç yakmayacak :D ama tabii muhtemelen çok dik bir yokuş değilse hız kesecek

Bu Sayfayı Paylaş