Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hararet yükseliyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda zaferbirgul tarafından 25 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Nihayet Aracı uzun yolda test etme şansı buldum. Maalesef aracımın hararet sorunu tam olarak düzelmemiş.
    önceden Sadece Klima açınca hararet sorunu vardı şimdi düz yolda araç sıkıştırılmaza problem olmuyor.
    Şehir içerisinde çok rapma olmadığı sürece klimalı yada klimasız sürüşte hararet yükselmiyor.
    Ancak arac dik ve biraz uzun bir rampada sıkıştırıldığında ve yüksek devirlerde hararet yükseliyor. (93 Model Şahin ile bundan daha dik yokuşları bağırta bağırta çıkartıyordum hararet yükselmiyordu) Bugün bilinçli olarak 40 km yoldan sonra dik ve uzun bir rampada aracı kullandım. Hararet kırmızıya yaklaşırken sağa çekip kaputu açtım. Fanlar çalışıyor, Genleşme kabı hortumundan kesik kesik üfler gibi dışarı su atıyor ... 4-5 dk rolantide durduktan sonra normale döndü.

(Silindir Kapak Contası, Termostat, Radyatör Değişti, kayışlar kontrol edildi)
    Akünün Eksi kutup başından giden kablo çiftlendi.
    Önceden conta diyorduk, ancak radyatörde artık su eksilmiyor düz yolda klima açık kapalı farketmeksizin hiç problem olmuyor. O zaman problemi yine soğutma sisteminde mi aramalıyız. Bir hararet müşürü kaldı değişmeyen :)
    Birde Şu şase kablosu taktır diyen arkadaşlar, Elektrikçiye zayıf şaselemeden oluyormuş deyince, akünün kutup başından giden kabloyu çiftledi. Acaba sizin bahsettiğiniz şase kablosu çiftleme ile bu işlem aynı mıdır ? yoksa resimdeki gibi mi şase kablosu yaptırmak lazım.
    Saygılar...

2. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Konuyu çok kişiselleştirdim farkındayım kusur bakmayın lütfen...
    En azından şunu öğrenmek istiyorum ;

Aracın hararetinin sadece rampalarda, yüksek devirlerde kullanıldığında veya sıkıştırıldığında yükselmesi, hararet yükseldiğinde genleşme kabının hortumundan su atması ;

1) Gösterge sistemiyle alakalı bir hatadan mı kaynaklanıyor ?
    2) Soğutma Sistemiyle alakalı bir hatadan mı kaynaklanıyor ?

3. selek03

selek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    RAMAZAN SELEK
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    kardeş benim araç yetkili serviste conta silindir kapağı radyatör ve kalorifer radyatörü hortumları vs değişti aklınıza gelen ne varsa blog teste gitti sorun yok ama araç rampada hararet yapmaya devam ediyor yani problem çözülmüş değil. acaba şaseyi aküden çiftlesek sorun giderile bilir mi ayrıca araç su kaynatıyo yani gerçekten hararet yapıyor yardımcı olabilir misiniz....

4. selek03

selek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    RAMAZAN SELEK
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    kardeş bu problem bende de var senin aynen yaşadıkların yani rampada yada klima açıkken hararet yapıyor soorun nerede bende yetkili servislere götürdüm sonuç bulunmadı... bu okan usta dediğin kim irtibata nasıl gecerim ya da senin arabana ne yaptıda sorun ortadan kaldırdı acil yardım...

5. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşım ben sorunu çözeli epeyce oldu. Senin gibi epeyce işlem gördü aracım ve en sonunda tesadüf bir kaportacı sorunumu çözdü. Katalizor'ün içerisindeki seramiksi yapı zamanla dökülüyor ve bu zamanla egzost ve uzantısı olan susturucu vs. bölgede tıkanıklık yapıyor. Buda araç sıkıştırılınca hararetin yükselmesine neden oluyor.
    Soğutma sistemini elden geçirdiysen, son olarak birde egzosta baktır derim, acaba tıkanıklık var mıdır ?
    Kolay gelsin.

6. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ben sorunu radyatörü HCC Halla marka OEM ürünle değiştirince düzeltmiştim.

