Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hareket halinde vitesi boşa almayın !

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda qqaazz tarafından 11 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bende debriyaja basıldıgı için dagılan bir bilye duymadım. zamanla baskı balata seti siz basılı tutsanızda tutmasanızda değiştiriliyor zaten. debriyaja basmazsanız belki 3-5bin km sonra değişir ama sonucta değişir.

Tam basılmayan dejbirajın zararı olur ama tam basılan da ne gidi bir zara olabilir? Debriyajı tam bastıgınızda, ayak yorgunlugu dısında aman aman bir zaraı
    olacagını dusunmuyorum. ayrıca trafikte debriyaja kaç sn boyunca basılı tutabilirsiniz ki, bir süre sonra ayak yorulur.

2. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    orda ustanın demek istediği debriyaj bilyesi dağılır fakat seninki cok kötü dağılmıs bölesini görmedim demek istedi.. iç kısmındaki parcalar dısarı cıkmıs resimde gözüküo zaten...

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benimde Bilyam Dağınıktı 2.Vitese Geçmiyordu....Yaptıracaktım Yaptıracaktım Yaptıramadan Gitti İşte...

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tamam anladım orasını. ama siz debriyaja basılı tutmadıgınız halde bu hale gelmiş, öyle değil mi? benm demek istedigim bir cok aracın ki zamanla dagılıyor, siz debriyaja surekli basılı tutsanızda tutmasanız da. yolda giderken debriyaja basmak tabi zararlı, ya da yarım debriyaj. ama durdugunuz yerde debriyaja sonuna kadar basıp beklemenin öyle buyuk bir farka sebep olacagını dusunmuyorum.

5. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    benim bilyem 94.000 km sonra dağıldı artık zamanı gelmişte dağılmıs..ozaman sizin sorunuza şöle cvp verelim hem ortak karara varalım debriyaj bilyesi dağılır fakat üstünde basılı tutulunca sık yarım debriyaj kullanımında dağılma süreci hızlanır desek daha doğru olur...

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ewt aynen öyle https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

7. ferhaterm

ferhaterm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Deriyaja basılı tutup tehlike anında ayağını çekip aracı yüke bindirip fren yapacak arkadaş sanırım.Mantığı bu olmalı.Ama boşa alıp sonra frene basmakla bu hareketi yapıp aracı yavaşlatmak arasında mesafe farkı olamaz bence.Birde debriyajla ilgili parçaların zarar görmesi söz konusu.Aslında debriyajı bırak frene bas olayınde milisaniyeler civarıda olsa bir gecikme bile olabilir.En iyisi yakıt tasarrufu düşünülüyor ve riskleride göze alınıyorsa boşa almak daha doğru olacaktır.
    Düzenleyen : ferhaterm

8. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arama motoruna cut-off yazınız..

9. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yüksek vitese alıp yokuş aşağı inerim. Ya gaza hafif dokunur ya da hiç dokunmam. Bildiğiniz gibi bizim araçlarda araç vitesteyken gaza dokunulmadığında kmde 0 lt yakıyor :) ama boşta veya debriyaj basılıyken rolantide yakıt tüketmeye devam eder

10. fr_ares

fr_ares Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araç viteste giderken, gaza dokunmazsak nasıl km de 0ytl yaktığını anlamadım, cahilliğime verin lütfen. açıklayabilirseniz sevinirim.

Sonuçta gaza basmadığınızda da o motor çalışıyor, benzin yakmadan nasıl çalıştığını merak ettim gaza basmadan.

Araç vitesteyken, hıza bağlı olarak belli bir devir yapar o motor, en düşük devir rölanti bile olsa, benzin yakmaması imkansız, mantığım almadı bunu.

Düzenleyen : fr_ares

11. dülgeroğlu

dülgeroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracımda viteste iken gaza basmazsam, anlık tüketim olarak 2 lt. gösterir.

12. ALKZN

ALKZN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yani sonuçta aracı boşa aldığımız zaman araç 1000 devirde çalışırken dizel den yakıyor

13. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    boşta araba nasıl kullanmıyorsunuz siz. debriyaja basılı gidiyorsun kardeşim. bu boşta gitmek değil midir ?
    ben yıllardır gerektiğinde vitesi boşa atarım yakıt sarfiyatına da önemli katkısı oluyor. aşırı süratlenirsem biraz frene dokunur tekrar salarım ayağımı.
    çok ta korkulacak bir yanı yok ama tabi vitesle gitmek her zaman daha iyi.. elleri kolları ayakları hızlı hareket ettirip boştan vitese geçebiliyorsan zaten sorun yok.. ve yakın takip mesafesiyle gidiyorsan yokuş iniyorsan boşta gitme at 4. vitese ne bileyim 3. vitese öyle in.. zırt pırt fren yapmaktansa doğru düzgün inersin.

Düzenleyen : darkblue

14. dülgeroğlu

dülgeroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yerçekimi kuvveti var abi.
    rampa asagı inerken, yer cekimi arabayı asagı dogru ceker, araba asagı hareket yaptıgında lastikler doner, lastikler döndugunde pistonları da dondurur doğal olarak( normalde pistonlar lastikleri dondurur, bu sefer yer cekimi donduruyor). Sizin ayagınız gazda olmasada pistonların hareket siddetine göre devir yukselir ama siz yakıt harcamazsınız.

arabayı bosa aldıgınızda rolantiye duser. rolantide benzin yakar. o yuzden rampa asagı bosta inmek yerine vitesde inerseniz daha az yakıt tuketirsiniz. bosta gitmek yakıt tasarrufu saglamaz yani. ayrıca, vitesde giderken devriniz cok dusuk olursa ozmn da araba vitesde olsa dahi rolantiye alır. stop etmemek için motor devir en dibe geldiginde calısmaya devam eder. vitese alıp cok devirsiz kullanmakta yakıt tuketimi demek.

O yüzden 1000 devrin altına dusmeyecek sekilde rampadan uygun vitesle inmenizi tavsiye ederim.

Düzenleyen : qaan88

16. fr_ares

fr_ares Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim açıklama için, bir düşüneyim tekrar taşları yerine oturtayım bakalım.

17. schumi50

schumi50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  18. Misafir

Misafir Guest

aynen katılıyorum. Bence En Doğru Yöntem https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifYokuş Aşağı Boşa Attığınız Zaman Araç Hem Fazla Yakar Hemde Boşta Giderken Durmaya kalkarsanız Balataları çabukYersiniz
    Düzenleyen : Berkayy

19. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zaten bunu defalarca yazdık