Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

H4 Far Ampul Karmaşası

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda GRAFTT tarafından 15 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. emrekara

emrekara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlısı olsun, sevindim ben de bosuna uzun zamandır araştırmamışım demekki..

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim. Tek kelime ile halojen farda NB. Bende bunu bayadır araştırdım ner ortamında bakmadığım makale, forumlardaki tartışmalar v.s.

İlk önce sadece tek fara Nb takıp denemek istedim. Montajı yaptım ve farları yaktım. hiç bakmadan ampullerin ısınması için bekledim duvara baktığımda aradaki far bariz biçimde belliydi. Ampullerin soğumasını bekledikten sonra diğer farada NB taktım.

Bu arada fabrikasyon farın üzerindeki ampule oranla daha beyaz yandığınıda belirtmek isterim...

3. albay

albay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sevgiliarkadaşlar sizlerin olduğu kadar benimde kafamı karıştıran önemli konulardan biriydi 2 hafta önce silverstar alıptakmıştım amaaradaki fark gözle çok zor seçiliyo ışık fazla ama genede tatmin etmedi ( şahsım adına söylüyorum) dün itibariyle night breaker ampül alıp taktım sonunda ve gerçekten mükemmel sonuç aldım ampul alıcak arkadaşlar super yada sılverstar almadan direk night alabilirler beğenmeyen olursa parasını ben vercem (dermişim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif)

herkeze kazasız belasız günler dilerim yolunuzda farınızda hep açık olsuınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    xenon düşünmeseydim night breaker düşünürdüm.

5. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    beyaz ampül resmen uzun yolda eziyet.hiç gerek yok zorluk çekmeye en güzeli narva 100/90 h4,açık sarı renkte süper aydınlatma
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Xenon taktırmayacaksanız orjinal ampüllerinizi değiştirmeyin derim

7. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    nb karşıdan gelen arabaya etkisi nasıl acaba..kısa yakarken bile karşıdan sürekli sellektör almakta iyi olmaz.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif far ayarını düşürüncede(alçaltınca) ne kadar aydınlatırsa aydınlatsın..görüş mesafesi düşerse bir işe yaramazki..far ayarı 0 ken 60 mt aydınlatıyorsa 3 e getirdiğinizde atıyorum bu 40 mt ye düşerse ne kıymeti var..nb taktıranların özellikle uzun yoldaki tecrübelerini burada yazmalarını istiyeceğim..sellektör yapıyorlar mı karşıdan

8. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    taklit beyazların(mavi boyalı ampüller)faydasından daha çok zararı var kesinlikle tavsiye etmem.şuan 100 lük kullanıyorum ama oda tesisata zararlı

9. musampa

musampa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar farlarınızı değiştiriken karşı taraftakinide düşünü.Geçenlerde karşıdan gelen nasıl bir ampul taktıysa kısasında bile sanki kör oldum.Aracımı şansın yardımıyla yolda tuttum.Tabi ondan sonra bol bol sol kulağını çınlattım.Onun için hem karşıdakinin iyiliği hemde kendi iyiliğiniz için(sol kulağınız çınlamasın:))) )seçeceğiniz ampulleri iyi seçin.
    Düzenleyen : musampa

10. albay

albay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlarlar ben bu sabah söylemiştim osram nb taktırdım diye ve bir sorum olucak bileniniz varmı acaba sis ampullerimide orsam nb yapmak istiyorum ancak eralarda sis ampulu h27 eğik soket modeli bu modelde osram yok başka markalardada pek yokyada ben bulamadım bileniniz göreniniz yada başka fikri olan varsa yardımcı olabilirmisiniznormal h27 ampul oluyomu eralarahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Düzenleyen : albayzivayn

11. KaptanEra

KaptanEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet arkadaşlar bende era'nın sis farlarını en güzel hangi ampül ile güçlendirebilirim acaba ?daha önce bu konuda çalışma yapan arkadaşımız varmı ?

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    H880 yada diğer kodu ile H27 olan sis farı ampullerinin daha iyi aydınlatanı olarak IMTEC Cosmos Blue önerebilirim.

13. Misafir

Misafir Guest

az önce eve gelirken iyi şeyler söyledim bi arabanın arkasından..xenonu takmış ama yok böle bişi..resmenkör etti beni..
    Düzenleyen : burakcevik

14. KaptanEra

KaptanEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim saol GRAFTT

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Olması gereken K dan fazla takınca insanın gözünü alıyor. Ne haz alıyorlarsa.

Rica ederim, bilgiler paylaşıldıkça değer kazanır.

Düzenleyen : GRAFTT

16. Misafir

Misafir Guest

abi bunun kelvin değeriyle alakası yok..merceksiz far ve kalitesiz xenondan kaynaklanıyor..

17. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aman kardeş sis ampüllerini elleme.ben mtec süper whıte taktım geri söktüm uzun yolda siste öyle bi pişman oldumki hemen ilk benzinlikte değiştirmiştim.normal far ampülleride aynı şekilde kısaca sarı gibisi yok.fakat sarı sis ampülünün daha güçlüsünü daha yüksek wattlısını bulabilsem bende alırım....

18. Misafir

Misafir Guest

az önce arkadaşla konuştum elinde mtec yokmuş ama orjınalden kuvvetli philips yada osram varmış..h27 olarak..

19. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    sisfarlarını gereksiz yere açmak yasak ancakyağmurlu sisli havalarada açabilirsiniz.bundan dolayı sislerin sarı olması daha iyi.güçlü sarı varsa tercih edilebilinir

20. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ben yaklaşık altı aydan beri kullanıyorum bu ampülü. Kesinlikle karşıdakinin gözünü almıyor bizzat denedik. Parasına göre çok ii bir ampül kalitesiz xeon alacağına bunu alıp takmak daha mantıklı kuvvetli bir ışığı var gece sürüşlerinde mükemmel. Yalnızca çok yağışlı ve puslu havalarda sanki bir nebzede olsa sıkıntı var gibi geldi bana ama okadarda olacak 50tl lik ampülden daha fazlasını beklemekte haksızlık olur!

Bu Sayfayı Paylaş