7. omr_clskn

omr_clskn Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    72
    Ad Soyad:
    Ömer ÇALIŞKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    rb1406 bence en dogrusunu yapmısısn. katalıtık konvektoru bosaltman ıyı olmus. aracın motorunda sıkıntı yokta havayı veremedıgı ıcın bunu yapıyormus
    o kaportacıyı tebrık etmek lazım

8. selek03

selek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    RAMAZAN SELEK
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    merhaba arkadaşlar. 2000 model accent gls arabam var. yolda giderken bi anda hararet yükselmesi sonucu araç stop etti hızlı gidiyordum yola bakmaktan göstergelere bakmadım. neyse conta yakmış sanayiye çektik conta değişti usta iş tamam dedi fakat düz yolda 170 - 180 bas sorun yok raampaya sardığımda araç hararet etmeye devam etti ertesi gün ustaya tekrar gittim radyatör dedi aldım kalorifer radyatörü dedi aldım üst ölü nokta sensürü ok onu da aldık taktık yine aynı düz yolda problem yok rampada tavan yapıyo hararet. sonra o ustta anlamadı dedim servise çektim anlattım durmu bu bu yapıldı dedim usta ben hallederim dedi önce abi conta orjınal değilmiş dedi değiştircez olacak dedi iyi dedim değiştirdi yine aynı sorun rampa ve klima açılınca hararet yapması. silindir kapağının su gözleri tıkanmış olabilir dediler asit koyup temizlediler yine aynı yok blog tıkalı dediler temizlediler soktular asitle temizlediler yine aynı silindir kapağından şüpheleniyorum dedi usta değiştirdik (2800 tl) taktılar yeni kapağı test sürüşü rampada kaldı hayır o sıra bende hararet yaptım neredeyse bu ne böyle servis mi olur hadi öbürkü sanayici. neyse benim arabanın tıpkısını bulup getirdiler onun radyatörü eksozu fanları müşürü sensörleri benim arabaya taktılar sorun gene aynı. dedim tamam yapamayacaklar bunlar bi kaç sefer yaptık dediler rampada hep fiyasko ile sonuçlandı. en son benim arabanın radyatörü kısa tipdi onu uzun tip ile değiştirip klima fanını da uygun çerçeve ile 2 fan tek radyatöre takılıp sorun çözüldü. ayrıca şase kablosu olayı falan denendi ondan değildi arabam gerçekten su kaynatıyordu hareret gösterege de kalmıyordu gerçekten sorun vardı halloldu şükür. bana maliyeti 8000 tl buldu.
    bundan çıkarılacak ders :
    radyatöre asla su koymayacaksın.
    ikinci el araba alıyorsan ilk yapacağın radyatörü değiştirip antifiriz kullanmak 80 tl ye radyatör alıp takmazsan 8000 tl ödersin.
    önceleri arabanın aküsünü tanımazzken şimdi değme ustaya taş çıkartırım tork anahtar ile conta kaç kilo kaç çeyrek sıkılır bana sorun :)

9. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Geçmiş olsun. Usta var, ustayım diye gezinen daha çok var.

10. oskanush

oskanush Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    782
    Ad Soyad:
    Özkan ANDAÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata 3.3 V6 (2006-2010) NF
    Merhaba,
    Bizim 2004 2.0L benzinli Magentis'in radyatör fanlarında sorunumuz var. Klima açıkken 2 fan da çalışıyor, OK. Ama hararet yapınca (97C de) soldaki fan LOW devresi açıyor, 94C ye getirince kapatıyor. Ancak sıcakta-trafikte hararet düşmez de yükselirse, fan hızlanmıyor, sağdaki ikinci, nispeten ufak olan fan da açmıyor. Röleleri ve tesisatı kontrol ettim, direk cereyan verince fanlar LOW veya HIGH pozisyonunda normal çalışıyor.
    Bunu acaba nasıl düzeltebilirim?

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Beyin çekmiyor mu röleyi onu kontrol etmeniz lazım öncelikle. İlave olarak bir diyot ile fanlar paralel bağlanırsa geçici çözüm olabilir. Yani ikiside low çalışlır.

oskanush bunu beğendi.
  12. oskanush

oskanush Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    782
    Ad Soyad:
    Özkan ANDAÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata 3.3 V6 (2006-2010) NF
    Merhaba,
    Aracın sol,low rölesinden, sağ,high rölesine köprü attık, iki aydır falan, hiç sorun yok, keşke daha önce müdahale etseymişiz.

