Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HANGİ LPG KİTİNİ KULLANIYORSUNUZ ?

'LPG Sistemleri' forumunda greeweb tarafından 12 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. serinde

serinde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de baya düşünmüşütüm bu lpg işlerini arkdaşların az kafasını ağrıtmadım çoşkun abi bilir :) en sonunda taktırmamaya karar verdim yılda yapacağım km taş çatlasa 10 bin işte ev evden işe gidiyom o kadar geçende yol bilgisayarına baktım şehir içi 7.6 litre benzin yakmışım, kafam bozulmadığı sürece benzine devam...

2. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    7.6 litre şehir içi çok iyi bir rakam lpg takılacak bir araba degil tüketimi gayet düşük

3. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende yılda 10 ila 15000 kmarsı yol yapıyorum .Bunu 5 sene ile çarparsak lpg taktırmanın avantajları gözönüne çıkabiliyor.Sonuçta tercih meselesi.Şu da bir gerçekki önümüzdeki 1 yıl içinde piyasada lpg siz araba kalmayacak ...

4. türker

türker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 model admire 1.6 aldım (foto ve ayrıntıları ilk fırsatta araç tanıtım bölümüne ekleyeceğim). Teleflex marka LPG kitini peşin 1950 TL'ye taktırdım (Zavoli ve BRC için 1500 isteniyordu). Diğer kitlerden prensip olarak farklı, 1 - enjektörler doğrudan manifolta takılıyor 2- aracın ECU'sundan kopyaladığı değerleri kullanıyor. Ayrıntılarına internetten bakabilirsiniz. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, memnunum. Yılda 20,000km yaptığımı belirtmek isterim, hesaplarıma göre en kötü ihtimal 25,000km'de amorti edecek. LPG taktırdıktan sonra sızdırmazlık raporu, muayene ve ruhsata işlenmesine yaklaşık 170-200TL veriliyor.

5. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  6. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ya arkadaşlar bırakın yabancı malları.Dünya kadar para ödemeyin.Arada yarı yarıya fark var.Kendinize düzgün bir usta bulun araştırın.Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı..

7. ebola32

ebola32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ağustosta aracım 5000 km deyken atiker taktırdım. şimdi 12000 e yaklaştım. çekişinde, sesinde, v.s. problem yok. tek sorun bagajdaki 60 litrelik depo... onun dışında lpg olayı ve atiker gayet hoş.

8. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    temmuz 2007 de ATİKERtakdırdım,hiç bir sorun yok kesinlikle tavsiye ederim,ancak ATİKERin kendi sitesinde belirttiği yetkili servis ve işinin ehli usta olması lazım. Şayet yamuk yumuk bir adama-ustaya düşerseniz diğil italyan,malı uzay malı bile olsa, sıkıntı yaşayabilirsiniz,ancak usta kaynaklı sorunlarda gittikçe azlıyor,lafın kısası ATİKEr. Yerlimalı fiyat/ kazanç oranı % 100

9. sarı1

sarı1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Taktırmadan önce forumları hatmettim sayılır . 2006 temmuzda 95.000 deki aracıma milano marka sıralı sistem taktırdım .şimdi 145.000de sorunsuz gidiyor.

10. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu forum insanda hastalık yapıyor. :) Ben de lpg taktırsam mı taktırmasam mı diyorum işin içinden çıkamıyorum. :)

11. serinde

serinde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam bende bu taktırma olayına baya kafayı takmıştım bir aralar, hangisini taksam ne yapsam falan filan fazla kafanı zorlama paran varsa taktır bir şey kaybetmezsin yoksa araban az yakıyorsa salla gitsin ben param olmadığı için salladım böyle devam diyorum...

12. Misafir

Misafir Guest

Kaliteli bir LPG'nin maliyeti ruhsata işletmeyle beraber yaklaşık 2.000TL, buda ortalama 25.000km'de kendini amorti ediyor, buna göre hesabını yap...

13. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla ben lpg ile ilgili okumadık forum danışmadık servis ve usta bırakmadım. En sonunda sıfır araba alırsam alır almaz taktırmanın kar ettirdiği, ikinci el araba alırkende lpg sistemi üstünde olan ama lpg sisteminin parasını üzerine aklemeyen bir satıcıdan araba almanın kar ettirdiği sonucuna ulaştım. tabi bunlar benim gibi senede 10 ila 15 bin km yol giden ler içindir. Şimdiki arabana taktırırsan 50000 km kullanmayı göze alıyorsan taktıracaksın.

Gelelim hangi markayı taktıracağına. Ucuz iyi bir şey taktırayım diyorsan atiker taktır. Mükemmellik ayrıntılarda gizlidir bir kere taktıtrırım diyorsan ki (sıfır araba alsam bunu taktırırım)telefex marka taktırırdım. Sistem olarak diğerlerine göre farklı. Dipnot olarakda yazıyım: BRC nin benzin enjektörlerine taktığı sistem aracınıza uyuyorsa telefex yerine BRC yi tercih ederdim.

master35'e sevgilerle. O anlar.
    Düzenleyen : Truva

14. greeweb

greeweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hafta sonu servistesi adama sorduğumda, accent admira 1.3 lerde motorun yandığını falan zırvaladı, inanmak istemedim çünkü çok sıradan ve sanayii azıyla yapılan bir yorumdu, bu konuda sizin bildikleriniz nelerdir, 1.3 mpi kullanan arkadaşlar...

15. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg den ne zaman motor yanmışki ...sallamış biraz .https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Anladım hocam https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifBende çok düşündüm taktırmayı fakat maliyetinin yüksek olması sebebiyle erteledim.

17. Ulaş KURT

Ulaş KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim arabada atiker var
    ama ben pek memnun değilim
    böyle bi tırtır tırtır bi ses var,
    diyelim 2. viteste gidiyon, ayağını gazdan çekince o ses başlıyo
    ben şu an lpg taktıracak olsam; tartarini- zavoli veya brc taktırırdım.

Bu arada haftaya tarsusta olacam, atiker istersen benim araçtakini söküp senin arabaya takalım
    ne dersin :)

18. Ulaş KURT

Ulaş KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

aynen bende geçenlerde 1 depo benzinle gideyim , hem hesaplamış olurum. Hemde bazıları "pek fark olmuyo aynıya geliyo " gibi laflar ediyodu, onu test ederim dedim.

38 kuruş yaktım 1 km de.

hemen lpg yi doldurdum , lpg ye devam...

19. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşım bendede atiker var o ses benim kittede var. rolantide çalışınca sadece farkediliyor. lpg kitinin enjektör sesi... diğer lpg kitlerindede böyle ses varmı acaba....

20. Hoca1677

Hoca1677 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şu an 2001 model sienam var. Lovato marka sıralı sistem lpg kullanıyorum ve çok memnunum.

Bu Sayfayı Paylaş