Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hangi vitesle rampa inmeli

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda akare tarafından 12 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    MANUEL vites kullanan arkadaşlar.

RAmpa aşağı inerken önü açık bir eğimde aracınızın normalden fazla hızda aktığını hissettiğiniz anda fazla fren kullanmak istemezseniz.
    Motor devrini yükseltip vites düşürür kısa sürede konumaldığınız vites devrine fren ile geldikten sonra duruma göre hareket edersiniz.

Benim Nacizane tavsiyem Rampa inişinde genelde çıkış vitesi veya çıkış vitesi +1 dir.

Bu atla deve değil,kaçarsa tutarsın.

Düzenleyen : Ogun

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bence sadece acemiler için.. Cunku agır vasıtalar bile yol ve yuk durumuna göre cıktıgı vitesin altında inebiliyor.. Bu cıktıgın vitesle in lafı, rampayı 3. vitele cık demek gibi bir sey...Trafikte ve özellikle araba kullanırken fix bir sey yok.. Yolun ve trafigin durumuna göre değişir.. Söförlük ilerledikçe zaten rampa cıkarken de inerken de vitese bakmaksızın arabanın gidişine bakıyor insan..

3. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Acemiler için demek yanlış olur bence.Çıktığın vitesle inmenin bi avantajı da frenlemeye faydasıdır.Altımızdaki en az 1 ton olan arabamızla düz yolda fren yapınca 100 metrede durabiloyasak , aynı hızda rampa aşşağı 200 metrede durabiliriz.Önümüze aniden bişey çıkabilir ve hemen durmamız gerekebilir.Motor freninden faydalanmak böyle acil durumlarda faydalı olur.Motoru yüksek devirde bağıttırmadan aradaki dengeyi iyi kurmak lazım.

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Acemiler için söylenir bu tur sabit seyler. Cıkılan vitesle inilmesi acemi işi demedim zaten. Sadece trafikte sabit sürüş kuralları yoktur.
    Rampa asagı giderkende duz yolda giderkende arabanın gidişatına ve yola göre gerekirse motor freni ve fren kullanılır. Ama, "rampa asagı inerken cıktıgın vitesle in" demek tamamen acemiler için geçerlidir. Acemi olmayan deneyimli sürücü yolun durumuna ve arabanın gidişatına göre aracı kullanır.. Ben 4. vitesde cıktıgım yuksek egimli rampalardan inerken bazen 3. vitesde inerim, bazen 5. vitesde bazende boşda inerim.. Bu tamamen yolun ilerisine ve arabanın tepkisine baglı..

5. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Tamamen yolun durumuna, yani virajlı olup olmadığına vede güvenle inebileceğiniz hıza bağlı.
    Hızlıdan yavaşa aşamalar........
    100 ve üzeri hızda inebilirseniz........ D ' de
    70-100 arası hız için........................D ' de O/D off (ışık yanar vaziyette)
    40-70 arası hız için..........................2 ' de
    40 dan daha az hız için.....................1 ' de

Eğer hızınız manuel olarak takacağınız vites hızı içerisinde değilse, ilk önce frenle hızı düşürüp ondan sonra vitesi takmalısınız.
    Mesela; 120 ile giderken vites kolunu 2 ye almanın sonunun ne olacağını ben tahmin edemiyorum..

Bu bilgiler 1,4 ERA da benim kendi uyguladığım değerlerdir.......

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    valla ben marmaris, fethiye yolunda rampayı 3 le çıkıyorum.. baktım araba devrini alıyor 4 e takıyorum.. rampa aşağıya inerken de yavaşlamak istiyorsam frene basıyorum ve 4 te iken 3 e alıyorum vitesi.. motor kendini frenliyor ve balatalara aşırı yük binmiyor.. Tabii bu arada hızım 70-80 km civarında.. 140 la giderken 3 e atmanın bir anlamı yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifvites aralıklarını biliyorsanız ne zaman vites küçültceğinizi kendiniz ayarlarsınız

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    İşte bunlar hep zamanla araba kullana kullana ögrenilecek deneyimler.

8. canerhgg

canerhgg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar trafikte kural "rampa çıktığın vitesle inilir" lakin yukarıda yazan arkadşlara katılıyorum. Bu tamamen tecrübe ile olacak iş. Deneyimli sürücüler(yolu önceden bilip bilmemek te önemlidir) yolun, aracın ve trafiğin durumuna göre ayarlayabilir. Ben şahsen 3. vitesle çıktığım rampayı aracım yüklü ise trafik o anda orada yoğun ise 3 le inerim ama yol uygun ise 4 ve bazen de 5. vitesle inerim. Boşa atmaya gelince şahsen katılmıyorum. Boşa atmam.

9. akare

akare Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar öncelikle tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. tüm bu söylenenlerden özetle şu dersleri çıkardımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif 1. rampa inerken motor freninden faydalanacağız ama motoru bağırtmayacağız 2. frenden faydalanacağız ama frenleri aşırı yormayacağız 3. motor freni ve frenleri uyumlu şekilde kullanacağız 4. devrimizi 3000 üstüne çıkaracakküçükvites seçmeyeyeceğiz 5. frenleri aşırı yüklenmemize sebep olacakbüyük vites de seçmeyeceğiz 6. aracımızı tanıdıkça, virajlardaki mukavemetini gördükçe vites seçimimizde ustalaşacağız.

Düzenleyen : akare

10. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Bu iki maddede yanlış. Olay tam tersine olur.
    Eğer rampa aşağı büyük viteste inersen devrin yükselmez, hızın yükselir. Mesela atıyorum; 90 km hızla 5.viteste inersen devrin 2500 olur, 4. viteste inersen 3000 olur (Devirler tam uymayabilir)

Küçük viteste inersen frenlere değil, motora yük biner........

11. akare

akare Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

12. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

13. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bu konuda en güzel pratik yapılabilecek zevkli yer kaz dağları :)

Bu Sayfayı Paylaş