Bu arada benim 3.3ün fan rölelerini bulamadım. Yaz gelmeden ona da müdahale edeyim diyorum.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

13. atmaca0307

atmaca0307 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yasin atmaca
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    bu radyatör uzun tipi nasıldır resimi varmı . . yada senin ön paneli çekip atabilirmisin ... bende bu hararet olayına takıldım ve çözemedim. aracı alalı sadece rampalarda sorun oluyordu... şimdi hepten fazlalaştı... yardımlarınızı bekliyorum...
    radtatör sıfır.
    müşür sıfır.
    devir daim sıfır.
    sadece termostat eski..
    yedek su kabından kaynama oluyor..
    en son testtimde yedek su deposundan suyu geri çekmediği oldu su eksiltmesi bundan dolayı sizce ne arızalı yardımlarınız için teşekkürler..

14. atmaca0307

atmaca0307 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yasin atmaca
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    ve sonunda hararet olayını çözdük.......!
    conta değişti.... bobin değişti. termostat değişti ... ama sorun bunlarda değilmiş.. sorun lpg beyni(regülatör) suya gaz karıştırdığından ısınınca basınç yapıp çıkış noktası arıyor ve yedek su deposuna suyu sıkıştırarak çıkmasına neden oluyor... hararet yapıpta su kaynatanlar suyun tahliye borusunu uzatıp çakmakla yanma testi yapsınlar yada suda gaz kokusu testi yapsınlar....

15. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar
    Benim araç admire 1.3 2006 model
    1.Kışın devirdaim pompası su kaçrıyordu değiştirmişti. Sadece Antifirizli mavi sudan ekledim.
    2. Malum yaz geldi bulunduğum yerde Mardin. Rampa çıktığımda ve motora yüklenme yaptığımda hararet birden fırlıyor ama su eksilme yada kaynama sorunu yok tabi klima da çalışıyor oluyor. Termostatta sıkıntı olabilir dediler. değiştirdik gene hararet yükseldi. arkadaşın biri katalizörün içini boşalttım olay halledildi demiş acaba bu katalizör masraflı bir işmi bozuk olduğu nasıl anlaşılır. Aracı alalı 7 ay oldu ve ilk aracım bu konular hakkında pek bi bilgim yok.
    Bilgilendirirseniz memnun olurum..

16. atmaca0307

atmaca0307 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yasin atmaca
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    sen birde aracın motor şase kablosuna ikici şase kablosu taktır denemede fayda var..

17. kiario63

kiario63 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Motor yağını kontrol et. Egzozdan su geliyor mu, motor üfleme yapiyormu kontrol ettir. Üst kapak contasi yanmış olabilir.

riocan

18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kesinlikle, motor şase kablosunda temassızlık hararet göstergesinin birden fırlamasına sebep oluyor o esnada motorda hararet olmuyor gösterge doğru göstermediği için öyleymiş gibi oluyor, motora ani yüklenmede motor takozları üzerinde esniyor elbette o esnada bir temassızlık varsa gösterge sapıtıyor arkadaşım bunu aracında yaşıyor ve düzeltemedi hala bunu yarın onada tavsiye edeceğim nedense aylardır motorun kendi şase kablosunun yerini arıyor başka yerden çekmeyi denesek bakalım ne olacak klavyene sağlık Yasin abi aklıma yeni bir fikir soktun valla:)

19. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amortisörün üzerindeki kablo mu ikilenmesi gerekiyor?
    Birde elektrikçiye gittim elektrikçi aküden extra kablo çekti bu daha çok işe yarar dedi öyle bir sorun varsa gerçi işe yarayacağını zannetmiyorum da dedi.
    işe de yaramadı :( amortisör üzerindeki kabloyu da mı kuvvetlendirsem? Teşekkürler
    Aracın radyotörünü termostatını değiştirdim gene ani hararet geçmedi

20. zagor-te-nay

zagor-te-nay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    KORHAN KARAYEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Benim yumurta kasadada hararet sorunu olmuştu geöen sene, özellikle yokuşta gösterge birden hararet gösteriyordu. durup kontrol ettiğimde motorda anormal bir durum olmuyordu. sitede tarif edilen şekilde kablo çekildiğinde sorun çözüldü, bir dahada tekrarlamadı...

Bu Sayfayı Paylaş