Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hangi Hoporlörleri Alayım

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda GRAFTT tarafından 29 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    60 liraya 2 yollu pioneer 16cm hoparlör alın ... Arkalar içinde pioneer 6965 v2 alın ... içi kağıt efsane hoparlördür ... istek üzerine üretilen bir modeldir ... ilk serisi 98 yılında piyasaya sürülmüştü ... sıfır fiyatı 135tl ... Yada bütcenizi zorlayıp 6975 v2 alın ... ama anfi ister ...

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkürler Mirkanım, ama amfi istemiyorum, Zaten koyacak yerde yok arabada.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Bazen arka koltukları yatırmam gerekiyor. Amacım sadece kapı içlerindeki kolonları değiştirmek. Daha mbce sana danışdığım Jbl CS-6 kolonları aldım ve Helix dark blue kolonlarıda aynı arabaya bağladık orjinal teyple bile köpekk soluması gibi bass vuruyor ve tatmin edici. Birde 8350sd teyp alıp taktımı süper olacak. pioneer 6965 v2 oval modeli pandizota vs birşey yaptırmak istemiyorum açıkcası. Linklerini verdiğim kolonlar arasında senin önerdiğin Pioneer 2 yollu kolonlarla mukayese ettiğimde hangisini önerirsin...

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bana sorarsanız 3 kolon içinden kağıt üstünden konuşuyorum dinlemedim ama kağıt üstündeki verilere göre sierra derim.. ikincisi jvc derim sony öyle araba kolon sektöründe pekde makbül mübah bir marka değildir xpod serisi anfileri dışında markaya pek kanmayın o açıdan sonyde.. pionnerların şahsen bence devri bitmişdir avrupa yarışmalarda bile dls nin focalin jbl in kickerın alpine ın gerisinde neticeler alıyor 6992-93 serilerindeki tiz bas yanma olaylarını unutmamak lazım..

gerçi işin özünüde unutmamak lazım neticede anfi olmıycaksa aslında ne kolon takarsanız takın teybinizin çıkışı kadar ses alabiliceksiniz yani teybinizin çıkışı 4x35 ise 45 rms lik kolonda alsanız 60 rms lik kolonda alsanız alabiliceğiniz güç en fazla 35rms olucakdır o yüzden bir şey değişmiycekdir.. burda önemli olan kolonun müzik kalitesi olur olsa olsa onuda kimse dinlemeden bir şey diyemez.. ben şahsen dinlediğim kolonları söyledim onlarında bütçesi sizi aşıyormuş gerisi kağıt üstündeki verilere bakıyor..

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yardımlarından ötürü çok teşekkür ederim Emre. Müzik sistemi konusunda pek anlamadığım için sizlerin yardımını istedim sizlerde yardımınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

Alacak olduğum teyp Pioneer 8350sd 4x50 watt çıkışı var. Almak istediğim kolonları deneme şansım olsa keşke ama malesef yok. Sierra dediğiniz gibi kağıt üzerinde süper ama gel gelelim nasıl bir verim verir muallakta bir durum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley12.gif

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evet açıkcası bende araştırıyım dedim hani kullanan memnun olan varmı diye ama bir bilgiyede ulaşamadım sierranın kolonları için..

ben şu anfi konusunda takıldım anfiyi her şekil saklarsın arabanın her yerine yani en iyisi çamurluk içine koyar tesisatçı koltuk altı yapar yani anfi saklanır görünmez sana manide olmaz anfi olursa güzel olur hani fazla ciddi bir anfi almanada gerek yok maksat güzel ses alman için ama illa anfiye gerek yok diyorsan direk teypden alıcam diyorsan aslında sonyde alsan jvc de alsan pek ses kalitesinde ahım şahım hissedilir fark olucağını düşünmüyorum ama stok kolonlardan her şekil daha kaliteli daha güzel ses vericeği kesin. :)

6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Pioneerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif...

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün Saturn'a gittim, Sierra 630 modeline baktım 60 RMS olanına, mıknatısı ufaktı pek hoşuma gitmedi açıkcası.

Alpine baktım, komple iskeleti vs plastikti tel maşa gibiydi ses kalitesi nedir bilmiyorum ama 1 çift fiyatı Saturn'da 69 liraydı. Birde Helix marka vardı onları sormadım gerçi.

Şu anda kararımı 3 kolon arasında vereceğim. Sierra 630, Alpine SXE-1725S yada JVC CS-V627 ( 2 Çifti 105 liraya geliyor )

Fakat Alpine lar 16.5 cm çağı var takılırken sorun çıkarırmı acaba ?

8. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kapılarınızdaki kolon yuvası kaç cm 13 ise tesisatçı oraya ufak bir müdahele ile 16 lığı takar 16 ise 16.5 olurmu diyorsanız olur tabiki.

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ön/arka 16 cm. Diğer Getze 16 cm kolonlar cukk diye oturdu. Panzer senin önerdiğin kolonlar bunlarmıydı acaba ? Bu kolonları nerde nasıl baktın ettin acaba ?

