Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hangi Hoporlörleri Alayım

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda GRAFTT tarafından 29 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yok niye yanlış anlayalım her şey senin en iyisini faydalanman için.. :)
    bu müzik işinde beklenti çok önemlidir bazı kolonlar müzik verir bazı kolonlar sadece bam tıs bam tıs ses verir :)

Düzenleyen : panzer

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim, bu konuda bana en çok yardımcı olanlardan biride sensin. Senin tecrübelerinin paylaşman ve yardımcı olmanla bu kolonları aldım. Kendi başıma karar versem Sony kolonları çoktan almıştım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Kolonları taktırdıktan sonra sonucu paylaştım onun için farklı anlaşılmak istemediğim için belirttim. Şu anki konumda dahi orjinal teyple dahi o net ses beni çok etkiledi gerçektende. Ki Teyp değiştikten sonra bass daha belirgin olur kanaatimce..

Film yapan yer müzik sistemleri vs satıyor, Saturn un poşeti görünce rengi attı bundan ötürü Sierra Alpine markalarının ürününü satmıyoruz vs dedi. Yani canı sıkıldığı belli etti. Öyle olmasa sisteme bağlayıp test etmek isteyecektim, o ortam olmayınca mantıken önlere Alpine arkalara Sierra taktırdım.

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tabi teybi alıp takdıkdan sonra bunun eq ayarıda var misal bassı tatlı versin istiyorsan teybin eq sundan bassları arttırırsın tizleri kısarsın falan yani o ses ayarını kulak zevkine göre teypin eqalizerından halledersin..

4. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam pioneer veya jbl alacaktın ... hata yaptın ... Sierra dediğiniz çin malı çin markası :) ... güzel cihazları varmı ? var tabiki ... 1200d bas anfisi , tonlaması çok güzeldir ... srp 15 bası ... fiyatına göre çok iyi çalar ... db master bası adamın ciğerini söker ... tabi 9600d katil anfisi ile beslersen ... haricinde hiçbir ürünü yaramaz ... Sierra distribütörü abim :) ayrıca kendi montaj atölyesi ve mağazasıda var ...
    Alpine fiyatı ile nam salıp geri çekilen bir marka ... Çok kaliteli imajı verdi ve insanlar öyle sandı :) ... Bu gün 1700 euroluk ana ünitesi , pioneerin 1200tllik avh 4000dvd duble din ile aynı ses kalitesinde ... ki bahsettiğim cihaz normal teyp :) ...
    Hertz ise ses kalitesine önem veren bir marka ... kötü cihazını görmedim dinlemedim ... pardon alt seri basları berbat ...
    mb quart çok pahalı ve kalitelidir ...
    Nakamishi harman kardon gibi birşeydir ama fiyatları uçuk ...
    dls bozulmaz , kalitesi tartışılmaz , fiyatları ortalamanın çok üstündedir ...
    eton bilenler için vazgeçilmezdir en ucuz mid takımı 400 euro :) ...
    Kenwood , ekmek kızartma makinası ile ütü yapsın anca ...
    Sony ev ürünlerinde öncüdür , oto müzik sistemlerinde berbat ötesi ...
    jvc ana ünitede tercih edilecek ilk markalardandır ...
    jbl power serisinde çok iyidir veya gti ... altını almam kullanmam ...
    pioneer ana ünitede vazgeçilmeyecek tek cihazdır ... basları oldukca güçlü , mid takımları oldukca pahalı fakat mükemmeldir ... anfi olarak hiçbir anfisini tavsiye etmem ... ana ünitede carrozeria serisi vardır ki sormanyın ... defalarca dünyanın en kaliteli teybi seçilmiştir ...
    DD subwooferda desibel kralıdır ... sadece z2 bas anfisi kullanılabilir ...
    Cadance beast master derim gerisi çöp ...
    vs. vs. zaten yazdığım markaların bir çoğu konu ile alakasız :) ...

