19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hararet göstergesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda murat yağcı tarafından 13 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşım öğüt vermiş gibi olup herkesin soförlüğünü elestirmek istemem ama soforluk sadece direksiyon basında oturmak değildir. Aracının arada bir kaputunu açıp yağını,suyunu,silecek suyunu,hidroliğini ve lastik havasını kontrol edip bakımlarını zamanında yaptırısan o araba ne hararet yapar ne de seni yolda bırakır. Başta dediğim gibi, niyetim kimseyi eleştirmek değil. Bu arada hararet yapan araçta ne yapılır;

1- Hararet gostergesi olmayan araçlarda devir saatinin ortasında hararet ışığı yanar ( mavi ya da kırmızı ) ve bu araçlarda 50 -60 km daha gidebilirsiniz.
    2- Göstergeli araçlarda ibre 100 - 120 C dayanan sıcaklık hararet yaptığını gösterir
    3- Aracınızın kontağını ka patmadan sağa çekerek relantide bir süre çalışarak motor sıcaklığının düşmesini bekleyin
    4- Radyatör kapagını açmaya çalışmayın
    5- Yedek su deposunda eksilme varsa tamamlayın.

2. yzb.volkan

yzb.volkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mustafa k
    Yaşadığınız Şehir:
    40-KIRŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    yeni eralarda hararet göstergesi yok sadece hararet yükselirse ikaz lambası yanar (kırmızı) yanmıyorsa bir sorun yoktur

3. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  4. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sonuçta bütün bu yazıları okuduktan sonra şunu anlıyorum;
    1-bir kere bu gösterge sadece eralarda yok değil mesela opel astra 2012 dizel aynen,
    2-Adamlar bunu koymamışsa bence maliyet düşünmem , çünki hararet yapması aracın en büyük arızalarından biridir ki bunu herkes bilir
    3-Demekki bu araçlarda bi şekilde hararet yapma olsılığı %1 yada hararet yapmadan belirli bir sıcaklık yükselmesinde kırmızı ışık yanıyordur buda hararet yapıyor anlamına gelmez .
    4- diyelimki hararet göstergesi var tabiiki kırmızı ışıkda var bunların her ikisininde olduğu durumlarda önce gösterge harareti 98-100 aralığına geldiğinde anlarız ama hala kırmızı ışık yanmaz.
    5-İşte göstergenin olmadığı durumlarda BENCE POLYANA GÖRÜŞÜM gereği bu kırmızı ışık hararet yapmadan belki 95-98 aralıklarında uyarı verecektir, buda haraaret yapıyor anlamına gelmez önlemini al anlamına gelir.
    6-Demekki bu araçlar su eksiltmiyor yada başka bir deyişle hararet yapmayı kolaylaştıracak etmenlerden uzak çalışıyor.
    Bunlar benim polyana düşüncelerim mantık ölçüsünde..
    Başkada düşünemiyorum hiç bir mantığı yok hararet göstergesi olmmasının.
    Ha olsaydı çok şık olurdu en azından kalorifer suyunun ısınma derecesini özellikle kışın kalorifer çalıştırmamız gerektiğini anlamak baabındada iyi olurdu diyorum. Ne kadar aracım ısınmış aracın içini ısıtmaya başlayımmı gibi..
    Bu konuyla ilgili gerçekten bilgisi olanların bu göstergeyi koymama nedenlerini yazarlarsa çok yardımcı olurlar benim yazdıklarım hep iyimser düşüncelerimin yazılmasıdır başka seçenek bulamadığımdandır..
    selam ve saygılarımla..

Bu Sayfayı Paylaş