Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Güncel Lpg Tüketimi

'LPG Sistemleri' forumunda cool_m tarafından 27 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. FIRAT BOZKURT

FIRAT BOZKURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    FIRAT BOZKURT
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    2006 model 1.3mpı admirem ile istanbulda şehir içi 50 tl ile (litre fiyatı: 2,52tl Aygaz) 180km gidiyorum. Bu mesafeyi yaklaşık 10 defa denedim. 0,28 kuruş gibi bir değer çıkıyor. E5 tarafiği sürekli dur kalk gidiyorum. Tüketimin normal olduğunu düşünüyorum. Lpg yi taktıralı 7000 km oldu. Yinede 10000 bakımına gidip filtreleri değiştirmeyi düşünüyorum.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Km hesabini bilmem son bakimdan sonra 9.9 lt ye dustu tuketim. Performansli sayilabilecek sekilde kullaniyorum

tapatalk ile gonderildi.

3. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aracımla 450 km yol yaptım depo boştu fulledim ve 85 tl lik gaz aldı 2.71 tl den 31.3 lt ediyor. (84 küsürden sonra düz olsun diye 85 yaptık) hızımız sürekli 110-120 arasıydı hiç düşmedim fırsat buldukça da daha yüksek hızlara çıktım. km ye 19 krş yaktı. şimdi normalde sürekli denediğim elazığ-malatya arasında 100 km lik yolu 90-100 km/saat hızla giderdim 6.6 lt yakardı. ancak bu sefer 450 km de hesaba göre 7 lt yaktı. bundan sonra sabit 110 la gidecem... :)

4. sonatakeyfi_71

sonatakeyfi_71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Lütfü A.
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    19.5 lt( 50 TL) gaz ile üçte biri hava alanına gidiş-geliş olmak üzere şehir içi 174 km yaptım.
    Sonata 2.0 GLS
    2004

5. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    2005 Elantra 1.6 GLS Manuel Vites. 28 Lt LPG ile;
    * Uzun yolda 110-120 km hızla 310 Km. Yol bilgisayarı değeri 7.5 Lt/100 Km gösterirken 9 LT yakın LPG yakıyor.
    * Şehir içi ise 290 Km (+-5km) . Yol bilgisayarı 9.5 Lt/100 Km gösterirken 10 Lt Gibi LPG yakıyor.
    Muğla'da bu değerlerde kullanıyorum. izmir'e geldim iki gündür yazdığım değerlerin en az %20 üstünde yakıyor araç.

6. gumus58

gumus58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    abdullah gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Selamüm aleyküm bende 1.5 milenyum var şehir içi 240kurş sıralı olduğundan benzin hariç.Gazın litre fiyatı 2.61 Havalar ısındığından dolayı gazada20 derecede hemen geçiyor.

7. hacettepeli_06

hacettepeli_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emir Han
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Dostlar Merhaba. Aracım 2008 Hyundai Accent Era 1,4 Team.
    Atiker Sistem Takılı. Ve Aracım Şehirçinde 100 km de 12,5 - 13 Litre LPG Tüketiyor. Siirtte ve etrafındaki İllerde bile çözüme ulaşamadık.
    Ayar yapılıyor ya arıza lambası yakıyor, ya da çekiş düşüyor, benzinde bile rahat gitmemeye başlıyor bu halde bile 12,5 litrenin altına düşmüyor. Bujilerim, kablolarım ateşleme sistemim komple yeni, gaz filtrem yeni, LPG regülatörü 10 ay önce garantiden değişti, ve bu aksamlarda en ufak bir sorun görülmedi. Enjektörler değişti yine sorun çözülmedi. Aynı arabadan arkadaşımın 9,5 litre bile tükettiğine bizzat şahit oldum (O Araçta BRC kiti takılı)
    Aynı Sorunu yaşayan oldu mu?
    Teşekkürler

8. ararat04

ararat04 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    barış çiftçi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arkadasım bendede atıker sıstem takılı 2009 model var ben senın dedıgın degerlerı kısın ıstanbul trafıgınde yakıyordum sımdı 10 lıtre cıvarı sen olcumunu dogru yaptıgından emınmısın oncelıkle buna dıkkat et yakıt aldıgın ıstasyonu degıs bıde ole dene yakıtını sabah yada aksam al lpg de hava sıkma olayı var bılgın olsun bu arada aracını kac bın devır aralıgı kullanıyorsun vıtes gecıslerın kac bın devırde oluyo bunlara dıkkat et ornegın ben kardesıme gore aynı yakıtla daha cok yol gıdıyom adam bagırtarak kullanıyo ve bu yaakıtı cıddı bır sekılde etkılıyor

9. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Vites değiştirme aralıkları yüksek olabilir ikincisi düşük bi ihtimal hava basıyor olabilir gaz istasyonu farklı yerleri de deneyin ayrıca enjektörlerin nereye konuşlandırıldıgina bakın çünkü yanma odasına gidiş mesafesi yakıt oranını yüzde 10 kadar etkiliyor

10. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim Eram da Atiker Safe Fast sittem var. Genelde Ankara-İstanbul arası gidip gelirim. Yol bilgisayarında yakıt ölçümü 7.5 i giçiyodu. Enjektörlerim arızalı olduğu için de yazılım ayarı fayda etmedi. Enjeketör, memeler ve filtreleri değiştirdim bir de ince bir yazılım ayarıyla şuan gayet iyi durumda. Yakıt olarak da. önceden bir depoyla. Ankara dan sakarya sapanca gölü izmit civarı gidiyodum. şimdi izmiti geçip istanbul anadolu yakasına yaklaşıyorum. Çok fark var arada.

Bir de ayar yapılınca arıza lambası yakıyor demişssiniz. Bende çok yaşadım. enjektör değişiminden önce İlk ayarda adam gazı çok açmış arıza lambası yandı yol bilgisayarı 14-15 civarı gösteriyodu. Sonraki ayarda çok kısmış. Bu seferde fakir karışım uyarısı verdi. Bu arada bu ayarları yapan Farklı Atiker yetkili bayileri. bende Yeni enjektörü takınca Atiker İç anadolu bölge bayinde ayar yaptırdım. 1 Aydır o şekilde kullanıyorum saat gibi şuan.

11. hacettepeli_06

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emir Han
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    "ararat04"
    kardeşim, ölçümüm boş depoya gaz alıp bitirene kadar bitirmek, ya da gaz alıp 100 km yapıp aynı pompadan tekrar fullemek. Yani ölçüm konusunda hatam olduğunu pek sanmıyorum.
    LPG yi neredeyse 4-5 farklı yerden alarak dahi denedim.
    Aygaz, Shell, ve Ucuz bi marka adını hatırlamıyorum o dahil. Araba kullanışım özellikle fazla yakıttan dolayı da resmen okşarcasına kullanıyorum. kesinlikle 2,5 deviri geçmez, ani hareket ve ivmelenme kesinlikle yapmam. Bu ölçümler kesinlikle sakin kullanımda şehir içinde elde edilmiş veriler.

"apolatera"
    kardeşim, Enjektörler tam motorun üzerinde, yani 16 DOCH yazan kapağın tam altında. Bu yer doğru bi yer mi bilmiyorum ama arkadşımın ERA sında da aynı yerde.

"rpurcek"
    kardeşim, enjektörleri, memeleri ve filtrem komple yenilendi, 200 lira param gitti. Hatta memeler büyük dendi orijinal meme büyüklüğü takıldı. Düşer diye beklerken hiç bir değişiklik olmadı. Arıza lambasını da genelde kısıldığında yaktı. Zaten yaktığında da araçta çekiş düşüklüğü hemen belli ediyo ve sabah zor çalışmaya başlıyo.

Velhasıl Kardeşlerim, Sonuç yine aleyhime. Arabamı çok seviyorum, satmak da istemiyorum. Ama böyle giderse satmaktan başka çarem kalmayacak galiba.
    Cevaplarınız için tşk ler.

12. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Peki aracin benzinde tuketimi nasil belki sikinti lpgden degil arac benzindede cok yakiyor olabilir

13. hacettepeli_06

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emir Han
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Kardeşim Açıkçası benzinde denemedim. Bu meseleyi gazcılara da sordum, sistemden benzin değerlerini görebiliyoruz, normal değerler içerisinde dediler ama bilemiyorum. Kışın soğuk dolayısıyla benzin tez bitiyodu ama yazın kesinlikle böyle bi sorunla karşılaşmadım. Dediğim gibi benzinde depoyu doldurarak sağlıklı tam bi ölçüm yapmadım. Öyle gözüküyor ki bana benzin deposunu fullettirecek meret. Benzin de de çok yakıyosa o zaman vay halimize.

14. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benzinde cok yakiyorsa lpg sistemine yaptiginiz masraf havaya masraf olacaktir

15. tabakoglu

tabakoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu mevsimi seviyorum.Aracın en optimum yakıt tüketiminin olduğu zamanlar.Normalde 10 Lt yakar şehir içi ve sabah akşam iş çıkış saatlerinde. Bu kez değiştirdim yakıt aldığım istasyonu. Adanayı bilenler için söylüyorum,Kurttepe kavşağında TOTAL var ordan aldım ve fulledim geçen hafta. Bugun bitmek üzere olduğunu bildiğim için yine fulledim.
    49,75 TL lik LPG aldı (1LT-2.51TL bu arda) Yani 50 TL ile 225 Km gittim diyebilirim ki bunun tamamı şehir içi.
    8.8lt/100 Km yapıyor buda bu benim için cidden yeterli. Bakıma Gireceğim Haftaya Triger değişecek ama kararsızım.Ertuğruldan şikayetçi idim Noyaner açıldı umut oldu dedim ama geçen gün götürdüm fiyat almak için Triger + Rutin bakım masrafları olarak 1000 TL , Baskı Balatanında değişim zamanı gelmiş dediler test sürüşü yapmadan (Sadece Binip debriyaja basarak) onunda fiyatı 670. Parçalar Akpardan aldığımda triger orjinal 70 TL, Bakım paketide en uygun Arya Dış tic de 80 TL toplarsan 150-160 yapar. 150 de işçilk vercem en fazla 300 yapar ortalama 1000 nerde 300 nerde. Baskı balata da 160 TL + 100 TL İşçilik diyeyim 260 yapar. 20000 TL lik arabaya 1700 TL Bakım masrafı komik gelio :) Bu arada benim ustam ve diğer servis baskı balatada sorun yok sadece sertleşme var kaçırma yok dedi :)
    İnternet Olmasa napcaz bilemiyorum.
    Araç 2008 Getz-ABS 1.4 Zavoli LPG Kit

16. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Servis malesef cok pahali ve acimalari yoken ufak birsey olunca degistiriyor

17. hacettepeli_06

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emir Han
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Valla benim arabam 8,8 lt yaksın ş.içinde yeminle içinde yatarım onun. Benim ki 12,5 lt içiyor. Bugün değerlerine baktırdım bilgisayarda enjeksiyoncuda benzin değerlerin normal dedi ama gel gelelim LPG de bu Atiker bi kez olsun yüzümü güldürmedi.
    Bıktım vallahi billahi, Eşek alıp eşşeğe binecem artık

18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Sizin sorununuz aracla degil anladigim kadari ile, ayni araba babamda var 8 litre sehir ici benzin harciyor lpg yok aracda. Sizin sorununuz bence hatali montaj yada ayar yapmaktan aciz ustalar.

Benim kendi aracim daha agir ve 1.6 sehir ici 9 - 9.5 arasi tuketimim var. Ayni aracim bakim eksikligi ve ayar yanlisligindan 14.5 lt lpg bile tuketti zamaninda.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

hacettepeli_06 bunu beğendi.
  19. hacettepeli_06

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emir Han
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Murat Kardeşim, Kesinlikle Sana Katılıyorum. Bakım Eksikliği Derken Neleri Kastediyosun Mesela?
    Aracımın Bujileri Yeni Sayılır ki Kontrolde de Problem Görülmedi. Buji Kablolarım 10 Bin km yi görmemiştir Bile. Aracımın Filtrelerini 4 binde bir Kendim Değişiirim, Yağ Bakımını da 8 binde bir mutlaka yaptırırım. Onun Haricinde de Kaç tane motor ustasına götürsem saat gibi maşallah dediler. Yani arabaya zorunluluktan değil, ZEVKİNE binenlerdenim diyebilirim. Çok da Seviyorum arabamı ama sonuç yine fiyasko.
    Dediğin gibi Dert galiba LPG Kitinde ya da Montajında.
    Tşk ler.

20. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    80 tllik gazla 330 km şehir içi yol yaptım. benzin hariç 24-25 kr ye geliyor

Bu Sayfayı Paylaş