Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hararet yükseliyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda zaferbirgul tarafından 25 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. cengiztabak

cengiztabak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorunun çözümünü dikkatli bakarsanız üstte verdim zayıf olan şase kablosuna ek kablo takın bunu da amartisör kule başından motor biloğuna kalın bir kablo takarak halledebilirsiniz....

2. demirman107

demirman107 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun benim başımada geldi aracım rampada çıkarken havalandırma acık ken hararet kırmızı yere kadar yükseldi. forumdaki arkadaşların dediği gibi triger kayışının yanında bulunan şase kablosunu değiştirdim şimdi klima ı bile açsan hararet yüselmiyor. bilg paylaşımı için arkadaşlarıma teşekkür ederim.

3. cengiztabak

cengiztabak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rica ederiz hayırlı sürüşler.....

4. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende geçen hafta oto elektrikçiye gittim. Amortisör başlığından motor bloğuna 35.lik şase kablosu çektirdi... sonucu yazın görecez... Burada olumlu yada olumsuz bi durum olduğunda paylaşırım..1,5 crdi kullanıcıları dikkat etsin...

5. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    selamlar

su konuda bir yardım istiyorum.simdi amortisör kulesinden motor bloguna kablomu cekelim yoksa gösterge panelinin şase bağlantısıyla mı işbitirelim.yoksa ikisidemi? tesekkurler

6. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    serdar bey bir yardım pls...

7. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Çok Faydalı Bir Bilgi Teşekkür Ederiz

8. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bu konu hakkında detaylı bir bilgi rica ediyorum arkadaşlar.

Şimdi bu kablonun zayıf olması neden hararete neden oluyor en merak ettiğim konu bu?

Nereyi etkiliyor?

En önemliside bu sorundan kaynaklı hararetin yükselmesi sanal mı? (Yani sadece gösterge aldatması mı oluyor? )

9. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar soruma bir cevap veren olacak mı ona göre radyatörü bile değiştirmeyi düşünüyorum...

10. turbo27

turbo27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    gökçe büyükkörükçü
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hararet yukseldıgınde radyatör hortumu şişkin oluyomu elle bı kontrol edin?

11. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    merhaba iyi günler benim başıma da aynı olay gelmiş ti sebepsiz yere hararet
    ansızın yükseliyordu motor şase kablosunu çiftle dik :) hararet göstergesi şuan
    milim oynamıyor.
    [​IMG][/URL]</noscript>[/IMG]​

sanko86 bunu beğendi.
  12. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    umarım yukarida ki sorulara cevap nıteliğinde bi resimli anlatım olmuştur. iyi günler 2005 elantra T.DAG

13. coşkunbağıran

coşkunbağıran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    SA ARKADAŞLAR BENDE 2005 1.3 ADMİRE VAR DÜZ YOLDA DEĞİL FAKAT RAMPADA KLİMA AÇIKKEN HARERET SORUNU VAR BENDEDE DETAY KARDEŞİMİZİN YAPTIRDIĞIN UYGULAMAYI YAPTIRAYIMMI BENDE

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Denemenizde fayda var, özellikle hararet gösterdiği halde kaynama yoksa nedeni zayıf şaseleme.

sanko86 bunu beğendi.
  15. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Selamlar;
    Arkadaşlar 2004 1.3 accent admire arabamda son 2 haftadır hararet sorunu yaşamaya başladım. klima açık vaziyette 120 km ve üzerine çıktığımda 1-2 dk içinde hararet yükseliyor, sağa çekip rölentiye bırakıyorum. 1-2 dk. da düzeliyor. Arabanın 8 yıldır hiç yapmadığı bir durum. Aldığımdan beri. Hararet göstergesinin olduğu yerde 2 küçük vida var, ibre oraya yerleşir, sanki yapıştırmışsın gibi hiç kıpırdamazdı. Resmen panikliyorum. Kaputu açıp bakıyorum, suyu tam, fan çalışıyor. Ve hemen ibre eski haline dönüyor.
    Arabada son zamanlarda yaptığım oynama ise, geçen ay çıkmacıdan katalizör aldım, değiştirdim. Şimdi bu aletten şüpheleniyorum, Acaba kötü katalizör hararet yaptırabilirmi? Pek alakası yok gibi geliyor ama, son zamanlardaki oynadığım tek şey bu ???? acaba?? ne dersiniz.
    Kabloyu ise yarın deniycem.

16. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kabloyu denedim. işe yaramadı. Hararet gene yükseldi. Katalizörden olabilirmi? arkadaşlar?

17. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    geçmiş olsun bende de aynı sorun vardı.radyatör en sonunda iflas etti.zamanla korozyona uğrayan radyatör delikleri az da olsa tıkanarak içinden az su akışı yapıyor.birde üstüne termostat da açmazsa dikkat edilmesi lazım.bir de şu şaseleme mevzuu var.eğer şaselemeyi yaptıysanız radyatörü ve termostatı hatta radyatör kapağını da değiştirmenizi tavsiye ederim. saygılar.ihmale gelmez...

18. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Arkadaşım. Teşekkürler.
    Siz radyatörümü değiştirdiniz? Fiyatı ne civarda acaba?
    Bu şase kablosu işini yaptım, fayda etmedi. Arkadaşım ben Elektrik öğretmeniyim, Bu diğer arkadaşlarda hararet sorunu şase kablosu değişimi ile nasıl düzeliyor? benim aklım ermedi. Ordaki kablo 1.5 mm lik kablo. Bu kalınlıkta kablo 30-40 ampere kadar dayanır. Dayanamazsa zaten yanar. Hareretin düzelmesiyle bu kablonun nasıl bir ilişkisi var, ben 20 yıllık elektrikçi olarak bir anlam veremedim. Kablo akımı ya geçirir, yada geçirmez. Geçirmezse bazı cihazlar çalışmaz. Hararet ibresi neden yükseliyor? ilginç?

19. hakan_80

hakan_80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Ben bugün şase kablosunu değiştirdim sorunum düzeldi diğer konuyada yazmıştım. Radyatörü ve termostadı değiştirmiştim düzelmemişti. Aküden kaportaya gelen şaseyi temizledi taktı motorada kaportadan extra bir tane daha şase verdi elektirikçi.
    Açıklaması ise şöyle.
    Araba ısındığında fan devreye girince fan çok elektrik çekiyor ve şase yetersiz gelince elektirk yetmiyor dedi. Aslında araba hararet yapmıyor ama müşür veya gösterge elektriğe doymadığından yanlış gösteriyor. Bu arada fan da elektriğini iyi alamadığı için tam devrini sağlayamıyor ve tam soğutamıyor motor ısısı bir miktar yükseliyor. Fan sürekli çalışıyor ama soğutmuyor dedi. Aslında bu sahte bir hararet.

20. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Arkadaşım, bu kabloyu değiştirdim düzeldi diyosunuz. Yanlış anlaşılmasın, yalnız siz değil birçok kişi bunu söylemiş. 20 Yıllık bir elektrikçi olarak ben bu duruma ihtimal vermediğimden, az önce arabaya gidip, bahsedilen kabloyu (Yukardaki fotodaki kabloyu), komple söktüm. Arabayı çalıştırdım. Yaklaşık 15 km yol yaptım bu şekilde. Arabada hiç bir anormallik olmadan tüm sistem çalıştı. Bence bu bahsi geçen kablo, motor bloğunu emniyete almak için, motorla şase arasına atılmış ek bir önlem. Yani bu kablonun bir fonksiyonu yok. Kablo olmadan yaptığım testle bunu ispatladım. Belki motorda trigerlerin dönüşünden dolayı oluşan statik elektriği boşaltmak için bağlanmıştır. Sonuç olarak bu kablonun, hareret göstergesi veya herhangi bir aletin çalışmasıyla ilgisi yok.
    Ayrıca kutup başlarını söktüm, zımparayla temizledim, tekrar taktım, yukarda anlattığım söktüğüm kabloyuda yeniden taktım, Teste çıktım, 4000 devirde 5-6 km gidince hararet yükseliyor. Sorun devam ediyor.
    Ha burda şöyle bir şey söylenir, bu kabloyu çiftleyerek çözüme ulaştığını söyleyen arkadaşlar, çözdüklerinden eminler mi?
    selamlar, saygılar. (Ben hala katalizöre takılmış durumdayım, Arabadaki tek oynamam bu katalizör, acaba hararete sebeb olurmu?)

Bu Sayfayı Paylaş