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim dediklerim bunlar değil 60rms spg c2 serisi bunlar 40 rms ama alpine ise iyidir büyük ihtimal alpine kötü mal üretmez sanmam...
    helix de kaliteli markadır bu arada bakmamışsınız ama oda iyidir..

buyur senin bakdığın alpine kolonlar adam anfisiz 4x50 çıkışı olan normal jvc teybe sürmüş :))
    http://www.youtube.com/watch?v=JBuBoaWGU54

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yapma yavv, bende senin önerdiklerin olduğunu düşünüp ucuza buldum diye seviniyordum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

12. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    onları alman bir şey fark etmiycek çünkü anfi kullanmıycaksın yani şu almayı düşündüğün 40 rms lik alpine lerden çokda farklı bir verim alamazdın o kolonlardanda o yüzden bunlar hiç olmazsa bence tam işini görür benim fikrim..

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkürler panzer, hafta içi o zaman artı kalayım kolonları ve cam filmi yaptırırken bunlarıda taktırayım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hayırlı olsun youtube dan dinledinmi kolonları çok diri canlı çalıyor sanki anfi varmış gibi zaten bir çocukda yorum yazmış arabanda anfimi var diye videoyu ekleyen çocukda yok yazmış sadece teyp :))

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet arkadaşlar az önce eve geldim ve saturn'dan yeni kolonlarımı aldım.

Sierra 630 modeli 39 lira 200 watt 60 rms ve 3 yollu olduğu için arkalara 1 çift bu kolonlardan aldım. Önlere ise Alpine SXE-1725S 220 watt 40 rms 2 yollu olanlarıda önlere aldım.

Bakalım arabaya taktıktan sonra orjinal teypte dahi ses kalitesinde fark olacakmı ?

Yardımlarını esirgemeyip yol gösteren arkadaşlara çok çok teşekkürlerimi sunarım...

16. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hayırlısı olsun :) takdıkdan sonra bir yorumunu yaz kolonlar hakkında bu arada ikisini ayrı ayrı dinleyip yorum yaz yani ikisini aynı anda dinlersen farkı anlayamayabilirsin bende sierrayı merak ediyorum iyi ise bende ilerde insanlara öneririm.

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim, Sierra'ların fiyatı çok iyiydi. Gerçi orjinal kolonlardan çok daha iyi ses vereceklerini umuyorum. Sierra kolonların mıknatısı Alpine'lerden daha büyük şimdi inceledimde.Sonuçta 4 adet kolonu 4 taksitle 108 liraya aldım + 5 yıl garantileri var. Hertz marka kolonlara baktım ama onların fiyatı 100 lira civarı ve stoklarında yoktu ( Olsada almazdım :) )

Cam filmlerini yaptırırken kolonlarıda taktıracağım, ayrı ayrı seslerini dinleyip sizlerle paylaşıcam.

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün cam filmleriyle birlikte kolonlarıda taktırdım. Orjinal kolonların
    görünüşü bile berbat. Belki orjinal teypten ötürü kötü ses veriyordur.
    Ama yinede vermiş olduğu ses net değildi. Özellikle
    turkcellmuzik.com'dan indirdiğim müzikleri denememe rağmen verim
    alamamıştım.

Önlere Alpine, Arkalara Sierra taktırdım. Ses netliği hemen farkedilir
    biçimde değişti. Ama yinede iyi bir bass vurmuyor, en azından biladerin
    arabasındaki Jbl CS-6 ve Helix Dark Blue kolonlar kadar değil.

Alpine kolonlar yinede Jbl CS-6 kadar iyi bass vurmadı. Sierra'lar ise
    fiyatına göre 40 lira fiyatına göre Alpine'larla baş edecek düzeyde iyi.
    Tabikide orjinal teyp ile böyle kaliteli teyp ile sonuç ne olur
    şimdilik bilemiyorum. Şu andaki düşüncem ise keşke 30 lira fazla verip
    Alpine alacağıma onlarıda Sierra alsaydım diye düşünmekteyim. Neticede
    kolonları besleyen teyp değiştiğinde durum ne olacağını sizlerle
    paylaşırım...

Orjinal kolon ve arkadaki yazılar ( Resim alıntıdır ama arkada yazılanlar aynısıdır )

Düzenleyen : GRAFTT

19. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    normal kolonlardan ciddi bir bass bekleme teybini al sonra tekrar dene şu anda orjinal teybinin çıkışı 10dur 20 dir normal teyp aldığında çıkışı 40-50 w lık ses o zaman üst frekans ve dblerde fark eder eğer düşüncen aynısı ise sierraları öne alırsın alpine leri arkaya takarsın.. ama dediğim gibi ne alırsan al ciddi bir bas bekleme helix için daha öncede yazmışdım çok iyidir Helix Dark Blue dediğiniz kolonlar 150 tl den aşağı değildir tahminim ve helixler bass ağırlık çalan kolonlardırbu arada dinlediğin arabadaki ana ünite ve anfi varsa bunlar çok fark yaratır..

Düzenleyen : panzer

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ciddi bir bass beklemiyordum ama biladerin arabasındaki kolonlar kadar bekliyordum en fazla. Tabi dediğin gibi teyp değiştirdikten sonra sonuç değişir, benim için önemli olanda o olacak. Eski orjinal kolonlara oranla aynı cd ve aynı parçalarda bile ses netliği fark edilir derecede.

Evet şimdi baktım Helix Dark blue 6.1 kolonlar Almanya'da 49 euro.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif Ben 75 liraya almıştım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

Sakın yanlış anlamayın beni kolonları taktırdıktan sonra duruma göre paylaşım amaclı belirttim, yoksa elbetteki böule kolonlar böyle bir teyple verimi vasat olur.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş