Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hangi Hoporlörleri Alayım

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda GRAFTT tarafından 29 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar aradan 1 yıl geçti, ve yeni taktırdığım ses sistemine artık kulağım alıştığı için yenilik yapmak istiyorum. Kapılardaki kolonları değiştirmek istiyorum.

Elimde mevcut olan GT5-12 bass ve Kicker DX 200.4 amfimi sattım. Zaten bass kabini bagajı komple kapladığı için hiç taktırmadan sattım.

Şimdi ise yine kararım amfisiz sadece ve sadece kapılardaki kolonları değiştirip daha lezzetli ses almak. Kapılardaki kasnakları değiştirdiğim için. Önlere 17 cm olabiliyor. Arkalara kapı pandizotundan dolayı mecbur 16 cm'den büyük takılamıyor. Çıkan kolonlarıda satım üzerine ekleyip daha güzel ses verecek kolon alıcam.

2 çift kolon için 250 lira maksimum 300 lira olabilirde.

2. Y.Kayhan

Y.Kayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Y. Kayhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Erkan hocam Hertz ve Focal bu konuda güzel bir seçenek olabilir ama maddi açıdan biraz tuzlu.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hep çakılıp kaldığım husus şu amfi olayı bu sebeplede amfisiz iyi bir ses sitemi yapmaya çalışıyorum bakalım ne olacak durum :)

4. Y.Kayhan

Y.Kayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Y. Kayhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Ama bir süre sonra insan tesisatın gürültüsünden sıkılıyor ve normale dönmek istiyor. Yani en azından ben böyle yapmıştım :) Bir hevesle bağlattım 6-7 ay ya kullandım ya kullanmadım söktürdüm. He bir sonraki aracıma bağlatırmıyım? Daha güzel ve daha verimli tesisat olursa neden olmasın :)

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aslında çok yüksek sesli müzikten ziyade örnek olarak Pc'de Creative 4400 4+1 ses sistemim var. Oyunlarda ve müzikte çok hoşuma gidiyor. Çok aşırı sesini açmasamda o lezzeti veriyor bana. Galiba Pc'deki sese kulağım alıştığı için arabadaki ses sistemi bana yetmiyor. Bir yandanda aklıma Opel Astra G-H kasalarındaki modellerinde ses sistemiyle müzik dinliyorum ve benim istediğim nitelikte ses sistemi var, en azından fabrikasyon sistem olmasına rağmen.

Bu sebeplerden dolayı kulağım galiba öyle müzik çalan sistem arıyor en azından. Bazen insan kendi tecrübe etmeden farkına varamıyor ama bu sefer iyi değerlendirip nokta atışı yapmak istiyorum :) İlla amfi şart ise bass olarakta Jbl 804 modeli eklerim :)

6. Y.Kayhan

Y.Kayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Y. Kayhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Eğer amfili bir sistem düşünüyorsanız veya kuracağınız sistemde şartsa koltuk altı slim bass olabilir. Hem yer kaplamaz hemde tatlı bir bass verir :)

7. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    abi subwoofer ekliyceksen sisteme elimde bandpass subwoofer var satılık bagajın yarısını kaplıyor getzin 30cm400rms
    anfide var yine satılık düşünürsen anlaşırız hiç bir sıkıntısı yok cihazların çok kaliteli sesi var araca lpg taktırmak için satıyorum

8. Kerim8961

Kerim8961 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Kerim Doğru
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Abim kaliteli bi sistem kurmak istiyosan anfi ve sub olmadan bence olmaz.

Her ne alirsan al koyacagin mid takimini bi nevi ses duzenleyeci gibi dusunebilirsin..Yani siradan bi hoparlor gibi bass efekti yok.

Teybin guzel,2 cift mid takimini besler ama dedigim gibi anfi sart..

Arkadaslarinda bahsettigi gibi bagajda Subwoofer'ın fazla yer kaplamasini istemiyosan resimdeki gibi ufak kabinli veya slim bass dusunebilirsin..

Ek olarak kasnakla beraber getzin hoparlor olcusu 16 olmali..En azindan benim aracta bu sekilde..

