Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

güncel dizel yakıt sarfiyatı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda BURÇİNKEMER tarafından 26 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1- Bu arabayı bende kullanıyorum 1.5 dizel, eğer bu arabaya şehirlerarası 4.1 lt tükettiren varsa önce onu tebrik ediyorum. Ben 90-100 arası hızla en az 4.7 lt falan yakıyorum.
    2- Herkesin şehrinin içi farklıdır. Oyüzden trafiğin 20-30 km hızla aktığı ve zırt pırt durduğu Tekirdağda 7.5 lt yakar ama trafiğin normal aktığı ve pek durmadığı edirnede ben 6.3-6.5 lt tüketiyorum. O 5.5 lt tüketen arkadaşlar bulundukları ilde trafiğin kaç km hızda aktığınıda yazarlarsa daha iyi anlaşılır.
    Kıssadan hisse herkesin şehirinde şehiriçi tüketim farklı olur.

2. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Hala neyi konuşuyoruzx arkadaşlar yaaa... Yahu 4. vitesle gittiğin devir neyse 5. viteslede aynı devirde git ve yol bilgisayarını sıfırla bi bak bakalım ne gösterecek. Çokmu zor bu yaaa.

3. Misafir

Misafir Guest

Bak dostum benim yaşım 51,9 yaşımdan beri aralıksız araç kullanıyorum, yaklaşık 150 değişik araç kullandım, bu senin bahsettiğin ve deneyin dediğin şeyleri ben yıllardır deniyorum, bu memlekette millet yaktığını krş olarak söylerken ben Litre olarak söylüyordumve az çok bu işlerden de anlarım, bırak bütün bunları ortada fizik kuralları ve mekanik kuralları var, senin tek başına bir iddia'da bulunman bunları değiştirmez.....ha şöyle olabilir "senin araç kullanma tarzına göre"daha uygun gelebilir, 5. vites ağır devirdir, devrini tutturamazsan 2000 devirde gitsin diye daha çok gaza basıp yakıt miktarını arttırabilirsin yada buna benzer başka bir şey olabilir ama dediğim gibi bu gerçekleri değiştirmez...

"100 km uzunluğundaki düz bir yolda 4`üncü vitesle 60 km/s sabit hızda gidildiğinde 5.8 litre/100 km tüketilmiş. Aynı koşullarda 3`üncü viteste 9 litre/100 km tüketim saptanmış. Görüldüğü gibi aynı uzunluktaki bir mesafeyi bir vites küçülterek katetmek 3.2 litre, yani yüzde 55 daha fazla tüketime yol açabiliyor."

http://www.tumgazeteler.com/?a=976748
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Sanki cevabınızda biraz sitem var gibi ama ben yanlış olan yada yanlış anlaşılacak birşey söylediğimi düşünmüyorum. Yinede yaşınıza hürmeten özür dilerim.
    Şimdi ayrıntılı olarak yazıyorum nasıl kullandığı. 5. viteste devri2000-2100 arası sabit tutmaya çalışıyorum. Bu şekikde yol bilgisayarım genelde 5.küsür gösteriyor. Aynı yolu 4. vites 2100-2200 devir arası kullanarak gittiğimde ise yol bilgisayarı 5 litreye hiç çıkmıyor. Bunu defalarca denedim ama bir kere olsun sonuç değişmedi. başka arkadaşlarında bunu deneyip burda bizimle paylaşmasını rica ediyorum..

5. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai eralar da yol bilgisayarı yoktur. Sadece belli kilometrede ortalama tüketim gösterilir. Halbuki benim eski aracım 1.6 opel astra da anlık tüketim bilgiside o anda ekranda gözüküyordu. Yani ben tam o anda aracımın km başına ne tükettiğini görebiliyordum. Ancak Hyundai eralarımızda böyle değil iyi bilmiyorum ama örneğin 5 km de bir ortalama veren bir sistem var tabi sen 5 km boyunca ben hep aracı aynı şartlarda tutabilirim diyorsan o zaman sorun yok.

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Anlık yakıt tüketimi

Ortalama yakıt tüketimi(ERAda bu vardır)

ikisini birbirine karıştırmayın.erada sıfırladıktan sonra 50 mt içinde veriyi göstermeye başlar,ama arabayı stop ettiğiniz donar.tekrar sıfırlamanız gerekir.

7. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    5 km mi... Bi yanlışın olmasın dostum.

8. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Arkadaşlar nihayet bugün depomu doldurdum. Daha öncede 21 Lt mazot almıştım, bugünde 45.5 Lt mazot aldı depo. bununla birlikte toplam 66.5 Lt mazot harcamış oldum. Ve bu mazotla 4. vites 80-90 km arası kullanarak toplam 1417 km yol yapmışım. Bunun yaklaşık %10 u ş.içi. Bilginize........

9. BURÇİNKEMER

BURÇİNKEMER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 depo ile 670 km de ışık yandı. İstanbul şehir içi .

sizce nasıl ,biraz az sankii

10. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Ş.içi bişe söylemek çok doğru olmaz bence. Çünki ş. dışı gibi bi kullanma standardı yakalamak çok zor. Kimi 800 yapar kimi 500... Her ikisinede inanırım yani.

11. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    670'de ışık yandıysa net 750 km yapar.1 depoyla şehir içi 750 km'de normal bir değer zaten 14 kuruş yapıyor

12. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
  13. bedri73

bedri73 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben depomu kapağına kadar fulledim. 77 km yol gittim Edirne-Lüleburgaz Tekrar lüleburgazda kapağa kadar 2,82 lt aldı hız 5. vitez 70 km devir 1500-1700 ortalama 100/3,6 olay budur.

14. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    arkadaşım 5 vites o devirlerde kullanırsan tabi böyle bi sonuç çıkacaktır. Yani buşaşırtıcı birşey değilki. Ama 3-5 kuruş kar edicem diye insan dizel motoruna bu kadar eziyet edemez bence.... İleriye dönük performans kaybı, gürültülü çalışma, fazla yakıt tüketimi.... daha bir çok sorunla karşılaşabilirsin.Km.de yaptığın 3-5 kuruş kar o zaman seni kurtarırmı bilmem artık.

15. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    İki kere depoyu fulleyip deneme yaptım. biri 5.4 diğeri 7 çıktı ortalama 6.5 gibi bişey. Normal sanırım dimi. daha 1300 de araç

16. kerciyas

kerciyas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam polimer ben arabayı 1 hafta önce aldım.
    Ankaradan depo taşana kadar doldurdum.Adana ya geldim tekrar taşana kadar doldurdum.463 km yol yapmışım 21 lt eurodiesel aldı 53 ytl yaktı.
    100-120 arası hız yaptım.
    Ankaray giderken ise 150-200 km hız yaptım depo 650 km gitti 46lt.
    Basmazsan 2500 devre kadar yakmıyor ama gaza yüklenirsen içiyor.
    (Genede benzinli araca göre %50 tasarruflu)mükemmel bir araç.arç sollarken zorlanmıyorsun.
    Saygılar

17. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu dizellerde ki düşük devirle aracaı kullanmadan ötürü motoru yeme durumu ne derece doğrudur..
    hem düşük devir yakıt tüketimi açısından hem de böyle bir tezatlık uzun vadede..
    atıyorum arac 20km ye geldiğinde 3 e atılmaz muhakkak.. ama bir arkadasım var dizel cliosu var adam 1de aracı biraz hızlandırıp direk 3 e atıyor.. kendince yakıt tasarrufu yapıyor..
    nedir bu düşük devirde dizel motorun ömrünü yeme işi..???

18. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zavallı motor ne isyan etmiştir. pek fazla yaşamaz omotor böyle devam edersen!!!

19. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    buna tam olarak motor yeme diyemeyiz dizel araçlar tabiri caizse bağırta bağırta kullanılmazsa motor yemez yaniçok yüksek devirlerde küçük vitesle kullanılmazsa motor yeme olmaz. fakat çok düşük devirde kullanmak dizel aracın kalbi olan mazot pompasını ve enjektörleri aşırı derecede yıpratır. dizel araçların ideal devir aralığı 2000d/dk ile 3500d/dk dır diye düşünüyorum hem araç turbo dizelse bu devir aralığında turbo max. kapasiteyle çalışıyo. düşük devirde belki az yakar ama ilerleyen zamanlarda mazot pompası ve enjektörleri elinize alma iltimaliniz yüksek.. bırakın araçlar hak ettikleri kadar yaksın bence en iyi ekonomi budur..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

20. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

Bu Sayfayı Paylaş