Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hangi halojen ampul ?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda hakan84 tarafından 23 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu ampulu ilk defa gördüm duydum, kısa bir araştırma yaptım, verimi iyi seviyelerde. Fiyatıda aşağı yukarı Osram Nb kadar. Alıp denemek gerekir. Ben Kaç ampul aldım denedim zamanında.

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu bosh plus 90, 55/60 W olanlardan dimi 90-100 w falan olmasın

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    H4 dünde kendine has bir avantajı var oda bixenon dönüşümüne en kolay geçebilen far tipi tek reflektör olduğu için yani aslen h4 lerde bi farlardır tek reflektörden uzun kısa.. bi xenonda aynı mantıkdır tek reflektörden uzun kısa.. o yüzden farda ciddi bir modifikasyon yapmadan direk bixenon fara dönüşüm yapılıyor ve harika neticeler alınıyor.. birde kaliteli bir mercek uygulaması şayet yoksa farın orjinalinde harika bir görüntü kalitelisi alınır zaten çokda orjinal olur..

4. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    bosch 90 ile philips vision ayni gibi gelyo .fiyatta philips biraz daha ucuzmus galiba. Bu iki ampul ayrica night breakarden daha uzun ömürlu ve dayanikli deniyor. Zaten fotolardada göruntu acisindan pek fark yok. Gibi bosch unda fotosunu bulup bi bakicam

5. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Arkadaslar simdi bi almanyada yapilan halojen ampul test verisini buldum.
    Almanca ama enzindan kendi markalarini test ettigi icin objektiftir herhalde nede olsa 3 markada alman.
    Verien yildizlara göre osram ve philips daha yakin olsa gerek...

6. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Açıkçası Bunların arasında fiyat olarak en uygunu ve piyasada en kolay bulunabileni NBR ömür konusuna gelince firma birşeyleri dikkate almış ki NBR'den sonra NBP çıktı onun çabuk patladığını test eden henüz olmadı gibi birşey.Philips aşırı pahalı, Bosch ise ikisinin arasında ömrü daha iyi deniliyor ama aydınlatma olarak en iyisi NBP zaten resimlerde de daha iyi görünüyor Philipse göre ve ayrıca Bosch'a görede daha üstün.

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    sanırım aydınlatmaya bakış açışlarımız farklı aydınlatmada mühim olan önünü çok aydınlatmasımı yoksa en uzağı ve geniş alanı aydınlatan aydınlatmamı iyidir tabiki en uzağı aydınlatan iyidir resmilere bakarsanız extreme vision çok daha uzağı ve geniş ibr alanı aydınlatıyor nb ise önünü aşırı aydınlatırken uzak ve geniş aydınlatması zayıf..

genel intibak şudur genelde nb ler şehir içi kullanımda iyidir extreme vision lar ise uzun yol sürüşlerinde etkilidir.. nb nin aydınlatma oranı %91 extreme visonun %97 olması lazımdı yanılmıyorsam..

Düzenleyen : panzer

8. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    aydinlatma konusunda hem fikiriz diyebilirim.
    Resimler arsindaki ince farki sizde görmüsünüz.nightbrekar 40 tl civari philils 60 tl civari herhalde tahminime göre. hafta sonu bi fiyat bakicam uygun fiyata bulursam philips i tek gecerim.
    Tuzlu gelirse night breaker in plus yani ufaltilmis h4 modelini alicam.. herhalde sorunlar azaltilmistir plus ta diye dusunuyorum...

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    H4 tipi ampulde olsa arabadan arabaya değişim gösterir. Sonuçta h4 tipi diye farların yapısıda bir olamaz. Astra G kasaya H7 tipi ampullerini Osram Nb ile değiştirdim sonuç harika ötesiydi. Getzimde değiştirdim harika ötesi. Admire'da değiştirdik harika ötesi, Combo da değiştirdik harika ötesi. Yani birçok arkadaşımın arabasınada Osram Nb taktık kimse memnuniyetsizlik belirtmedi açıkcası. Ama dediğim gibi Philips ve Bosch marka ampulleride denemek gerekirki duruma göre nasıl olduğunu anlayalım. Testlerde iyi sonuç verir fotolarda daha iyi aydınlık sağlar ama gerçek yaşamda nasıl olur onu işte yanılma ve deneme yoluyla saptarız ancak.