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    şu pionnerın pahalı fakat mükemmel olan takımlarını bir söylerseniz çok merak ettim..

dediklerinize çoğunda katılırım ama alpine nakamishi ve kenwood da katılmam..

kenwoodun coaxları bilhassa 6x9 ları piyasadaki en iyi coaxdır..
    çok kalitelidir.. bunu atlamışsınız.. gerisinde katılırım anfi compları basları v.b pek talep görmez sadece anfileri fena değildir giriş seviyesi sistemler için..

alpine her şekil ürününü arkasında durur çok kaliteli imajı vermedi alpine her zaman kaliteli bir markadır 2011-2012 yılında en iyi ses işlemcisi ödülünü aldı her sene müzik sektöründe bir ödülü vardır ve bu sektöre çok şeyler vermiş bir firmadır..

sadece apaçi ürünler üretmedi ve o alandaki insanları doyuramadı elit bir kesme müzik kulağı olan bir kesme satış yapdı alpine hiç bir zaman güçden yana bir iddası olmadı.. bu kadar sizin dediğiniz gibi kötü bir marka olsa bmw alpine diye özel serisine izin verirmiydi kendi araçlarında kullandırtırmıydı.. keza audi a8 lerde standart sistem alpine dodge viperlardaki ses sistemi alpine mercedes jaguar landrover astonmartin v.b hepsi bir ara araçlarında belli üst serilerinde fabrikasyon alpine sistemler kullandılar ve kullanıyorlar.. :)

Nakamishiye gelirsek harmann ile yakından uzakdan bir alaksı yokdur :)) nakamishi performansdaki bambaşka ap ayrı bir boyut efsane ibr şey :))

6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-C172PRS/index.html

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-M171PRS/index.html

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-E170Ci/index.html

ts-m01rs 2 + ts-t01rs 2 + ud-n01rs 2 + ts-s01rs 2 dördü bir kombinasyondur ... bilmiyorum biliyormusun ama pioneer en üst serilerini takım olarak sunmuyor ...
    Bu cihazları kendi üst seri anfileri ile dinlemediysen boşuna konuşmayalım ...
    Kenwoodun 6x9 veya 7x10 larınada sahip oldum ... Siz hiç pioneer 6965 , 6975 veya jbl t595 veya jbl t696 dinledinizmi ? dinlemediniz ... dinleseydiniz kenwoodun ''K'' sini yazmazdınız ... Bu işin içinde olan biriyim bana kenwood alpine demeyin lütfen :) ...
    Yada gidin murtaşın sahibi Murat Kurt'a sorun beni ... Yada aynı tartışmayı onunla yapın bakalım dediklerimin aksi tek kelime söyleyecekmi ...
    Dodge viper bose ses sistemi kullanıyor ve mercedesde ölye ... land rover ise harman kardon kullanıyor ...
    Bu markalar babamın malı değil , doğru olanı yanlış bilinenleri söylüyorum ... Bu işten anlayanları bir araya toplarsak emin olun Türkiye'de ilk ona girerim ... çok fazla şey biliyorum ama bu konularda konuşmak istemiyorum artık ... sayfalarca yazıp çiziyoruz adamın biri jameson diye ortaya atlıyor , yapacak hiç birşey kalmıyor ...
    Bilen bilir müzik sistemine harcadığım paranın haddi hesabı yok ... yarışmalar kazanmış dünya birincilikleri kazanmış , distribütörler firmalar tanıdığım kişilerin haddi hesabı yok ... hepsi hikaye ... hepsi para tuzağı ...
    Çevremde kimseye sistem yaptırmıyorum artık ... en güzeli orjinali ... çünkü bu işin sonu yok dipsiz kuyu ... tek 38 dd koydum arabama yetmedi en güçlü serisine 1600 dolar para saydım ... bir süre sonra kulak alıştı o da yetmedi aynı bastan 2 tane koydum ... aaa baktım 4 takım midin sesi yok :) ... onlarıda değiştir ıvır zıvır ... 6 bintl'lik araçda 9bin liralık cihaz vardı ... bu aptallık değilmi ?
    Dünyanın en iyi hoparlörü en iyi bası da olsa , dünyanın en iyi tesisatıda olsa bir yerden sonra yetmiyor ... <di