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkürler kardeşim ama bendede amfı ve sub vardı sattım. Orjinal murttaş kabinli Jbl GT5-12 ve Kicker DX 200.4 modeli. 100 liradan verdim tanesini. Ki sıfırından ayırt edilemez biçimde az kullanılmıştı. Yer kaplama olarak sanırım en iyisi Jbl 804 modeli benim için yanlamasına bagaja koyarsam sıkıntı bile çıkarmaz bana. Bakalım şimdilik bu sefer çok acele etmek istemiyorum :)

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kerimim eğer Getzin kapılarındaki orjinal kasnaklara kolon takılırda evet dediğin gibi maksimum 16 cm olmalı. 2 Getzin ön kapılardaki orjinal kasnaklarını değiştirdiğim için şimdi önlere 17 cm çapında kolon dahi sıkıntı çıkarmaz. Ama gel gelelim arka kapılarda pandizot kapı saçına çok az mesafesi olduğu için ne kasnağı değiştirilebiliyor nede 16-16.5 cm'den fazla kolon takılamıyor.

Şu slim basslara biraz daha odaklanayım zaten aklımda jbl 804 modeli var. İlk etapta öncelik kapılardaki kolonları verimli hale getirmek ;)

11. Y.Kayhan

Y.Kayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Y. Kayhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kaliteli bir mid takımı ve slim bass tarzı sub la bu işi çözersiniz Erkan hocam :)

12. Kerim8961

Kerim8961 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Kerim Doğru
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yapılacak iş belli..Elindeki hoparlörlere dokunmayacaksın,güzel bi anfi ve istediğin jbl gto804 modeli subwoofer'ı alacaz canavar gibi çalacak :)

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kaç gündür gezmediğim yeri okumadığım yerli yabancı konular + videoda kalmadı. Herkes kendince birşeyler yazmış çizmiş kimisi videoda eklemiş vs. Normal kolonu direk teyb ile beslenildiğinde teybin gücü kadar güc gösterir. Kolonda önemli olan rms gücü. Örneğin, teybin çıkış gücü 25 rms, takılan kolon ister 30 ister 40-45 rms olsun teybin gücüne göre performans veriyor. Yani burada en büyük handikapım bu olsa gerek.

Keriminde dediği gibi iyi bir amfi ve jbl 804 sub ile olaya yani boyut kazandırmanın peşindeyim. Zaten kapılardaki kolonları değişirsem Jbl CS6 16 cm yada jbl 6508C mod bass var. İkisinden birinden 2 çift alıp takarım.

Amfi olarakta Xetec Vector 200.4 olabilir fiyatıda makul.

Benim Kicker DX 200.4 ve Jbl GT5 12 sub arkadaşımın arabasında. Amfiyi boşuna sattım galiba :(

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sağolsun Kerim kardeşim dün akşam arabamdaki sistemime kulak verdi dinledi. Boş yere kendi kendime sorun etmişim sanırım. Şimdi yapacağım iş ise güzel bir amfi ve jbl 804 bass ile sistemi tamamlamak.

Şimdi bazıları düşünebilir 804 yerine GT5-12 al diye zaten bende vardı hiç arabama taktırmadan sattım, çünkü bagajı neredeyse komple kaplıyordu :)

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet arkadaşlar en nihayetinde Getzimdeki sisteme ek olarak Xetec 600.1 mono amfi ve Jbl GTO-804 bass ekledim bugün.

Tam istediğim düzeyde ve iyi bir sistem oldu gerçektende.

16. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    erkan abi bu bass kaçlık ufak gibi duruyo benim bass bagajın tam yarısını kaplıyoda.

17. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    erkan abi bu bass kaçlık ufak gibi duruyo benim bass bagajın tam yarısını kaplıyoda.

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende jbl gt5-12 30cm 275 rms bass vardi senin dediğin gibi Muratcim bagaji komple kapladığı için satim 20cm 200rms jbl 804 aldım. Bagajda yerde kaplamiyor verimide iyi :)

Bu Sayfayı Paylaş