19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hararet göstergesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda murat yağcı tarafından 13 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Otomobil üreticilerinin yedek parça hedefleri vardır, bu hususa dikkatinizi çekmek isterim. Şu gördüğünüz sistemin fabiraka seri üretim olarak bir araca montajı tahminim 25-30 lira gibi komik rakalara iner. Amaotomobil üreticilerisize neden bu imkanı vermedi bir düşünün. Selamlar.

2. YUSUFURAS

YUSUFURAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir taraftason anda yanan bir lamba bir tarafta ise enaz 5 dk. önceden haber veren hareketli bir ibre.Evet haklısın farketmeyecek adam gene görmez onu ama yüzdeye vurursak 3-5 dir öyle sürücü.

3. Misafir

Misafir Guest

ben bu şekilde düşünüyorum onu farketmeyen onuda farketmez..sonuçta kırmızı ışık yandıktan sonra 1 dk falan bır suren var kırmızı ışık gozune doğru vurunca daha rahat gorursun ıbreden..

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bence önemli olan o ışıgın ne kadar erken yandıgı..

5. YUSUFURAS

YUSUFURAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era sahibi hiç kimse diyemez ki benzinim bitti yolda kaldım. Çünkü depoda 10lt. benzin kaldığı zaman uyarı vermeye başlıyor araç. Adama derler ki 100Km. ikaz lambası yanık gezmişsin farketmedin mi diye.Ben isterdim ki hararet konusu da böyle olsun. Koy ibreyi oraya kafalarda soru işareti kalmasın dimi? https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : YUSUFURAS

6. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence haklısın yani ışık 125 de yanıyosa o anda farketmediysen geçmiş olsun ama 95-100 aralığında yansa farkedene kadar bi 5-10 dakika süren olur dimi, 125 çok yanlış uygulama eğer öyleyse

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. ayavuz38

ayavuz38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aynı araç bendede var ben servise sordum hararet yaptıgında aracın su sıcaklıgı arttıgında hararet göstergesi yanıyormuş araç hararet yaptıgında saga çekip 15-20 dk bekle sonra kontagı açtıgında o ışık söner sönmezse servisi çagır demişti adam.

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aynı kelimeler hyundai servis bültenlerinde de var. Ayrıca lamba yandığı zaman klimanın kapatılmasıda tavsiye edilmiş. Nedenini bilmiyorum.

10. YUSUFURAS

YUSUFURAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Klima gücünü motordan aldığı için (motorayük bindiriyor doğal olarak)kapatılması tavsiye edilmiştir. Ayrıca hararet anında beklerken aracı stop etmemek lazım su ve yağ devir-daim ini sağlamak için. Bu arada ateşleme sistemininenerjisinin kesildiğini yeni öğreniyorum. Teşekkürler. Fakat o konuda da kafama takılan bir nokta var. Ateşleme kesildiği zaman araç stop edecek. Dolayısı ile hidrolik sistemler (direksiyon, fren)devre dışı kalacak yanılıyor muyum?

11. Misafir

Misafir Guest

eğer ateşlemenin kesilmesi seviyesine kadar gelirse zaten kendi kesilmesede motor kendiliğinden duracaktır..ortada motor adına birşey kalmıyacağı için https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Teker döndüğü sürece krank milide döner, eğer krank mili dönüyorsa hava ve yağ pompalarıda döner ve işlevini yerine getirir. Elektrikli direksiyonlar için tam olarak tekniğini bilmediğimden yorum yapamayacağım. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    böyle bir hararet göstergesinin maliyeti ne kadardır ve kendimizin bağlama imkanı varmıdır.

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sadece hararet göstergesi olsa iyi, süspansiyon da bi rezalet. Aracın altında sanki teneke çalıyorlar. Amortisör diye ne koydularsa artık. Hadi buna kendi cebimizden(garantili araçlar için) para verip çözüm bulduk diyelim-400tl yay+500tl kaliteli amortisör- motor ısısı belli bi sıcaklığa gelecek ve biz bunu görücez ki yüksek devirlere çıkma sakıncası kalmasın. Motor soğukken oluşan yıpranmalar ve hararetle alakalı sıkıntıları,gösterge koymadığına göre, o zaman hyundai karşılamak zorunda..

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hararet durumunda gösterge panelinde kırmızı ışık yanmakta. Hiç bir otomotiv firması bu tip bir hasarı karşılamaz.

17. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hararet olmadan yanarsa sorun yok. gösterge koymadığına göre oluşan bi arızada motora soğukken yüklenmişsiniz gibi bişeyi de söylemeye hakkı da yok ve de ödemek zorunda.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyi de Serdar Bey, dizellerde elektrikle çalışan ve motorun ısınmasının geç olması nedeniyle kullanılan ek bir ısıtma sistemi var. Yani kaloriferin sıcak üflemeye başlaması bence motora yüklenilmesi için gereken minimum sıcaklık olan 65-70 dereceye ulaştığını göstermez ki buna göre gösterge şart.

20. serkan2060

serkan2060 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Serkan ceylan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar bildiğiniz gibi bu Hyundai Era Hararet Göstergesi yenilerin çoğunda yok.Bayilerdeki satışcılar ise taksiciler kullanıyor bu güne kadar hararet yapanını görmedim diyor.
    Şimdi hararet göstersi yaptırıp takan oldu mu sormak istiyorum nasıl çözüm ürettiniz yaptıranlar resimle paylaşabilir mi acaba şimdiden teşkkürler.

Bu Sayfayı Paylaş