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Senin önerinlerin doğrultusunda JBL Cs-6 ile Helix Dark blue kolonları biladerin arabasına taktık Mirkanım, ve orjial teyple dahi bariz biçimde ses değişimi oldu. Bass bile köpeğin soluması gibi. Benim aldığım kolonlar ise orjinal teyp ile bass yok ses net ve tiz fazla. Orjinal kolonlar daha fazla bass vuruyordu açıkcası. Ama yapacak birşey yok sanırım bu saatten sonra. Sierra lar hadi neyse kampanyadan 39 liraya aldım ona birşey demiyorum ama Alpine kolonların orjinal teyple dahi Jbl Cs-6 gibi verim bekliyordum açıkcası. Ama sağlık olsun teybi değiştirdiğimde ses düzeyide iyi değişir diye umut ediyorum.
    Verim alamazsam problem değil satar yine Pioneer yada Jbl marka kolon alırım. En başından dediğim gibi ne tesisat nede amfi taktırmayacağım...

8. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    cs-6 ve helixleri orjinal teyplemi dinliyorsunuz ? Alpine'den jbl performansı beklemek yanlış zaten :) ... renaült gibi bir marka , anca kullanıcıları över :) ... ama megane rs , clio sport , clio v6 gibi alpineninde işe yarar bir iki cihazı var ...
    Bu işler aynı otomobil gibidir ... mercedesde olsa a160 dandik işte ... Her markanın her ürünü iyi olacak diye birşey yok ... önemli olan o iyi olanlarını bilmek görmek dinlemek kullanmak işitmek hissetmek okşamak hoşlanmak .......!'^^+%&amp; ne saçmalyıorum ben :) ! ...

Düzenleyen : mirkan

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hıhı evet orjinal teyple dinliyoruz şu anda Jbl ve Helix kolonları bu halde bile ses daha bass lı ve net biçimde, kolonlarda köpek soluması gibi bass vurdukça hava akımı geliyor.

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

11. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    kolon isi zor is macera aranirsa, yok orjinalindan biraz daha kaliteli ses olsun diyorsaniz, sony jbl pioneer gibi markalarin her araca uygun kolonlari var ve orjinalindan biraz daha iyi ses cikarirlar. Elantralarin mesele orjinalleri volum olarak gayet sesli sistemi vardi ve bu 90% kullanicilar icin yeterlidir. Ben sahsen müzik dinlerken biraz daha fazla bass olmasini istedim. Önlere hic tanimadigim cin mali 16cm koax aldim, arkalara phonocar 16cm kickbass, sony mp3 ve usb li teybe bagli. suan elde ettigim ses ile gayet menunum cünkü harcagim para sadece 75 tl ye tekabül ediyor. ebaydan aldim biraz ekonomik oldu.
    kapi icrerine korumayi söküp alubtyl izolasyon yapistirsam ve birde kücük anfi taksam süper ses cikaracagindan eminim. hastasini benim acemi sistem elbette kesmez ama bu forumda üye olanlarin cogunun ihtiyacini karsilar diye düsünüyorum. fazla ucmaya gerek yok bence, normal vatandaslar icin basit bir sistem gayet yeterli oluryor.

12. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Linklerini kopyaladığım modeller ve karma üst seri Türkiye'de mevcut ve kullanılıyor ... karma olanın fiyayı 760 euro ... ( pahalı olduğunu söylemiştim ) ...
    Bana sorarsanız o paraya jbl 660 gti alırım ... benim içinde son nokta bu ... tabi dls veya harman kardon anfi şartı ile ...
    6965 130 tl ... 75 ise 200tl ... t696 380 küsür lira ... değermi ? değer tabiki ... 60 liraya da alpine 6x9 var , 80 lirayada 500 watt 25 yollu pioneer varhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifama dandik işte çalmıyor ...
    Mesajınızın geriye kalan tüm kısmına katılıyorum ...
    Volvo s80'in 4 hoparlör paketi var ... en iyi olanı dinledim ağzım açık kaldı ... 20 bin lirada harcasak öyle sistem yapamayız ...

13. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benimde coaxda favorim alpine type-r dır fiyatını bilemiyorum ama tweeterı dönebilen magnezyum optikli woofer konisi hybrid koni 100 rms de çıkışı varki tatlı bir anfi ile audioson giriş seviyesi gibi bül bül gibi arabayı öttürür gibime geliyor.. her şey para=performans işde.. az param olsa yüksek rms istesem gidipde çin malı alıcağıma çinlilerde çözmüş olayı zaten artık ingilizce yabancı isimler alıyorlar birde iddalı isimler alıyorlarki millet yabancı zannetsin diye gidip o tip bir ürün alıcağıma emin olduğum hiç olmassa belli bir kalitesi olan kenwood alırım.

zaten çoğu araçlar fabrikasyon anfili bu faktörde var misal hyundainin elantra ve sonataları bile amerikada anfili satılıyor bizde yok sanırsam.. yeni nesil araçların çoğunda kendinden anfi var o yüzdende ses kaliteleri yüksek ben mercedes ml den çıkmış orjinal anfi gördüm harmann becker marka adamlar çok ciddi 4 çıkışlı anfi koymuşlar araca öyle az buz değil :))

fabrikasyon iyi müziğin sırrı bence ben a5 den çıkan boseleri gördüm adamlar 20cm lik kolon koymuşlar 3 yollu birde anfi besliyor tabi ana üniteyide audi ona göre koymuş kolonların belki rms leri toplasınız 10 rms 20 rms dir ama araba bül bül gibi şakıyor işin sırrı bence kolonun boyutları 20 cm lik kolonun heleki 3 yollu perdelemesi çok güzel oluyor zaten kapının yarısı hoporler peteği adamlar arkayada gene 16 cm lik 10-20 rmslik bose component koymuşlar :)) yani adamlar arabayı kolonla resmen sarmalamışlar kolonlar tüm arabayı kucaklıyor ama toplasan rms değerleri 10-20 dir işin içinde anfi faktörüde olunca teyp çıkışıda tabiki o anfi ve kolonlara göre yapıldığı için ortaya harika bir müzik sistemi çıkartıyorlar.

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Panzer, bir önceki yorumunun aksini birşey diyemem çünkü harfi harfine doğru. Evet Sierra kolonlar konusunda riske girdim düşüncem şuydu en azından orjinal kolonlardan çok daha iyidir + fiyatı makul normalde 75 liraya satılan kolonları 40 liraya aldım. Alpine kolonlar için senin tecrübelerine ve yardımlarının doğrultusunda tercih ettim. Orjinal teyple güzel ses vermiyor olabilir ama kaliteli teyp ile ses muhakkak değişeceğine inanıyorum. He diyelimki istediğim düzeyde olmadı yine zararım olmaz satar başka kolon alırım. Sonuçta herkesin beklentisi aynı olmaz elbette.

Arada bir fark varki Jbl CS-6 kolonlar orjinal teyple Alpine kolonlarda çok daha iyi ses verdiği. Jbl 45 rms 135 watt. Alpine ise 40 rms 220 watt. Belkide Jbl kolonlar kaliteli teyp ile bile ses farkı çok fazla olmayacaktır.