Osram Super, Cool Blue, Silverstar ampullerini birzat alıp denedim ama hiç biri orjinal ampullere göre fark göstermedi açıkcası. Neyseki büyük yapı marketlerinden almıştımda, arabama uymadı diyip geri iade etmiştim.

10. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    2 seneyi geçti galiba osram nb kullanıyorum, gayet tatminkar ve şu ana kadar patlama vs... başıma gelmedi. plus serisi daha da geliştirilmiş olacağından iyi bir tercih olur. tabiki diğer markaları da denemek lazım...

11. psycho_mcs

psycho_mcs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Philips X-treme Vision +100% https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    50TL YE ALDIM ANKARA ŞAŞMAZ Osram NightBreakerPlus 45TL Çok bir fiyat farkı yok aralarında ayrıca nightbreaker alacaksanız plus olanını alın
    Düzenleyen : psycho_mcs

12. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  13. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu ampullerden bende kullanmıştım hemide 4 adet H4 formatında etrafı gündüz gibim yaptığı aşikardı ama hem araçta röle vardı (Zaten aksi düşünülemez) hemde aşırı ısıdan zamanla flaman göbeği yön değiştirmeye ve far çanaklarıda sararmaya başlıyordu. Normal halojen kullanılacaksa araç orjinalinden şaşmamalı yani 12v. 55-60w.

14. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla 4 sene era'da kullandım zaten yeni araçların hepsinde röle mevcut.sararma ısınma falan yapmamıştı,aksine gece yolculukları insanın gözünü hiç yormuyor çok rahat bir şekilde aydınlatıyor.volkswagen aracımdada 2 yıl kullandım şu anki aracımdada kullanıyorum yani 90 watt oluşunun hiç bir zararını görmedim,tabi aydınlatma performansı tartışılmaz

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    55-60 watt üzeri ampul kullanıldığında tesisatta tahribat oluşturabiliyor. Tıpkı bir zamanlar xenonlar olduğu gibi far aç/kapa düğmesini erittiği gibi.

16. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    xenonlar zarar vermez çünkü 35 watt çeker araçların elektrik tertibatı 55watt ampüllere göre yapılır yani xenonları rahat kaldırır o sistem.. ama 55 wattun üstünde her tür ampül xenon v.b aracın elektrik tertibatına illaki zarar verir..

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Xenonlar Daha Az Enerji Çeker. Ama 100 W Lık Normal Ampuller Ampulün Soketini Dahi Eritebilir.

18. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teori'de ne kadarda zarar verdiğini söylesenizde,kullanımda bir zararını görmüyorum.

Sonuçta bu ampülleri çoğunlukla taksici esnafıda kullanıyor ve hatta eski şahinlerin bir çoğu bu ampülden kullanır daha iyi ışık için,şahinlerde bile problem çıkmadığına göre bizim arabalarda problem çıkmaz,ki zaten dediğim gibi araçlarımızda orjinalinde role var ve ben uzun yıllardır kullanıyorum volkswagendede hyundaıdede bir problem yok...Bence işe teori olarak bakmak yerine alın bi kullanın zararı olmadığını göreceksiniz ve ışıktan çok memnun kalacaksınız

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Neredeyse 2 Katı Akım Çektiriyorsunuz ;
    55/12= 4.6 Amper
    100/12 = 8.3 Amper.

8.3 Amperde Az Bir Akım Değil.. Taksici Kullanıyor Olabilir Başkasıda Kullanıyor Olabilir Ama Zarar Vermeyeceginin Garantisi Yok Allah Korusun Yangın Riski Bile Var.Normal Ampülde Bile Var Fakat Normalde %5 İse 100 W Da %40 Dır.

20. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    senelerdir zararı yok bundan sonrada olmaz inşallah.Çokta takmayın sonuçta o ampüller ne için üretiliyor otomobil için..kullanılmayacak nitelikte olsa niye üretsin narva gibi bir firma.

ama akım olarak değerlendirmeye kalkarsakkalitesiz kablolarla bağlanan teyp sistemleri anfiler veya televizyonlarda tehlikeli değilmidir?
    Düzenleyen : saffetustun

Bu Sayfayı Paylaş