Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HANGİ LPG KİTİNİ KULLANIYORSUNUZ ?

'LPG Sistemleri' forumunda greeweb tarafından 12 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben hesabını yaptım yılda 6500 ş.içi 3500 ş.dışı olmak üzere yaklaşık 10000km yapıyorum. LPG'li getzlerin tüketimleri ve benim şu an benzinle yaptığım masrafı hesapladığımda yılda yaklaşık 650-700 YTL fark ortaya çıkıyor. Bu da en az 2,5-3 senede amorti etmesi demek. Aracın uzun yolda yaptığı benzin tüketimi zaten 6 litre civarlarında. Oturduğum yer itibari ile aracımı çok kısa mesafelerde ve sık dur kalklarla kullandığımdan araştırdığım kadarı ile lpg anlamlı bir farka yol açmayacak. (özellikle kış aylarında motorun benzin-lpg geçişini geç yapması dolayısıyla)

Bunu dışında zaten araca ısınamadım, 6 ay önce peşin 20 bin liraya aldık bugün aynısını aynı bayi 18 bin liraya veriyor. 1-2 sene içinde ettiğim zararı sineye çekip getzi o zamanın parası neyse verip full accent dizel almayı düşünüyorum. En son buna karar verdim inşallah değiştirmem. :)

Bİr de özellikle baktım benzin temmuzda 3,50 dolaylarındayken lpg 1,85 imiş. Bugün benzin 2,80 lpg 1,65 civarında(bulunduğum ilde lpg fiyatı bu. değişik illerde farklı ve daha düşük fiyatlar olduğunu biliyorum). Benzin %20 lpg %10 düşmüş bu da aradaki farkı iyice daraltmış(ilerde zam yaptıklarında bu bant sabit kalacaktır). Aynı şeyi mazotta da yaptılar ve aradaki farkı iyice kapattılar. Ancak dizel araçların az yakıt tüketimi yine de ekonomik olmalarını sağlıyor.

Gördüğünüz gibi beynimde bu kadar şeyi döndürdüğümde insanın sağlıklı kalması imkansız. :)

Düzenleyen : koyay

2. hayal_kahvesi

hayal_kahvesi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar, 1.4 era ya 15 ocakta brc taktırdım. benzinden bıkmış durumdaydım. tatil için konyaya gelişimde depoyu fulledim. 289 km yaptıktan sonra yeniden doldurdum ve 28.3 tl lik gaz aldı. hesaplarda ve depoda bi yanlıklılk yoksa 100 kr bile gelmiyor. şimdeye kadar taktırmadığıma pişmanım.

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yanlışın var kardeş 16 kuruşa gelir.zaten benzindede 17-18 kuruş yakıyor

28 lt X 1,60 = 45 tl

45 tl / 289km = 16 kuruş..

4. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    hyundai era kardeşim yanlış okumuşsun galiba 28 TL yazmış LT değil https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. pusat

pusat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yılda 20.000km yapıyorsanız değiştirin.Ama yılda 5.000 ile 10.000km arası yapıyorsanız değmez bence..

ben böyle diyenlere gıcığım arkadaş. 1000 tl taktır lpg ni arabanın keyfini çıkart. Yok amorti edermiş etmezmiş çok takılma. ben ayda 200 ytl lik benzim alıyordum doya doya binemiyordum arabama. ayda şimdi 100 ytl lik lpg alsam yeter. düşünüp durmaya kafa karıştırmaya gerek yok. sonuna kadar lpg.

6. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifzihniyete bak hele...

biraz mantıklı konuş.herşey dahil 1000 tl ye lpg takan yer varsa hemen ben bir benzinli araç alıp yanına geleyim.bunun muayenesi var sızdırmazlık raporu var ruhsata işletmesi var.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifayrıca motor aksamının garanti dışı kalmasıda cabası.yani o kadar kolay değil düşünmemek takılmamak.yılda 5,000 km yapan birisinin lpg taktırması,malesef senin mantığınla haraket edenler yapıyor.kar ettiğini düşünüp zarar edenler

7. kahraman10

kahraman10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Daha nazik olmaya davet ediyorum sizleri.

Herkesin fikri kendine göre ve bunun için kimse yargılanamaz.

8. pusat

pusat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    990tl /10 taksit. arabanın muayene zamanına getirilip taktırılır lpg. 1000 lpg ye vereceksin 150-200 masraftan kacacaksın. sen almışsın dizel araba buradan millete lpg hakkında atıp tutuyorsun. yanlış hesaplamalar yapıyorsun arkadaşım. senede 5000 yapan adam belki lpg taktırsadaha önce arabayla gitmediği yerlerede arabasıyla gidip kar sağlayabilir. ok

9. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    sende alsaydın dizel araba sana alma diyenmi oldu...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/smileys/flute1.gif
    neymiş o yanlış hesaplama?senede 5000 yapan adamda taktırsın diyorsun senden daha ne beklenirki arkadaşım...

10. kahraman10

kahraman10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kavga ve kargaşa ortamı oluşturan arkadaşları bir kez daha uyarıyorum. Tartışma ortamı oluşturmayalım lütfen.

11. Misafir

Misafir Guest

Aracım dizel. Sakin kullanımda sarfiyatım zaten lpg kadar. Hızlı kullanımda lpg li araç , heleki rampa tırmanıyorsak yanıma bile yaklaşamaz. Yaklaşmaya çalışsa benim tükettiğimden fazla LPG tüketir...
    Sonuç olarak tercih meselesidir. Kişisel kullanım ve bütçe ile alakalı ister benzin, ister dizel, ister lpg.

12. Misafir

Misafir Guest

Mehmet hocam, mesaj atacaktım kapasiteyi doldurmuşsun, siliver şu mesajları...

13. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Maalesef bütün topicler böyle konu başlığına bakın yazılanlara bakın hiç bir alaka yok..

14. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    herkese merhaba.uzun bi aradan sonra yeniden foruma katılıyorum. yaklaşık 2,5 hafta önce aldım aracımı.brc lpg taktırdım. araç performansında bi değişim gözleyemedim. gayet iyi tavsiye ederim.........

15. LEVENT80TR

LEVENT80TR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 admira aracımda lovato takılı.en son 32 litre lpg ile 70 km si şehir içi olmak kaydı ile 400 km yaptım dahada gaz bitmemşti ama gaz aldım sanırım şehirler arası 450 ye yakın yol gidecekti.lovato lpg dönüşümü bence çok kaliteli yada brc ucuz malda sorun arıyorum ben.saygılar

16. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kme lpg kiti nasıldır.kullanan varmı.memnunmusunuz.fiyatı ne kadar.proje dahil.saygılar.

17. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BRC kullanıyorum. aldığımdan beri yaklaşık 3000km yol yaptım şimdilik memnunum. dizel araç sahibi arkadaşlar lpglileri lütfen hor görmesin. herkesin kendine göre dizel almama/alamama sebebi olabilir ( ikinci el dizel araca güvenememiştir, sıfırını alacak parası yetmiyordur, dizel çok masraf çıkartır diye düşünmüştür vs...) bu düşündüklerinde kendine görede haklıdır. O yüzden Hangi LPG kitini kullanıyorsunuz başlıklı bölüme dizel sahibi ve LPG düşmanı kişilerbence yorum yapmasın.( Dizelcilerin dizel tercihini saygıyla karşılayan imkan olduğunda sıfır araba aldığımda dizel alacak biri olarak söylüyorum)

18. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    6 silindir aracımda tartarini sıralı sistem lpg kullanıyorum v8 cheyv de brc marka lpg kullanıyorum

19. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    arkadaşım sen bir yeri atlamışsın,biz dizel kullananlar dizel alın demiyoruz.yukardaki yazıları söylüyorsan yılda 5,000 km için lpg takılmaz demişim 20 gün önce,yanlışmı söylemişim?
    isteyen istediğini tercih eder ama eğer yılda 5-10,000 yapanın lpg takması gibi mantıksız bir tercihse,yanlış olduğunu söylerizki,bu yanlışı başka birisi daha yapmasın...ama yılda 20,000 ve üzeri yapan birisi taktırmışsa ozaman sesimizi bile çıkartmayız.

20. rain67

rain67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Birol YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Sistem atiker araç elantra 1.8 ov. yaklaşık 25 000 km oldu tam gaz devam memnunum..

Bu Sayfayı Paylaş