Vs. Şu anda tecrübe ederek bilgim dahilinde olan bir mevzu. Orjinal teyp ile hangi kolonu önerirsiniz deseler Jbl Cs-6 derim. Yeni teyp takıpta arabamdaki kolonları tekrar değerlendirdiğimde ise onuda ona göre tecrübe etmiş olacağım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben aldığın alpinelerin 60 rms liğini dinledim clarion teybe bağlı ses billur gibi akıcıydı müzik şahaneydi o sistemi anfisizde dinledim anfilide dinledim şahaneydi..

bu aldığın 40 rms liklerin o kadar kötü olucağını düşünmüyorum neticede alpine.. jbl cs leri çok iyi biliyorum bilmiyorum onun nesini beğendiğinizi sanırım basları biraz daha kuvvetli ondan arkadaşın seat leonda vardı çocuk aldı bağladı 2 hafta sonra sattı önlere kicker aldı ks650 coax onlarda müzik yok ama maşallah çok sert vuruyor gümbür gümbür sanırsınız kapılarda sub bas var..

bir teybi alda bir teybenine eko ayarı çek sonra tekrardan bu konuya yazarız :)

bu aldığın alpinelerin mbquart ayarında olan 40 rms likleri varki onlar 150 tl ve onlardada bas yok zaten müzik veren kolonda ciddi bas olmaz bası ayrı alırsın o yüzden zaten bas girişleri bile teyplerde ayrıdır bas anfisi ayrıdır basın çünkü müzğin alt tonlarını bağımsız şekilde doldurması gerekir bütün kaliteli ses sistemlerinde bu böyledir..

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Jbl CS-6 lar orjinal kolonlara göre sesi daha net ve bass ları daha kuvvetli Helix'leri zaten söylemeye gerek yok. Şöyle diyeyim, sıradan bir mp3 parçası ile aynı mp3 parçasını turkcellmuzik.com'dan indirdiğinizi düşünün dinleyin aradaki fark o kadar fark ediyor açıkcası.

Zaten teyp aldıktan sonra ayar için sizlerden yardım istiyeceğim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Sonuçta alınmış alınmıştır, teyp değiştirdikten sonra herşey değişeceğine inanıyorum. Benim yeni kolonlardan beklentim ise orjinal kolonlardan daha net bir ses ve hiç olmazsa orjinal kolonlara oranla daha iyi bass vurması.

Zaten istediğim sistemdede bangır bangır sokaklarda ipini koparmış kedi yavrusu gibi dolaşmak değil, müzik dinleyip haz duymak babındayım.

Tekrar teşekkür ederim......

17. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hoparlör subwoofer vs ... alımında yapılan en büyük yanlış watt değerlerine bakmakdır ...
    Önce nasıl bir sistem istendiğine karar verilmeli , sonra bütçeye en uygun kaliteli cihazlar seçilmelidir ...
    Birde şu var , hoparlörler araçdan araca farklı çalar ... ben her aracımda kapıların içini fiber ile kapattırdım , hoparlörün arkası kabin gibi oldu ... bu daha fazla watt yemesi için kuraldır ... boşda çalan bir hoparlör yüksek wattlarda sesi bozar ve daha az ses verir ... distorsiyona çabuk girdiği içinde çabuk bozulur ... kapı içinde imkan varsa , cama değmeğecek şekilde fiber kaplatın hoparlörün arkasına ...

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fiber dediğin şey şu ses izolasyonu olarak kullanılan şeymi Mirkanım. Örnek foto vs varsa eklersen çok sevinirim.

19. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Resim yok hocam ... bildiğin fiber ve macunu hocam :) hani sertleşip taş gibi olan fiber ...

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sonunda teyp aldım e bugünde bağlattım. 8350 sd teyp kendi arabama taktım. İlk izlenimlerim Sierra kolonlar Alpine kolonlar çok daha güzel ses veriyor gerçektende. Bass olsun ses netliği olsun Alpine lar biraqz sönük kalıyor. He Alpine larda iyi ama Sierra larla mukayese ettiğimde vasat. Ama şu gerçekki teybi taktırdıktan sonra müzik dinlediğimi anladım...

Herkese teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş