Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hangi halojen ampul ?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda hakan84 tarafından 23 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Tabikide , Arkadaşın Admire ' Ye 0.75 Lik Kablo İle Anfi Tesisatı Çekmiştik.Anfi Zaten Düzgün Çalışmamıştı Sonra Yüksek Çaplı Kablolar İle Tesisatı Yeniledik.
    Sadece Otomobil Olarak Bakmayın , Şu Anda Hiç Bir Şantiyede , İnşaatta 2.5 Luk Halogen Free Kablo Dışında Kablo Kullanmak Yasak.Nedeni Basit Ne Kadar Sigorta Kaçak Akım Koruma Rölesi Vs Vs Olsada En Büyük Sebebi Yangın.
    1.5 V Luk Bir Pil Bile Isı Sebebi İle Yangın Çıkartabilecek Bir Kapasitededir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : Ersin

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Üstadım olayın olması gerekenini yazıyoruz biz burada vakti zamanında bende kullandım diyorum ama ona görede tesisat güçlendirilmişti. Şimdiki araçlarda röle var diyorsun ama zaten rölesiz araba yok ancak sorun şu ki bu araçlardaki röle ve tesisat en çok 55-60w ampul kullanmaya izin verecek şekilde yapılandırılmıştır. Sen denemişsin birşey olmamış ama bu olmayacak anlamına gelmez. (Not: Bahsettiğin o eski şahinlerin tamamında extra röle mevcut bunu biliyor muydun?)

3. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu 100w lıklar zaten muayeneden geçmiyor bildiğim kadarıyla

4. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçiyor sonuçta ampülü söküpte kaç wattmış diye bakmıyorlar :)
    Düzenleyen : saffetustun

5. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şahinlerin orjinalinde hiç bişey yok sonradan takıyorlar ama bizimkiler fabrikada düşünmüşler bu olayı...neyse uzatmanın anlamı yok,toplamdaen az 5 yıl kullanmışım vesonuçta problemsiz kullanmaya devam ediyorum...

bu olmayacak anlamına gelmez demişsin,hiç bişeyin garantisi yok sonuçta,bazen orjinal donanımda bile bi anda sigorta atması veya kablo eritmesi gibi sorunlar olabiliyor.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifYani olmaz dediğin şeyde olabiliyor,bu yüzden bu tür şeyleri pek takmam açıkcası ama tabi mesela bi anfi çok çok daha risklidir,bir arabaya anfi bağlatcaksam elektriği direkt aküden alırım ve en kalteli kabloyu kullanırım.

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçiyorda kusurlu olarak ışık şiddeti fazla çünkü.. kullanımı normal trafikte yasal değil onu demek istedim muayeneden geçtiyse her yol mübah diye düşünmemek lazım.

7. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şiddetine bakmıyorlar far ayarına bakıyorlar,beyazampüller tabiki geçmiyor ama bu ampül sarı olduğu için farı açalımda ampüle bakalım demiyorlar yani,niye yasal olmasın kardeş millet zenon takıyor gözümüzün içine kadar sokuyorlar ışığı bu yasal değil tabi ama bahsedilen ampül öyle zenon kadar rahatsızlık verecek derecede değil,ışığı tabi biraz daha fazla ama şiddetli denilemez ve açık sarı oluşundan dolayı aydınlatması daha iyi.

kısacası evdeki 60 wattlık ile 100 wattlık arasındaki fark gibi değil,büyük bir fark düşünmeyin.Öyle şiddetli bir fark yok rahatsız etmez.

Şu ana kadar hiç bir aracımda (far ayarları iyi olduğu sürece)karşıdan sellektör eden olmadı veya öndeki araçtan rahatsızlık şikayeti almadım
    Düzenleyen : saffetustun

8. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yeni nesil araçlarda farda bile beyin var benim eski vectramda vardı passatdada vardı normal akımdan yüksek takarsan güvenlik için arıza ışığı verip yakmıyordu düşük takarsan misal xenon yakıyordu ama arıza ışığı yakıyordu ekranda o yüzden yeni nesil araçlarda exonon takarken araya kondasatör koyuyorlarki akım dengelesin arıza ışığı yakmasın araba.. yani fabrikalar yeni nesil tüm araçlarında bu tertibatı otomatik ibr beyinle zaten korumaya almış durumda.. doğan şahin iki kablodan ibaret olduğu için onda her türlü şey çalışır..

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar nette biraz detaylı araştırma yaptım. Narva 90/100 watt ampuller genelinde farda tahribat oluşturduğu görüşündeler. Bosch Plus 90 ise bulabilirseniz tabi büyük önemde tavsiye ediliyor. Bakalım bu ampullerden bulabilecekmiyim.

10. mdogan42

mdogan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bişey sorabilir miyim? 8000k lık zenon setlerden takamaz mıyız hyundai getz 2005 cool var bende? bu h4 dediğiniz philips osram vs ne renk ışık veriyor? ben uzun ve kısa farı beyaz yapmak istiyorum. getz e xenon takılır mı? takılırsa ne takılır?

11. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    aynen far camının bozulmasında ampul büyük rol oynuyormuş araştırırken bir yerde okumuştum.orjinal watt değerleri kullanılırsa iyi olur yani.

12. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    getzinizde mercek varmı yoksa fara önce mercek takmanız lazım yoksa projektör gibi hem karşıdan gelenin gözünü alırsınız hemde önünüzdeki aracın şöförün gözünü mahvedersiniz.. mercek varsa şayet..

takılır niye takılmasın 8000k xenon yalnız mavidir sadece görsel havalı durur sürüşe kaykısı olmaz zararı olur yağmur yağdımı ıslak zeminde önünüzü göremessiniz far kapalıymış gibi gidersiniz.. beyaz istiyorsanız 6000k ideal dir ama bana sorarsanız fabrika standartları olan 4300k xenon takın hem çok kaliteli bir görüş alanına sahip olursunuz hemde orjinal iş yapmış olursunuz.

13. mdogan42

mdogan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    TEŞEKKÜRLER. peki bu osram night breaker plus ve ya philips extreme vision alsam bunlar ne renk? h4 galiba bizim farlar(getz). mercek yok

14. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    normal 4300k sarı olması lazım youtube da falan bakın isterseniz orda rengi bellidir.

Bu Sayfayı Paylaş